Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Astia din Germania sunt în cautare de investitori, ca în propria tara nu vor gasi capital. Marii producatori din DE prefera sa cumpere de-a gata, nu sa investeasca în tehnologii noi, altele decât mecanice.

Dupa ce au investit o groaza de bani în pregatirea de ingineri electro si calculatoare, acuma nu au (mai bine zis, nu vor sa aiba) ce sa le dea de lucru si le ofera prime daca pleaca.

Editat de franzm
Link spre comentariu
Acum 7 ore, eos a spus:

Cea mai mare aberatie si teorie constipaționistă.

Petrolul a fost f ieftin mai demult.

In rest stoca energie omul ca si in ziua de azi. Hai lasa.

Daca era bun patentul se reinventa in alta parte si faceau banuti.

Ca si motorul cu apa. Daca ar merge ar fi care ar circula cu el. Circula oameni cu butelie de aragaz, cu tot felul de improvizatii, dar unul nu e sa aiba un motor cu apa, chipurile de frica regilor petrolului...

https://www.facebook.com/reel/874904174353928

Nu imi plac tobele, dar de mai aveam bmw ul il faceam negru...

Link spre comentariu
Acum 11 ore, Sharky a spus:

Daca era bun patentul se reinventa in alta parte si faceau banuti.

S-a reinventat si s-a folosit. De exemplu sub denumirea de "lampa ilici" (generator termoelectric plasat deasupra unei lampi cu petrol). Sau la bordul unor sonde spatiale. Chiar se plângeau americanii ca, de când au renuntat sa mai produca material fisionabil pentru bombe, nu mai au cu ce-si echipa sondele spatiale.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Stire proaspat auzită la radio... Primaria Cluj înființează mai multe stații de încărcare pt electrice, cu plată, și renunta la gratuitate. Cu alte cuvine, pauza s-a terminat, capul la fund. 

PS-am ascultat știrea pe larg. Cică guvernoiu le-a impus economii, si nu mai pot da curent moka... sunt prea multe electrice. Pe când si taxarea? :rade:

Link spre comentariu

Asa am auzit ca pregatesc din 2026. O altfel de rovinieta, care sa aiba in criteriile de calcul vechimea masinii, gradul si timpul de poluare. La nivel declarativ, suna bine, dar sa vad eu cum vor calcula asta...probabil in cardasie cu statiile de alimentare, ca sa vada cat ai ars, ca la km se poate umbla.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări