Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

https://piataauto.md/Stiri/2023/10/VIDEO-Volvo-a-creat-un-camion-diesel-care-e-cu-134prc-mai-eficient-fata-de-unul-obisnuit-aplicand-o-suita-de-tehnologii-curioase/

''... camionul nu are oglinzi, pentru a fi mai aerodinamic, ci camere video, cu imagini transmise în interior. E o tehnologie aplicată deja pe camioanele actuale de serie şi în acest caz Volvo spune că ea a adus 4% de beneficii în consum.''

Link spre comentariu

Este model pentru SUA. Cabina aia nu cred ca va putea fi omologata în UE. Aici probabil ca se va merge pe introducerea rotilor de 19,5", mai ales la camioanele electrice.

Link spre comentariu

Cabina n-are nici o problema in Europa daca nu-i prea lung ansamblul...parca 17,8m la noi sau 18,7m nu mai tin minte precis desi cred ca ultima este.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
1 oră în urmă, franzm a spus:

Este model pentru SUA. Cabina aia nu cred ca va putea fi omologata în UE. Aici probabil ca se va merge pe introducerea rotilor de 19,5", mai ales la camioanele electrice.

Spune in video ca rotile sunt mai mici. Cabina va fi aceeasi si pentru Ioropa ca altfel dispare eficienta (parbrizul + capota de la motor). Eficienta provine doar din aerodinamica si atat. 

Asa din video si poze pare sa fie un TIR normal, dar ... doar pare. 

1 oră în urmă, Ion_Bumbu a spus:

Cabina n-are nici o problema in Europa daca nu-i prea lung ansamblul...parca 17,8m la noi sau 18,7m nu mai tin minte precis desi cred ca ultima este.

Pai problema este ca se micsoreaza lungimea remorcii => mai putina marfa transportata. 

Link spre comentariu
Acum 6 ore, Ovidanie a spus:

https://piataauto.md/Stiri/2023/10/VIDEO-Volvo-a-creat-un-camion-diesel-care-e-cu-134prc-mai-eficient-fata-de-unul-obisnuit-aplicand-o-suita-de-tehnologii-curioase/

''... camionul nu are oglinzi, pentru a fi mai aerodinamic, ci camere video, cu imagini transmise în interior. E o tehnologie aplicată deja pe camioanele actuale de serie şi în acest caz Volvo spune că ea a adus 4% de beneficii în consum.''

oglinzile alea stricau toata aerodinamica...

Link spre comentariu

Toata lumea inventează, breveteaza, dar pe piață tot tigai cu baterii de laptop se oferă... Știrile astea lansate frecvent în media, seamănă cu morcovul din fața măgarului...nu e accesibil, dar trebuie să mearga înainte. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări