Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Acum 18 ore, BRANCA a spus:

Eu întreb simplu,cât se stă la încărcat?

Masina electrica se poate incarca in DC (timp de incarcare mic, in jur de 30-40 de minute) si in AC unde in functie de borna si mai ales de masina poti incarca pana la 11kW/h. 

Citat

At an AC charging station, you can expect to charge all versions of the Model 3 at a maximum power of 11 kW. 

Link spre comentariu

Masinile electrice le incarci fie noaptea de la priza (echilibreaza SEN-ul), fie in cele 8 ore cand stai la servici din panouri fotovoltaice cand este soare. Noi in Romania nu facem drumuri lungi pentru a merge la job, ca nu suntem in Germania, unde unii baga si 130km pana la servici. Aia sunt la limita rentabilitatii, ca lucrezi 8 ore si mai pierzi 2 ore pe drum, dar salarul foarte bun ii impinge sa faca asta. Eu nu cunosc pe nimeni care din Iasi sa faca naveta in Neamt sau Bacau. ca nu avem infrastructura (autostrazi). Deci marea majoritate a romnilor s-ar descurca cu o bulectrica pentru mers la job si facut cumparaturi. Vreau sa vad si eu la astia vocali cat le arata computerul de bord la viteza medie pe 5.000 sau 10000km si apoi discutam daca s-ar descurca cu o bulectrica sau nu. Inteleg pe unul care are la viteza medie peste 75km/h sa zica ca nu i se potriveste o bulectrica, dar marea majoritate a romanilor nu au nimic macar un 45km/h. Alea 2-3 drumuri mai lungi pe an (cand pleaca in concediu) sunt exceptii. 

Link spre comentariu

Cu unele mai pleci si in vacanta. Sunt cateva care au atonomii decente pentru autostrada.

A aparut deja in Europa (poza facuta de mine in weekend in Milano, au un magazin pe langa Domul din Milano):

Screenshot-2023-09-13-at-19-12-58.png

Screenshot-2023-09-13-at-19-12-11.png

Screenshot-2023-09-13-at-19-12-39.png

Fata de Dacia Spring ... nici nu suporta comparatie.

In ultima poza tipul din reprezentanta discuta cu doua persoane care erau in masina. Versiunea cea mai scumpa (35.000 euro) cica include si pompa de caldura! Cam aroganta zic eu, dar in fine. Si deschiderea cu amprenta la modelul asta tot la arogante il trec. 

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 8 ore, eos a spus:

Si dintr`o data s`a gasit litiu cu caru

De ce dintr-o dată? 

A fost așa de mare cererea până acum și nu s-a găsit?

Petrol, pentru că a fost și încă este o cerere foarte mare, au scos și din "piatră seacă" și încă nu sunt epuizate resursele.

Acum a început să crească cererea pentru un alt fel de.petrol și implicit se caută alte zăcăminte. Cu cât o să fie cererea mai mare cu atât și "dintr-o dată" o sa fie mai des.

Problema reală e ce se întâmplă cu deșeurile rezultate? Adică după ce am umplut planeta cu deșeuri din petrol (plastic) acum urmează să astupăm găurile rămase cu deșeuri din litiu (acumulatori).

Link spre comentariu
Citat

Adică după ce am umplut planeta cu deșeuri din petrol (plastic) acum urmează să astupăm găurile rămase cu deșeuri din litiu (acumulatori).

Sincer, nu cunosc niciun material plastic care a re la baza petrolul...nici polietilena, nici polipropilena, nici ABS-ul, nici PVC-ul nu se produc din petrol, ci din carbid, sare, propan...iar litiul e metal alcalin, in combinatiile lui chimice firesti nu polueaza cu nimic, e chiar un mineral inert.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări