Sharky Postat Septembrie 8, 2023 Partajează Postat Septembrie 8, 2023 Daca e proprietate personala mai ai grija. Nu urci pe ea 2 3 si va dati cu v maxima printre oameni. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 9, 2023 Partajează Postat Septembrie 9, 2023 https://autolatest.ro/stiri/germania-a-anuntat-ca-renunta-la-subventionarea-masinilor-electrice-in-favoarea-celor-cu-benzina-si-motorina-sintetica/ Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 9, 2023 Partajează Postat Septembrie 9, 2023 Stai liniștit noi o sa dam in continuare ajutoare pentru bogati si riscam. Lumea cumpara masina, se dau cu ea 1 2 ani si apoi vand in Germania. Sau o vand tot aici la pret cu cat su luat o. Cine castiga? Smecherii care cumpara electrica cu un sfert din pret decontat din banii statului. Cine pierde? Statul ca doar masina nu circula aici. Rabla electric plus trebuie sa dispara pt masinile scumpe. Sa ramana doar rabla local sa iti dea bani de scapi de cazan si cu banii aia sa se faca infrastructura. Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 10, 2023 Partajează Postat Septembrie 10, 2023 https://www.ebihoreanul.ro/stiri/programul-rabla-local-a-fost-prelungit-oradenii-nu-se-inghesuie-sa-si-predea-masinile-vechi-181123.html La fel e și în alte orase. Nu se inghesuie lumea sa dea masini vechi la rabla pe motiv ca rabla aia nu e asa rabla de fapt cum se zice. Daca n are rugina niste bucsi se schimba usor si gata trece itp si ai o masina decenta. Asa de o casezi si iei pe ea 3mii lei, ce faci cu banii aia? Nimic. Mai pui sa fie de 5 ori atat, deci 3mii euro si tot nu iei ceva care e mai de încredere. Deci masinile vechi vor sta mult si bine in circulație pt ca sunt rentabile economic. https://autolatest.ro/stiri/germanul-de-rand-nu-mai-vrea-sa-renunte-la-masinile-mai-vechi-de-30-ani-sunt-fiabile-si-ieftin-de-intretinut/ Nu suntem singurii. Daca nu avem lege sa ne oblige nu merita schimbarea cat timp asa zis ul cazan inca merge. Si asta e un lucru bun cat timp se ia itp pe bune. Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 10, 2023 Partajează Postat Septembrie 10, 2023 Sharky.Păi dacă la "case mari" nu se înghesuie lumea la noi de ce ar fi altfel? La prețurile astea prohibitive pentru electrice câți au bani de aruncat? Iar la "talpă" dacă abia îți permiți un second de 2-5.000 €... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 10, 2023 Partajează Postat Septembrie 10, 2023 (editat) Tocmai ce am terminat de reparat gaura din portiera de la Loganila, e din 2005 asa ca aia e o buba. Aripile spate le-am facut acum vreo 4 ani si spre necazul "prorocilor" inca nu-i urma de rugina. M-a costat vreo 60 lei vopseaua, chitul cam 40 lei, lac mai aveam, sprit chit la fel smirghel asisderea, mai 40 lei un spray cu ceara si a fost gata, necazul ca nu am avut timpul necesar, era bine sa las sa se usuce macar 4-5 zile chitul, asa au doar vreo 30 de ore. Asta e, urmeaza celalalta portiere fata cind am timp ca-n rest merge de zbirniie. Stinga jos este bucata noua ca era prea afectat. Editat Septembrie 10, 2023 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 10, 2023 Partajează Postat Septembrie 10, 2023 Lighean e una, dar sunt passaturi b6 in care intra apa prin pedalier, praguri mancate si asa mai departe. Alea sunt adevaratele probleme care rapun o masina. E ea reparabila, dar e mai usor sa iei alta. Ca sa nu vb de masinile premium cat ofera fata de una noua low cost iar prețul e sub sfert. Asta nu convine de fapt ca nu se mai face profit din vanzarea inutila si total neecologica. Am cautat si eu ce mașina noua sa imi iau dar mi se par prea multi bani dati doar ca sa stiu ca 10 ani merge fara probleme. Am optiuni mai bune la mine in garaj. Vechituri, rable, depasite sunt doar comparativ cu masinile din aceeasi gama. Sa le compari cu lighean nou, kia, ford , toyota sau altele main stream, modele ieftine n are sens. Doar de cand te urci in ele iti dai seama ca stai in căruță. Sub pretextul ecologiei se încearcă scoaterea lor din circulație. Plus demonizare, rable, pericol pe sosele, bombe pe roti, etc. Ca norocul in Romania nu avem asa probleme inca. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 10, 2023 Partajează Postat Septembrie 10, 2023 Am folosit n masini si premium dar si ieftine, incepind de la Oltcit in sus. Totdeauna am preferat masina care nu-mi da batai de cap si e oricind gata de plecat. Din punctul asta de vedere Loganila e top, acuma a ramas masina de tavaleala de distante scurte. Ca masina de mers la drum, sa stii ca te duci si te intorci Patrolul este rege, restul sint ...automobile, Patrolul e masina desi e din 98. Inca n-are urma de rugina pe caroserie, neaccidentat, top din punctul asta de vedere, la ala n-am ce-i reprosa. Acuma si pe ala l-am retrogradat la drumuri mai grele, remorca, uzual la lungi iau Megane-le, e mai mic, la fel de comod dar mai rapid decit Patrolul. Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 11, 2023 Partajează Postat Septembrie 11, 2023 Alea s alte povesti. Unuia ii place gipul, altul sedanu altu coupeul. Hai sa ramanem la electrice. https://autolatest.ro/stiri/britanicii-cu-masini-electrice-sunt-socati-de-problemele-cu-statiile-de-incarcare-stau-la-coada-chiar-si-2-ore/?fbclid=IwAR1oGSyaOW8RwvwjbMeKphEtJT59-KQWdt9CQT43zEx5P06Vd4Fl5DDpaMQ Era previzibil si au spus o atâția. Statiile alea s au facut cand economia mergea bine. Intre timp consumatori mai multi plus recesiune. Tot mai greu cu extinderea. Iar cand e cererea mare apar speculantii care cer cat nu face. Garantat o sa apara statiile de tip japca cu preturi de o sa fie mai ieftin sa mergi cu v8 benzina decat electric. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 11, 2023 Partajează Postat Septembrie 11, 2023 (editat) Acuma si aia de la Autolatest... https://autolatest.ro/stiri/romanii-au-inceput-sa-se-bata-la-statiile-de-incarcare-gratis-ale-masinilor-electrice/ Editat Septembrie 11, 2023 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 12, 2023 Partajează Postat Septembrie 12, 2023 La 08.09.2023 la 15:27, merck a spus: Ca idee, anul trecut, s-au inregistrat la Paris doar intr-o luna in jur de 400.000 inchirieri/curse in ritmul in care parcul de trotinete era de 15.000 bucati. Tot ca idee, asta inseamna circa 26 de utilizari pentru o trotineta/lunar! deci nici macar una pe zi! cere e eficienta? Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 12, 2023 Partajează Postat Septembrie 12, 2023 La 11.09.2023 la 10:00, Sharky a spus: Alea s alte povesti. Unuia ii place gipul, altul sedanu altu coupeul. Hai sa ramanem la electrice. https://autolatest.ro/stiri/britanicii-cu-masini-electrice-sunt-socati-de-problemele-cu-statiile-de-incarcare-stau-la-coada-chiar-si-2-ore/?fbclid=IwAR1oGSyaOW8RwvwjbMeKphEtJT59-KQWdt9CQT43zEx5P06Vd4Fl5DDpaMQ Era previzibil si au spus o atâția. Statiile alea s au facut cand economia mergea bine. Intre timp consumatori mai multi plus recesiune. Tot mai greu cu extinderea. Iar cand e cererea mare apar speculantii care cer cat nu face. Garantat o sa apara statiile de tip japca cu preturi de o sa fie mai ieftin sa mergi cu v8 benzina decat electric. Interesant! Noi locuim in UK intr-un oras-statiune de sporturi acvatice, plin ochi tot timpul sezonului turistic, adica aprilie-octombrie. In drumurile aproape zilnice scurtez un traseu trecind printr-o parcare uriasa, care are si instalatie care permite incarcarea a doua masini electrice simultan. Nu cred ca in citeva luni cit am stat anul acesta acolo am vazut 5 masini la incarcat. Sigur, nu am stat zi si noapte in parcarea respectiva, dar asa cum am spus, nu parea sa fie bataie la incarcat masini electrice! Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 12, 2023 Partajează Postat Septembrie 12, 2023 La noi in Cluj cam e pe la statii. Toti vor mocca. O fi exagerat si ziaristii probabil difera de la o zona la alta. Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 12, 2023 Partajează Postat Septembrie 12, 2023 Eu întreb simplu,cât se stă la încărcat?Toți ştiți cât de repede merge cu combustibil lichid...N-aş crede că la creşterea numărului de electrice nu vor fi cozi cu durată mare.Costă scump şi amenajarea stațiilor de încărcare şi nu vor fi destule în timp util. Noroc că n-are lumea bani,aşa că numărul de electrice nu va creşte prea accelerat. Personal nu mi se pare o soluție salvatoare asta cu acumulatori pe litiu.Se vor termina rezervele într-o zi... Ar trebui căutat altceva,de "viață lungă". Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 12, 2023 Partajează Postat Septembrie 12, 2023 (editat) Cei din aeroportul Bergamo(Milan) sunt contra bulectricului. Bateriile de la avion le incarca cu generator dizal! FORZA!!! Editat Septembrie 12, 2023 de merck Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum