Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Acum 3 ore, Ion_Bumbu a spus:

"In Germania statiile de hidrogen au inceput se inchida! Sunt prea periculoase in utilizare si 1 kg de H2 costa 28 de euro"

Din aceeasi publicatie...de mare anvergura pentru lumea auto.

Pret real:

https://www.glpautogas.info/en/hydrogen-sale-price-europe.html

13,85E

Ce nu ai observat tu este data la care 1kg de H2 costa 28 de euro. Cand nu esti echidistant te duci repede dupa fenta. Si pretul benzinei a variat si acum iar se duce in sus. 

Noi platim intodeauna pretul afisat la pompa nu cat stim noi ca am gasit pe internet.

Cauta poate intre timp Toyota Mirai a scazut si consumul in kw pe 100km.

Eu pe astia care iubiti masinile pe H2 v-as obliga ca in 5 ani ori va cumparati o masina pe H2 ori ramaneti pietoni.

Sa vedem daca pueti sa scoateti din portofel atatia bani penteu o masina pe H2.

Ii accept pe cei care sunt inversunati impotriva bulectricilor pentru ca le iteleg teama, dar voi care faceti lobby la masinile pe H2 sunteti perversi pentru ca nu veti avea niciodata banii sa cumparati asa ceva.

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 1 oră, merck a spus:

...........

Ii accept pe cei care sunt inversunati impotriva bulectricilor pentru ca le iteleg teama, dar voi care faceti lobby la masinile pe H2 sunteti perversi pentru ca nu veti avea niciodata banii sa cumparati asa ceva.

Conform informatiile actuale probabil ca ai dreptate dar nu se stie ce o sa fie peste 20-30 de ani. 

Niciodata sa nu spui niciodata!

Link spre comentariu
Acum 2 ore, merck a spus:

Ce nu ai observat tu este data la care 1kg de H2 costa 28 de euro.

https://www.glpautogas.info/en/hydrogen-sale-price-germany.html

Aveti si data la care este pretul precum si adresele unde-l gasiti.

Despre bani...chiar nu cred ca dumneavoastra stiti citi bani are fiecare.

Si nu, in momentul asta in Romania nu va lua nimeni o masina H2.

Pe viitor mai vedem.

Link spre comentariu

Geaba @merck ....daca nu apar bateriile minune ,viitorul este al hidrogenului.... Masinuțele pe baterii sunt pentru copii....este ireal sa cari cu tine jumatate din greutatea masinii sub forma de baterii....

Si deocamdata hidrogenul este scump....marile firme "petro" si nu numai ,investesc in hidrogenul verde....se va ieftini continu...

Pare scump 28 euro kilu de H....dar cu atata face 60 de mile...in timp performantele cresc ,hidrogenul va fi mai ieftin....

Pana si curentul electric se scumpeste continuuuuu....sa nu mai zic de procentajul de curent obtinut fosil ,deci poluarea doar se muta de la esapament la centrale....

Sa nu mai zic......si Soarele functioneaza pe hidrogen ....

Link spre comentariu

https://www.economica.net/aproape-un-sfert-dintre-cumparatorii-de-masini-noi-din-romania-au-preferat-in-2023-vehicule-electrice-si-full-hybrid_686812.html

Acum 8 ore, Усилитель a spus:

Si deocamdata hidrogenul este scump....marile firme "petro" si nu numai ,investesc in hidrogenul verde....se va ieftini continu...

Pana si curentul electric se scumpeste continuuuuu....

Hidrogenul verde se obtine folosind curent electric. (hidrogenul care nu va fi verde nu va avea viata lunga) Daca se scumpeste curentul si H2 se va scumpi automat. Basca ca randamentul final este mai scazut fata de bulectrice (am pus deja cifrele). 

Eu zic ca H2 nu va fi de viitor pentru automobile, ci transportul in comun si bicicleta sau trotineta. De altfel este si cea mai simpla solutie. Au reusit sa detroneze dizalu', deci au "scoala" in ei sa faca ce vor muschii lor.

Editat de merck
Link spre comentariu

Pai normal că transportul in comun e mai bun. Dar sa existe. Nu gluma asta proastă care e la noi.

Spune mi cu ce ma duc la mare sau intre statiuni? Sau in Cluj intre cartierele noi. Dureaza prea mult, vine prea rar.

Doar intre cartierele vechi bate masina.

Cum sa renunti la masina in acest context?

Link spre comentariu
La 12.08.2023 la 9:39, merck a spus:

Articolul asta e la misto?

Articolul incepe cu textul:

Una dintre cele mai reusite masini cu hidrogen care chiar au fost vandute oficial in Romania, are costuri de reparatii extrem de mari.

La finalul articolului este textul:

In Romania aceasta masina nu a fost comercializata, deci trebuie sa stam linistiti!

Link spre comentariu

Ăsta e nivelul ,,jurnalismului,, de la noi și nu numai. Când se scria așa aberație într-un ziar pe hârtie, se dădea o erată a doua zi, nu-și permiteau să se facă de rahat.Dar acolo cineva citea atent articolul înainte să tipărească și mai scotea greșelile, dar acum orice neica nimeni scrie pe net o gogoașă, care uimește o lume.

Așa apar Fake News...jurnalismul de internet. Aveți grijă pe unde citiți....

Link spre comentariu

Băi, da mă lași ??? Citez copy/paste din articolu lu pește...

......5 din 10 români (48%)......!!! 

Deci cum s-ar spune, 50 din 100 reprezintă 48% ??? Ăștia prin ce club au învățat ?

Voi încă mai citiți de pe net astfel de rahaturi ? Mare răbdare aveți....

Link spre comentariu

Am zis eu bine ca ne-am dat dreaku'.

Totusi scrie:

Potrivit Buletinului Statistic APIA de la finalul anului 2022, din totalul mașinilor noi înmatriculate pe parcursul anului, mașinile pe benzină domină în continuare topul (64,5%), procentul celor pe motorină se diminuează cu 5% față de 2021 ajungând la 13,8%, iar cele electrice și full-hibrid câștigă o cotă tot mai mare de piață, ajungând la 21,7% (vs. 15,5% la final de 2021).

Au pus la socoteala si trotinetele + bicicletele electrice?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări