Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Acum 40 minute, eos a spus:

Lumea zica ca daca 12v nu curenteaz atunci e ok nu ia foc da ei nu pricep sutele alea de amperi care se produc la un scurt.

Am vazut destui care au montat cablu pt alimentat statia de buf buf in portbagaj si siguranta de 40-60A tot in spate pusa la amplificator.Le`am explicat ca la un scurt facut pana in amplificator siguranta aia e nula

Dar cum se poate produce un scurt pana la siguranta din portbagaj? :scarpin

La cati din cei la care ai vazut siguranta in portbagaj le-a luat foc masina? Tu zici ca o sa ia foc si pana acum nu a luat la nici unul foc. Iti dai seama ca in ochii lor te-ai umplut de ridicol?

Editat de merck
Link spre comentariu

Sigurante nesigurante.

La opelul vectra A de l am avut pe vremuri era un fir gros cu 3 mufe, doua la capete si una la mijloc.

El facea legatura dintre baterie, alternator si demaror. Legătura era in ordinea specificată.

Nici o siguranță. Masa era trasa la șasiu si pe motor.

Tare, nu? O busitira strasnica si faceam scurt pe baterie.

Link spre comentariu
Acum 1 minut, morocanosul a spus:

Mai rentabil ar fi sa duci la ..''farmacie'' 200 gr de aripiioare(impropriu spus,dar sunt obosit, ca sa primesti...o minge{comunista'' de...ce MAI era in magazie..!)

Nu stiu voi ce preferinte aveti dar eu tot la ''iubitele mele ajung

,masina cu carburant clasic etc. Daca am asa ceva ajung direct la ...soacra! 

Link spre comentariu

Duma cu autonomia. Toate sunt batute in cuie de testele standard. Cifra probabil e corecta. Sau poate masina merge cu un soft care permite supraincarcarea si descarcarea sub limite si obtine niste cifre in plus.

Dar in realitate nu conduce nimeni așa de incet.

Hibrid exista de mai bine de 20 ani, dar nu e nimeni curios. De era le vedeai pe strazi in numar mai mare.

Totodată e normal sa fie pretul mare pe incarcare. Statii sunt putine si ei fac legea, ei dictează pretul.

E normal ca un om care a spart zeci de mii de euro pentru stații sa vrea sa recupereze investiția.

Stai sa apara mai multe sa fie concurenta. Deocamdată daca o statie e inchisa inghiti in sec si strangi din dinti sa nu ramai in drum.

Nu e ca la peco in orase unde e inchisi aici, mai mergi 500m si iei de acolo. De aia si preturile in orasele mari sunt mici.

Si alta duma.

Vezi cum desi omv cere pret mai mare ca petrom, e plin la ei. La petrom e mai gol.

Oare asa sa fie si la curent?

Sa spuna domne, asta mi a dat DC prost, era cu spitzuri de pwm si nu tragea la fel de bine masina.

Altii care sa isi faca ei regulatoare mega stabilizate acasa ca sa dea curent curat.

Sau macar niste cabluri de alimentare audiofi...masinofile.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, dragostalpau a spus:

Firesc ar fi fost sa existe etapa intermediara cu hibride si vedeam ce baterii se mai inventeaza sau ce combustibili.

Daca tu nu esti la curent, nu inseamna ca aceasta etapa nu a existat.

The first-generation Prius, at its launch, became the world's first mass-produced gasoline-electric hybrid car. At its introduction in 1997 ....

Sa trecem acum la cele hybrid plug-in:

The BYD F3DM was the world's first mass produced plug-in hybrid passenger car, launched in China for fleet sales in December 2008.

440px-Byd_f3_dm.jpg

The Chevrolet Volt family is the world's all-time top selling plug-in hybrid electric car.

President Barack Obama behind the wheel of a Chevy Volt plug-in

2560px-Barack_Obama_drives_Chevy_Volt.jp

The Toyota Prius Plug-in Hybrid (often abbreviated as the Prius PHV and known as the Prius Prime in North America, South Korea, and New Zealand) is a plug-in hybrid liftback manufactured by Toyota. The first-generation model was produced from 2012.

A fost prezentata la Fankfurt in 2009:

2560px-Toyota_Prius_Plug-In_Hybrid_IAA_2

The vehicle was based on the third-generation Toyota Prius (model XW30) but outfitted with 5.2 kWh lithium-ion batteries

Sa nu mai vorbim de:

Lohner-Porsche Mixte -- the world's first hybrid electric car. The vehicle is powered by electricity stored in a battery and a gas engine.

Lohner-Porsche Mixed Hybrid

560px-Lohner_Porsche.jpg

Editat de merck
Link spre comentariu

Intrebare:In ce proportie este utila daca eu vreau sa ma duc..unde NU exista o statie de incarcare??:57:nerv Acum multi ani,am ramas fara benzina...cu o sticla de plastic,un furtun si ...mai trebuie sa ai un pic de ..tehnica,altfel simiti mirosul/gustul combustibilului. ce vreau sa zic este ca...masinile autonome?? :freaza:

Link spre comentariu
Acum 2 ore, morocanosul a spus:

Intrebare:In ce proportie este utila daca eu vreau sa ma duc..unde NU exista o statie de incarcare??...

Orice se poate rezolva, deci este utila...

Cand ramai fara curent, vine duba si iti aduce, vorba ceea,  o galeata de curent... continuu

Ce conteaza ca aia merge cu motorina, tu esti "verde"...

PS

Stiu ca s-a mai discutat, dar colegul se pare ca nu stie "solutia" asta  :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări