Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Unii oameni de știință au atras atenția că există o variație ciclică a încălzirii sau răcirii globale, fără nicio treabă cu efectul de seră și CO2.

Sunt de acord că poluarea cauzată de mașini și termocentrale e foarte dăunătoare, microparticulele din fum ne afectează grav sănătatea.Dar e o aberație să crezi că eliminarea arderilor de orice fel (motoare, industrie) va schimba clima și va aduce ghețarii inapoi.Aia se poate intâmpla in câteva secunde, dacă vine un meteorit ca cel ce a provocat extincția dinozaurilor.Eu sper să se descopere tehnologii care să polueze mai puțin, dar motoarele cu ardere internă nu vor dispărea mult timp de acum inainte.

Nu poți inlocui ușor energia combustibililor fosili cu baterii, trebuie ceva care să iti asigure o autonomie decentă și o reîncărcare la fel, iar bateriile actuale sunt pe cât de ineficiente și scumpe, pe atât de periculoase.Poate pilele de combustie cu gaze ar putea fi imbunătățite, ai avea propulsie electrică si stocare clasică.   

Link spre comentariu
Acum 34 minute, validae a spus:

dar motoarele cu ardere internă nu vor dispărea mult timp de acum inainte.

Pai smecherii stiu asta si de aceea cauta modalitati sa le interzica la patura saraca de jos. 

Am mai zis, producatorii de jet-uri private nu vor da faliment! Avioane se vor vinde zeci de ani de acum incolo, dar saracu' va trebuie sa renunte la masina si asta smecherii o pot face din pix marind taxele. 

Link spre comentariu

Bateria cu de la sine vointa explodeaza foarte rar, fie e vorba de incarcare excesiva, curent si tensiune deopotriva, fie electronica noastra de toate zilele, un scutcircuit la BMS, monitorizarile la nivel de celula ar trebui sa aibe fuzibile pentru a reduce astfel de neplaceri.

Nu in ultimul rand lasatul in soare.

Se mai poate intampla in sarcina excesiva, din acest motiv contrlollerul trebuie sa aiba limitare de curent adecvata bateriei, la jucaria mea e limitat, nu am vazut temperaturi in baterie peste 45 de grade, oricum as mergem, daca temperatura bateriilor e afisata e indicat sa nu se exagereze cu datul talpa.

Link spre comentariu

Toyota aims to create battery that will give an electric car 900 miles of range=

Toyota vizeaza/isi propune să creeze o baterie care să ofere unei mașini electrice o autonomie de 900 de mile

Toyota has revealed plans for a next-generation electric vehicle battery capable of delivering close to 1,500 kilometres (932 miles) of range.

The Japanese automotive giant said it aims to produce the commercial solid-state battery by 2027, claiming that it will have a charge time of just 10 minutes.

https://www.independent.co.uk/tech/battery-range-electric-vehicle-toyota-b2357354.html

Editat de merck
Link spre comentariu

Toyota aims si generalul store...

Buna asta.

Dar si daca nu stim limba engleza, nu ar fi mare problema. Folosim logica. Cand toyota (sau orice alt producator) cand investeste intr-o tehnologie o aplica pe cat de multe produse ca sa le departajeze de concurenta.

SA faca si sa vanda cat de multe din partea mea, numai sa le scada odata preturile.

Si sa faca concurenta si la cele clasice, ca is satul sa vad clio pus la 18-20mii.

Link spre comentariu

Pai masinile alea electrice sint noi fata de ce ICE-uri iau foc si da, de la baterii iau foc toate electricele iar la ICE in mare majoritate a cazurilor de la modificarile facute in instalatia electrica, amplificatoare legate direct pe baterie si alte minuni, toti inteleg ca 12 Vdc nu-i periculos dar uite ca ...ia foc.

La ICE mai apare si esapamentul cu catalizator, FAP, GPF care se incing si pot da foc la iarba uscata, cartoane, etc. ce mai e sub masina.

Diferenta e ca EVB nu le mai poti stinge astealalte mai ramine ceva din ele macar pentru REMAT.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, dragostalpau a spus:

Cine nu are casco la masina electrica, sa-si faca ...

Si atentie cand se parcheaza langa numere verzi, ca nu degeaba au fost marcate in acest fel

Mașină electrică făcută scrum în Bucium, noaptea trecută 02.08.2023 10:06:48

Astia cu electricele astea sa aibe grija unde le parcheaza.Nici in garaj nici in curte.Poate pe strada undeva de parte de alte cladiri sau masini

Plus si noi ceilalti ar trebui sa ne ferim sa nu parcam langa asa bombe

Link spre comentariu
Acum 20 minute, Ion_Bumbu a spus:

Pai masinile alea electrice sint noi fata de ce ICE-uri iau foc si da, de la baterii iau foc toate electricele iar la ICE in mare majoritate a cazurilor de la modificarile facute in instalatia electrica, amplificatoare legate direct pe baterie si alte minuni, toti inteleg ca 12 Vdc nu-i periculos dar uite ca ...ia foc.

Lumea zica ca daca 12v nu curenteaz atunci e ok nu ia foc da ei nu pricep sutele alea de amperi care se produc la un scurt.

Am vazut destui care au montat cablu pt alimentat statia de buf buf in portbagaj si siguranta de 40-60A tot in spate pusa la amplificator.Le`am explicat ca la un scurt facut pana in amplificator siguranta aia e nula

Editat de eos
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări