Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Mers cu bicicleta, transport in comun se rezolva simplu, vezi Ceausescu...

Oare citi "potenti" financiar ati vazut cu Arcu`?? :d

Slabi "corifeii" de aici, dincolo deja s-a aruncat anatema!

Report, stergere postari, de parca asta ar rezolva totul. :ras:

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 2 minute, Ion_Bumbu a spus:

Acum insa pumnul (in gura :rade:) va fi ambalat intr-o manusa alba de catifea! Multi chiar vor aplauda! Oricand chiar un papagal vine si iti spune ca poluarea datorita ambuteiajelor/aglomeratiei este foarte mare si ca e clar ca nu se poate continua asa (ceea ce este adevarat si nu-l poti combate) insa se pot gasi solutii mai blande, mai de mijloc, nu trebuie scoasa barda si dat aiurea in stanga si in dreapta. 

Eu vorbesc de UE iar tu iei un caz particular tara noastra + Spring-uri. Prin afara nu prea am vazut Spring-uri, chiar am vazut mai multe taycan-uri decat Spring-uri. De departe, cele mai multe sunt teslele, apoi vin audi e-tron si mercedes, urmate de hyundai-urile (ev6, ioniq), si am vazut ca vin din urma bmw-uri + citroen-uri electrice (multe dube folosite de companii).  Chiar am vazut ca bmw i3 incep sa dispara. Jaguar-uri , fiat 500 si peugeot 208/opel sunt putine, se pare ca nu prea au prins la public. 

Link spre comentariu

Pai aia e ideea. Cum sa lasi tot mojicu sa circule cu masina?

Ce contează ca tehnologia permite sa ii ofere ceva ieftin.

Gata. Doar cu busu si iesirea din raion pe baza de legitimatie. Orice deplasare ii taie din credit. Ca rolul lui e aa munceasca pana crapa, nu sa se plimbe de bezmetic.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Ion_Bumbu a spus:

Slabi "corifeii" de aici, dincolo deja s-a aruncat anatema!

Report, stergere postari, de parca asta ar rezolva totul. :ras:

Vreau sa vad și eu cum este "dincolo" ... un link se poate?

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Sharky a spus:

Pai aia e ideea. Cum sa lasi tot mojicu sa circule cu masina?

Ce contează ca tehnologia permite sa ii ofere ceva ieftin.

Gata. Doar cu busu si iesirea din raion pe baza de legitimatie. Orice deplasare ii taie din credit. Ca rolul lui e aa munceasca pana crapa, nu sa se plimbe de bezmetic.

Pune-te si tu in locul bogatilor, ti-ai luat o bijuterie ca ma jos:

Screenshot-2023-07-09-at-13-16-01.png

si deja nu te mai primeste pe Schiphol (aeroportul din Amsterdam) cu ea (am pus aici pe forum link cu informatia si parca si aeroportul din Frankfurt le-a pus gand rau private jet-urilor). Pai nu trebuie sa gasesti o solutie? Care-i cea mai simpla? Nu sa ii arzi pe cei saraci?

Sa-ti mai zic de ce ganduri au actionarii de la companiile care produc private jet-uri? :rzb

Asta este, cine are puterea in mana o foloseste! (si e clar ca o foloseste in folosul lor)

Bogatii au de cand lumea si pamantul in cap ideea de a controla cat mai strict gloatele!

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 3 ore, Sharky a spus:

Si posturili numai cu repartitie.

Link spre comentariu
Acum 9 ore, merck a spus:

Ca asta nu place la publicul larg (care crede ca are puterea de a stopa actualul trend al bulectricilor) este alta treaba. 

Nu cred ca asta e scopul in viata al publicului larg. Al meu sigur nu este. Dar nu ma obliga sa renunt la benzinara mea pana nu imi oferi o alternativa viabila. Adica o chestie care sa nu presupuna rezervarea cu o saptamana in avans a unei statii de incarcare, statul ore in sir langa masina pusa la incarcat, mersul cu 75 la ora, fara AC sau incalzire - ca scade autonomia,  etc. Alternativa poate sa mearga cu orice fel de energie (si cu cromozomi uscati, nu ma intereseaza), cata vreme nu am dezavantaje fata de masina pe care o am acum.

Cat despre "codoiul" emis... a masurat careva concentratia de CO2 in atmosfera? Tot vreo 400ppm este. Nu cred ca este o "perdea" de CO2 undeva on stratosfera, ca este mai greu ca aerul. Ramane la sol, unde il prelucreaza plantele si - voila - oxigen. Solutia ar fi mai mult spatiu verde, dar deh, si betoanele alea trebuie turnate undeva, ca sa aduca profit.

Link spre comentariu

La ce fum iese dupa multe diesele pe drumurile noastre gazul e parfum, pana ieri n-am stiu ca o intrerfata OBD2 cu bluetooth de doar 5 lei plus transport. un instrument util de customizat masina.

Problema cu motoarele electrice este randamentul care difera mult in functie de pretentii, la spring n-ai nevoie de caldura se incalzeste motorul destul, dar nici nu are autonomie, plus electronica alea ieftine au randament mai prost ca un invertor de sudura de 400  ron.

Cele decente sunt prea scumpe, in plus nu prea exista modele cu design minimalist.

poate unul din asta, e electric

https://www.autoblog.com/tractor-powered-liquified-methane-193709205.html

Editat de ionut120v
Link spre comentariu

Citat de la un proprietar de EV:

"Eu in concediul din luna mai am încărcat de 26 de ori și am stat o singura data 10 minute sa se elibereze un loc, erau 4 stații Ionity langa Budapesta.
Am încărcat în România, Ungaria, Austria, Germania și Franța"

Ma abtin sa comentez da` eu alimentez cind am facut cam 700-800km cu masina... si mai este si mindru de performanta...

Cu Co2-ul e o mare problema, daca-mi mai si interzic sa sudez cu el??? :d

Link spre comentariu
Acum 15 minute, yo9hrb a spus:

Dar nu ma obliga sa renunt la benzinara mea pana nu imi oferi o alternativa viabila.

Si daca te obliga sa renunti la benzinara fara sa-ti ofere o alternativa viabila (oricum trotineta, bicicleta, mersul pe jos sau cu transportul in comun sunt viabile), ce faci? Taxele sunt o modalitate sa te faca sa renunti tu singur la benzinara. 

Personal nu ma astept sa vina "apocalipsa" asa repede. In 2026 doar se va lua pulsul si atat. In 2024 sunt alegerile, in 2025 isi pun manusile pe mana si in 2026 dau primul pumn, insa nu inseamna ca ne fac KO din prima. 

Link spre comentariu
Acum 10 minute, Ion_Bumbu a spus:

Citat de la un proprietar de EV:

"Eu in concediul din luna mai am încărcat de 26 de ori și am stat o singura data 10 minute sa se elibereze un loc, erau 4 stații Ionity langa Budapesta.
Am încărcat în România, Ungaria, Austria, Germania și Franța"

Prin 2019 era ok sa te opresti ca sa lasi masina la incarcat (la vecinii de peste gard) si intre timp mai serveai o mica gustare, dar acum in Germania, o apa minerala la 1,5 litri este 5,09 euro, la toaleta taxa a ajuns 1 euro (prin martie aprilie era 0,65 euro), deci nici sa te pisi nu-ti mai permiti in timp ce incarci :rade:. (nu zic, poti sa folosesti tichetul ca voucher deci nu-s chiar pierduti banii)

Editat de merck
Link spre comentariu

Corect. Imi pun fotovoltaice si am rezolvat. Sa-ti dau un exemplu din viata mea cotidiana. Luni, cam pe la ora 5, plec de acasa (Jugureni, PH) pana la Rm. Valcea. Vilmar. De acolo ma intorc vineri. Toata saptamana aia ma fatai cam 700km. La Tucson, un plin imi ajunge. La o electrica (sa zicem la pretul lui Tucson), de cate ori incarc? Unde si in cat timp?

Inca un exemplu: am avut o problema la automatizarea portii. Am sunat la cel care a montat-o (e din Ploiesti, 45km pana la mine). Omul m-a intrebat cati km sunt, ca vine cu springul. Cand a ajuns la mine mai avea autonomie de fix 36km. Uitasem sa-i spun ca ultimii 7 km sunt in urcare (250m diferenta de nivel). Banuiesc ca a ajuns cumva acasa, data urmatoare a venit cu ICE.

Deocamdata electricele sunt minunate daca:

- Le folosesti in oras sau maxim imprejurimi

- Stai la casa, sa le incarci peste noapte

- Ai si o ICE pentru treburi serioase.

Ca peste o vreme se va rezolva problema inmagazinarii electricitatii, hai sa asteptam vremea aia, si sa nu vindem pielea ursului din padure. 

P.S. Trecerea de la autoturisme cu abur la cele cu benzina, nu s-a facut prin banarea/ suprataxarea celor cu abur, ci datorita avantajelor celor cu benzina. Cand electricele vor fi avantajoase - natural, nu prin impunerea unor taxe prohibitice la motoarele cu ardere interna - atunci ma voi gandi si eu sa-mi iau una.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări