Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Acum 2 ore, doru3160 a spus:

Pulimea de unde sa mai aiba de cumparat mașină in fiecare 5 ani, cum se practica in vremurile bune? 

Leasing sau rate.

Asta a fost sistemul promovat.

Face banca profit, tu vinzi masina dupa ce iese la garantie, dai la saraci sau celor care nu vor rate.

Apoi te inhami la urmatoarea mașina noua.

Bagam si inflatie si pana la urma ratele nu sunt asa rele, sistemul financiar funcționează mai departe. Scartaie dar merge.

Asta ne paste si pe noi. Chiar daca avem alternative ieftine, le interzicem ca sa prindem cati mai multi boi la jug.

Jugul fiind masini tot mai scumpe si tot mai putin fiabile. Plus noua găselniță, masini cu abonament, de are chef iti taie din opțiuni sau iti limitează nu stiu ce mai ai pe acolo, doar pt ca pot.

Daca ligheanu nou a ajuns 15mii, ce sa mai zici? Macar de ar fi fiabil ca un 1.6mpi pe gaz, dar nu e.

Link spre comentariu

Pai alea oricum erau tzeapa. Acu au luat foc. Probabil s au descărcat sub limita in care li ion e stabil.

In alta ordine de idei, subiectul asta e din 2019. S a schimbat ceva in astia 4 ani?

Mai nimic.

Tesla a vandut niste masini in plus. In rest tot ce au apărut au fost niste petarde la suprapret.

Springu e in continuare mai scump ca un Sandel cu tot ajutorul ala de stat.

Ajutoare care s au dovedit ca sunt pt bogati.

De impact ecologic are sens sa mai vb? Aproape zero.

Deci s a cam adeverit ca totul e un mare fas. Sa vedem peste alti 4 ani.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, nico_2010 a spus:

VW are probleme cu adaptarea la noile realitati. Au fost mai mereu în urma vremurilor. Le vine greu sa creada ca nu mai sunt concernul care putea santaja un stat întreg. Iar mentalitatea de ciocanar nu-i avantajeaza deloc în tranzitia spre modele electrice. Au anuntat ca vor angaja 2000 de informaticieni. Când au aflat care-i pretul pietei, au început sa dea marunt din buze. Altii îsi pregatesc de vreun deceniu încoace informaticieni specializati pentru domeniul auto.

Link spre comentariu

Vai de mama lor cu motoarele astea noi facute de vw si skoda.Parca am mai zis pe aici cum toarna varu`miu ulei in motor dupa o mie si ceva km facuti cu golf nou care are nici un an.

I se aprinde becu in bord la ulei si toarna de la 600 700ml in sus ca scade sub nivel si multe alte belele cu softu masinii

Link spre comentariu

Statul îi va stoarce pe șoferi de bani. Noua rovinietă: dacă n-ai electrică, mai bine iei trenul

Rovinieta pe care șoferii români o vor plăti, de la 12 ianuarie 2026, va ține cont, în primul rând, de norma de poluare Euro a autovehiculului, dar și de durata în care aceste vehicule folosesc drumurile dintre localități, atât în mers, cât și în staționare. Scopul, devoalat chiar în expunerea de motive, este implementarea de taxe mai mari și descurajarea folosirii mașinii personale.

Link spre comentariu

Daca baga 100lei in plus nu e mare lucru.

La camioane e bagat deja pe extern.

Dar asta cu km e mai nasol. Mie imi place sa ma plimb mult. Sa inteleg ca gata...

Spuneau si altii ca acum in numele ecologiei ne vor controla cat mancam, unde circulam, cu cine ne vedem.

Link spre comentariu

Corect europenii astia vand gargara goala in materie de poluare, dar vand chestii extrem de poluante, o masina de trei ori mai mare polueaza de trei ori mai mult si nu este cu LPG, daca ar fi onesti tot ce iese pe poarta fabricii ar trebui cu LPG sau CNG, dar nu sunt.

Daca sunt te forteaza sa pui si benzina din aia puturosa ca nu vor sa le faca sa mearga doar cu gaz desi se poate, a mea nu mai are rezervor de benzina, iar versiunea cu injectie de gaz lichid merge si pe frig am facut test, merge orice masina daca inlocuiesti injectorii si pompa de benzina cu injectori si pompa pentru gaz.

Editat de ionut120v
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări