Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

1 oră în urmă, merck a spus:

@Усилитель ti-a scapat un amanunt:

Dar asta denota clar oftica si ura impotriva bulectricului.

Iate te trezesti vorbind... De ce oftica? Asa, oricine poate fi ofticat pe cei cu lexus, da ce sa vezi? Nimeni nu are nimic cu brandul. Citisem undeva, nu mai retin unde, ca pt fabricarea unei bulectrice, trebuie procesate cca 200 t de minereuri diferite. Cum sa nu le iubesti? Mama lor de super ecologice. Unii inca nu si-au dat seama ca e doar o gogoasa comerciala, pe care unii au inghitit-o ca pelicanii. Chiar daca in poza/clipul ala e altceva decat vrea sa para. 

Link spre comentariu
Acum 22 minute, doru3160 a spus:

Iate te trezesti vorbind... De ce oftica? Asa, oricine poate fi ofticat pe cei cu lexus, da ce sa vezi? Nimeni nu are nimic cu brandul. Citisem undeva, nu mai retin unde, ca pt fabricarea unei bulectrice, trebuie procesate cca 200 t de minereuri diferite. Cum sa nu le iubesti? Mama lor de super ecologice. Unii inca nu si-au dat seama ca e doar o gogoasa comerciala, pe care unii au inghitit-o ca pelicanii. Chiar daca in poza/clipul ala e altceva decat vrea sa para. 

Are vreo postare PRO bulectrice in topicul asta???

Oricum tu ai fost primul care ai pus link-ul cu acel video si ai scris: 

Citat

Urat mai fac... 

Dupa care s-a vazut ca nu este vorba de o masina electrica. Stiu, poti sa spui ca ce ai scris tu se referea la butelii, insa topicul este clar despre bulectrice nu despre explozia buteliilor. 

Am mai spus: nu postarea in bucla de filmulete cu masini electrice in flacari va schimba ceva (desi multe bulectrice chinezesti iau foc nu prea apar filmuletele cu ele, doar pe Tesla are lumea boala). Daca erau intradevar un pericol real nu era plin vestul de bulectrice. Basca ca in parcarile subterane nu poti intra cu LPG dar cu bulectrica sau hybrid plug-in poti intra. 

Si la noi acum cine prinde :

Citat
  • un eco-tichet de 51.000 de lei pentru achiziția unei mașini 100% electrice, cu condiția obligatorie a casării unei (1) mașini vechi, dar nu mai mult de 50% din valoarea masinii noi achizitionate.

isi ia Tesla Model 3 fara discutie! 

Screenshot-2023-04-25-at-12-06-18.png

La 32.000 euro pret final nu cred ca ai ce masina sa iei si sa aiba aceleasi performante 6,1s 0-100km/h. 

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 44 minute, merck a spus:

Are vreo postare PRO bulectrice in topicul asta???

Oricum tu ai fost primul care ai pus link-ul cu acel video si ai scris: 

Am scris ce am găsit scris la acel clip. Nu am stat sa verific originea clipului. Asta trebuia sa o faca cel care a distribuit acel clip cu explicatia respectiva. Si tot nu vad de ce oftica. Ai impresia ca e ca in zicala cand nu ajunge la slanina, zice ca pute? Ti-ai pus problema ca poate multi nu tanjesc dupa mașini care ating suta in 4 sec.? De ce sa-i cataloghezi ca ofticosi pe unii care nu-si doresc o tesla sau orice altceva, doar pt ca e la moda? Mai sunt pe langa teribilisti si oameni normali la cap, cate nu vor liniuțe pe strada sau sa arate ce grozavi sunt. Cei mai multi vad in masina un mijloc de transport, care sa fie fiabil, sa confere autonomie si ceva confort. Pt unii e suficient atat, si te asigur, nu sunt ofticosi. 

Nu are postare pro electric poate pt ca inca nu au ajuns in faza in care sa fie ravnite, ca inlocuitor 100% al masinilor clasice. Iar gogoasa cu ecologice, am mai spus, e doar o gogoașă, daca tragem linie si facem comparatie, de la momentul zero cand incepe productia, si pana la casare. Nu polueaza in exploatare la fel ca una clasica, dar faza de productie sau casare vad ca o omit majoritatea care se inchina la sigla tesla. 

Link spre comentariu
Acum 34 minute, doru3160 a spus:

Ti-ai pus problema ca poate multi nu tanjesc dupa mașini care ating suta in 4 sec.? De ce sa-i cataloghezi ca ofticosi pe unii care nu-si doresc o tesla sau orice altceva, doar pt ca e la moda? Mai sunt pe langa teribilisti si oameni normali la cap, cate nu vor liniuțe pe strada dau sa arate ce grozavi sunt. Cei mai multi vad in masina un mijloc de transport, care sa fie fiabil, sa confere autonomie si ceva confort. Pt unii e suficient atat, si te asigur, nu sunt ofticosi. 

Inca este sigur postul tau pe forum cu Toyota CH-R! :hdgfhgdf De ce nu ai ales-o? :57

Intr-o tara normala ... cu oameni normali la cap n-ai greata cu Toyota CH-R in sensul giratoriu din Podul Ros, dar .... sensul giratoriu din Podul Ros il avem ... oameni/ieseni normali la cap ... n-avem! 

Am scris de multe ori (si o scriu cu mult drag) ca ii dau mUE lui musk (nici nu mai scriu cu M mare ca nu merita). Dar am vazut de multe ori "in actiune" Tesla si ma deranjeaza cand lumea denigreaza aceasta marca.  Acolo multi ingineri au adus o contributie colosala. Si eu cand spun Tesla la inginerii aia ma gandesc nu la bulangiul de elon!

Uite o pun la tranta cu Porsche Taycan:

Citat

The two-speed transmission installed on the rear axle of the Taycan is an innovation developed by Porsche. First gear gives the Taycan even more acceleration from a standing start, while the long second gear ensures high efficiency and power reserves even at very high speeds.

Citat

Tesla uses a 1-speed automatic transmission, meaning they only have one gear when it comes to shifting as they don't need more than that.

Nu am gasit date oficiale, dar:

Citat

While there are minor differences across model years and drivetrain variants, the amount of moving components does not vary much between Tesla models. All of them agree on a baseline estimate of 17-20 moving pieces. At least, that’s the official story. In the end, it depends on what you consider to be a moving part and how you split those pieces up.

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 1 oră, merck a spus:

Inca este sigur postul tau pe forum cu Toyota CH-R! :hdgfhgdf De ce nu ai ales-o? :57

Chiar nu stiu ce ai vrut sa spui. E ca si cum ma intrebi de ce nu am luat de nevasta pe Drăgușanca. Ce treaba are cu prefectura? Fiecare face alegerile care i se potrivesc si asta nu inseamna ca sunt ofticati ca nu au ales altceva. In P Roșu poti foarte bine sa treci si cu un Symbol sau un Ignis. Care e problema? Mergi cumva cu 90 la ora, sau tai fața cuiva daca te simti ca ai putere sub scaun? Probabil asta gandesc cei care vor masini cu muschi, sa faca cum le tuna capul. Regulile sunt pt ceilalți. 

Link spre comentariu

In sectorul masinilor noi electricele nu sunt scumpe, dar in SH nu gasesti ieftin, sunt unii dispusi sa dea peste 10 k pe o masina, dar sunt aia pentru care 10 k se fac usor, restul apeleaza la economia circulara.

Intrebare sa dau 10 k pe un Sping? sau sa dau 4 k pe un ecograf de buzunar sa fac ecocgrafii la babe neplasabile?

Link spre comentariu

Nu-i scumpa in UAE o Tesla model 3.  Este in jur de 42.000 euro (169.000 dirhami), in Germania este 41.990 euro si in Romania tot 41.990 euro. Deci Musk nu favorizeaza pe nimeni :rade: (si la americani este 39.990$)

Nebunia acolo este pentru numarul de imatriculare!

Dubai’s record-holding license plate number spotted on a Model X Tesla

Screenshot-2023-04-21-052145.png.webp

Citat

Dubai’s extravagant lifestyle is in the spotlight as license plate number 7 appears on a Tesla. The plate, sold for Dh 55 million ($15M) to a wealthy Emirati businessman, at an auction. It showcases the city’s love for luxury.

Anual daca isi schimba masina si nu ajunge sa dea cat a dat pe placa de imatriculare. :57

Link spre comentariu
Acum 35 minute, Sharky a spus:

Ma refer ca acolo benzina e ieftina. Nu faci cine stie ce afacere. Plus distantele lungi.

Acolo e treaba de moft si de reclama.

Sa nu uitam ca acolo taxiurile au motor de 2.5 v6.

Ca si Burj Al Arab (la care se stie ca nu se va acoperi costul de constructie) taxiurile Tesla vor fi o atractie in plus si uite asa mai creste PIB-ul lor. 

Citat

In 2019, the contribution of the travel and tourism sector to the UAE’s GDP was nearly AED 180.4 billion which is equivalent to 11.6% of the total GDP. In 2019, the total spending of international tourists amounted to AED 143.1 billion.

Link spre comentariu

Below is complete data on Tesla annual production from 2018 – Q1 2023.

Year Production
2018 254,530
2019 365,232
2020 509,737
2021 930,422
2022 1,369,611
Q1 2023 440,808

Din ce vad pe net in trimestrul I din 2023 Tesla cica a vandut cu 58% mai mult decat anul trecut. In hartii cica ar trebui sa vanda anul acesta 1,8 milioane de bucati. 

In UE Tesla reprezinta 21% din piata de EV-uri. Fabrica din Germania are o capacitate de productie de 350.000 bucati pe an.

Cinezii incearca sa vanda cam cu 10.000 euro mai ieftin o masina din aceeasi clasa cu Tesla. 

Editat de merck
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări