Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

1 oră în urmă, Усилитель a spus:

In rest, austriecii sunt foarte buni la amendati soferii "in trecere".... 

In rest observ in trafic o *gramadă* de Spring-uri, dar cineva mi-a zis ca si in service e plin de ele.... 

Nu-i amendeaza degeaba, este stiu de peste 20 de ani ca in Austria o incasezi daca nu ai vigneta sau depasesti limita de viteza legala.  Stiu ca o data in Germania s-a inchis o intrare pe autostrada si a trebuit sa ma duc in sensul opus si fiind la cativa km de Austria a trebuit sa intru in Austria. Am cumparat vigneta desi eram negru la fata de nervi, insa m-am calmat cand la intrarea in DE, se verifica vigneta, deci nu scapam fara amenda. 

In Germania sa stii ca nu am vazut chiar nici un Spring pe autostrada si ca tot se vorbea ca in Austria vor sa micsoreze limita de viteza, pe 15 ianuarie 2023(duminica - deci fara tiruri), in Germania, pe un sector de autostrada fara limita de viteza s-a mers pe la ora 17  chiar si cu ... 74km/h pe banda 1 :qetrwe. Sotia m-a intreaba: ce fac? Ma duc pe banda 2? Ii zic: ai numere de Germania si nu stiu eu? Stai dreacu' in rand ... "cu lumea" iar vrei sa ne facem reclama ca suntem asa si pe dincolo :57? Adevarul este ca m-am gandit ca o fi vreo limita de care nu stiu si nu aveam chef sa platesc o amenda, mai ales ca nu am numarat 20 de masini care sa se duca voiniceste pe banda 2 care era libera. 

In schimb, parca a inebunit lupu' in DE.... eoliene peste eoliene si am vazut multe noi, foarte mari, care nu mai erau albe ci un fel de gri (inainte de pandemie nu erau!). Si am vazut minim 10 care erau in proces de montare (aveau doar o parte din stalp montat). 

Editat de merck
Link spre comentariu

Boșorogul Biden il amenință pe tătuca musk sa permită incarcarea tuturor bulectricelor altfel va fi exclusa din ajutorul de 7 miliarde de dolari pt construirea de statii de incarcare.

In alta ordine de idei, banii aia pun pariu ca nu vor fi din taxe ci tipăriți.

La fel ca manevra cu fabricarea semiconductorilor.

Deci da i nene cu inflația.

Link spre comentariu
Acum 27 minute, Sharky a spus:

Boșorogul Biden il amenință pe tătuca musk sa permită incarcarea tuturor bulectricelor altfel va fi exclusa din ajutorul de 7 miliarde de dolari pt construirea de statii de incarcare.

In alta ordine de idei, banii aia pun pariu ca nu vor fi din taxe ci tipăriți.

La fel ca manevra cu fabricarea semiconductorilor.

Deci da i nene cu inflația.

Elon Musk deja a cerut sa nu se dea subventie (ca in unele tari din Ioropa) la achizitionarea unei masini electrice. Se vede si mai sus de ce (el are profitul enorm fata de concurenti). Sa stii ca in Ioropa poti incarca la charger Tesla si alte masini electrice. 

In US 7 miliarde este suma pentru toate companiile, ori Musk vrea sa le dea la temelie concurentilor. Sincer nu-i prost. Deja el a coborat pretul la Tesla, acum este ca prin 2021, fata de restu' care au marit preturile. Problema este ca cei care au cumparat Tesla cu pretul vechi (adica cel mare) se simt pacaliti!

Link spre comentariu

Toti au marit, pana ai dacia. Ligheanu din de 9mii din 2019 acu e 13. E aberant...

Eu nu stiu cat vor pastra aceste preturi si aceeasi cifre de productie pt ca veniturile nu au crescut nici pe departe.

Asa ca ma tem ca tatuca musk doar se adaptează ca trebuie sa vanda.

Sau mai simplu. De putea vinde mai scump o facea deja.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Sharky a spus:

De putea vinde mai scump o facea deja.

Musk jongleaza cu preturile, la unele a scazut pretul cat sa intre in zona la care statul da o parte din pret, iar la altele a cresut, ca erau mai mult sub aceasta limita. Limita care a crescut mai nou.... Deci reaseaza preturile... 

Intretimp chinezii au scos o batetie semisolida, care se incarca mai repede, duce 1000km ( real-800...) 

Problema e ca costa 50 mii dolari.... 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări