ionut120v Postat Decembrie 29, 2022 Partajează Postat Decembrie 29, 2022 Noul model hybrid diy. Am o nelamurire cu privire la randamentul motorului termic (thermal to brake ratio). Am facut mai demult un test, am bagat GPL 50 RON intr-o butelie goala am pus generatorul sa incarce bateria pana ce gazul s-a terminat si am masurat energia electrica incarcata in baterie. Mi-a dat 26%, dar as vrea sa repet experimentul mai riguros, adica sa cantaresc butelia inainte si dupa, sa stiu cu mai buna precizie cat gaz a fost ars. Am gasit un sweet spot la injectia pe gaz in care am facut 400 km cu 30l gaz, cu cielo cu motor de 1500, masa totala 1500kg, Energia calorica totala a celor 30 l (15 kg) GPL este de 174kwh, la un randament mediu de 25 % vine 43kwh mecanic. Distanta este comparabila cu cea parcursa cu un EV asemanator cu 50 kwh de energie electrica, Pot exista variatiuni, in testul meu jumate din distata am parcur-o cu 140km/h pe autostrada(randamentul ar putea fi ceva mai bun de 25%) la140 /h cu ev -ul nu prea ai autonomia respectiva. Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 29, 2022 Partajează Postat Decembrie 29, 2022 Primele autobuze electrice turcești au sosit la Timișoara. Primăria plătește 40 de milioane de euro pe 44 de vehicule Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 3, 2023 Partajează Postat Ianuarie 3, 2023 Scăderea averii lui Elon Musk a devenit istorică. Acesta este primul om care pierde 200 de miliarde de dolari Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 3, 2023 Partajează Postat Ianuarie 3, 2023 E doar o firma care era supraevaluată. Bogatii adevarati au pe langa imobiliare si alte bunătăți. Asta ca sa nu zic se lichiditate. Ce au toate astea cu masinile electrice? E ca daca se împute treaba, tesla mai da afara o tura de oameni, mai ia o serie de datorii și scade calitatea. Oricum bula asta se sparge. Isi da seama ca tătuca musk nu salvează nici o planeta, nu trimite nici un om pe Marte până la anu, nu face tuneluri subterane prin care merg trenuri supersonice si alte fantezii. Se prinde si lumea ca multe sunt povesti înflorite, pt ca asta vand, povestile. Bani sunt in economie si se duc celui care înflorește mai bine. Dovada cu păcăliciul de bitcoin, aparuse in toate ziarele toti îl lăudau. Lumea cumpără povești, realitatea e prea plictisitoare. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 3, 2023 Partajează Postat Ianuarie 3, 2023 (editat) O mica lectie de economie: “We’re aiming to achieve a 2 million vehicle run-rate by the end of the year… Thanks to the hard work of the Tesla team, we’ve already been able to achieve a 1.5 million unit annualized run rate. And depending on how the rest of this year goes, I think we might get close to, or will get approximately at the 1.5 million mark, and will be exiting the year at a 2 million-unit run-rate,” Musk said. Deci Tesla a vandut in - 2022 1,3 milioane de masaini - 2021 0,93 milioane - 2020 0,5 milioane Sa vedem la bursa ce s-a intamplat cu valoarea actiunilor Tesla: Hopa, pai ceva e putred in Danemarca! Numarul de masini vandute creste si actiunile din 5 noiembrie 2021 se duc in cap??? Pe 5 noiembrie 2021 valoarea unei actiuni era 407$ si astazi este 123$. Am mai zis si repet: bursa = speculatii! Nu exista o corelatie intre evolutia companiei si valoarea actiunilor la bursa. Un exemplu este Tesla. In plus Elon Musk vine si spune el ca actiunile Tesla sunt supra evaluate. Eu stiu ca el vrea sa prabuseasca pretul ca sa cumpere cat mai multe actiuni Tesla, dar nu-i va merge! A fost 109$ zilele trecute si a urcat la 123$. Editat Ianuarie 3, 2023 de merck Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 3, 2023 Partajează Postat Ianuarie 3, 2023 De unde sa speculezi daca nu se mai tiparesc bani? Pana si pacanelele virtuale au picat rau de tot... Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 3, 2023 Partajează Postat Ianuarie 3, 2023 Daca iti spun ca Christine Lagarde deja a vorbit de euro digitali (am link doar in franceza). Odata ce se face pasul spre euro digital ... nu mai poti sti cine, ce si cum. Christine Lagarde = President of the European Central Bank si are salar la vreo juma de meleon de iepuroi pe an. Link spre comentariu
NICA Postat Ianuarie 4, 2023 Partajează Postat Ianuarie 4, 2023 La 03.01.2023 la 5:47, Усилитель a spus: Scăderea averii lui Elon Musk a devenit istorică. Acesta este primul om care pierde 200 de miliarde de dolari Asa e daca si - a cumparat masina electrica si o incarca acasa . Se lauda Dacia ca a facut hibridul. Dar nu spune nimic despre acea cutie de viteze electrica , automata, cum o fi dar care costa vreo 6000 de euro si nu se repara ci doar inlocuieste. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 4, 2023 Partajează Postat Ianuarie 4, 2023 https://www.facebook.com/reel/989635729091583?s=yWDuG2&fs=e Link spre comentariu
norad Postat Ianuarie 7, 2023 Partajează Postat Ianuarie 7, 2023 Pai, la 120 la ora, cam asta se intampla cu un autoturism in caz de accident. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Ianuarie 7, 2023 Partajează Postat Ianuarie 7, 2023 Depinde si de cazan, Asta dupa cum devansa pe ce cei de oe primele benzi cred ca avea mai mult de 120. Link spre comentariu
ionut120v Postat Ianuarie 8, 2023 Partajează Postat Ianuarie 8, 2023 Spring si Suda sunt tinichele goale am avut si eu una de aia, nu prea inspirira incredere, nu e cu minic mai buna decat un logan prima serie, poate chiar mai proasta. Din pacate e scumpa, singurul lucru bun la EV e parcarea gratuita, personal nu ma descurc cu aplicatiile pentru parcare, n-am telefon. Nu stiu care e regula cu parcarile pentru cei din alte judete, din motivul asta evit orasele, poate o data pe an sau mai rar, caut locuri pe care nimeni nu le vrea pe langa pubela de gunoi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum