doru3160 Postat Noiembrie 14, 2022 Partajează Postat Noiembrie 14, 2022 Acum 5 minute, merck a spus: @doru3160 vorbea de dizăl La noi doar spre Pascani este linie electrica, Linie este în toate direcțiile. Cu locomotivele electrice nu stam prea bine. Cele de înainte de 89 sunt specii pe cale de dispariție, și pt ceva prospături nu a fost loc, din cauza furaciunilor. Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 15, 2022 Partajează Postat Noiembrie 15, 2022 Acum 21 ore, doru3160 a spus: Dar sa vezi drăcie, ca cele diesel asa scot câte o dara de fum negru, de mai mare dragul, mai ales la plecarea de pe loc Aia nu se pune! Acum 22 ore, doru3160 a spus: Nu scăpam de poluare nici cu electricele. Eu mereu am intrebat, cei mai poluant, un tramvai sau un autobuz???? Rspunsul a fost mereu gresit! Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 15, 2022 Partajează Postat Noiembrie 15, 2022 Acum 37 minute, icar a spus: cei mai poluant, un tramvai sau un autobuz???? Pai daca ar fi si autoturismele cu pantograf, s-ar schimba doscutia. Asa, compar mere cu pere si ma mir ca da cu virgula. Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 15, 2022 Partajează Postat Noiembrie 15, 2022 (editat) @doru3160 pai raspunsul a fost: autobuzul! Confirmi @icar? Editat Noiembrie 15, 2022 de merck Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 15, 2022 Partajează Postat Noiembrie 15, 2022 Microbuzu rechinului vito 2001 ruginit, 1 mil km dizel, cu soft arăbesc si dara de fum. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 15, 2022 Partajează Postat Noiembrie 15, 2022 Acum 47 minute, merck a spus: pai raspunsul a fost: autobuzul! Nu stiu care a fost raspunsul, dar nu pot compara electrice care merg pe sarma, cu cele care merg pe baterie. Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 15, 2022 Partajează Postat Noiembrie 15, 2022 Pai nu mai are rost sa compari cele pe sarma cu cele pe baterie ca ambele sunt mai poluante decat autobuzul dupa spusele lui @icar. Nu stiu de unde are el date ca tramvaiul este mai poluant decat autobuzul, dar .... daca asa zice el, cine suntem noi sa contestam spusele lui? Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 16, 2022 Partajează Postat Noiembrie 16, 2022 Acum 17 ore, doru3160 a spus: Asa, compar mere cu pere si ma mir ca da cu virgula. Ba nu compar, catus de putin, mere cu pere!! Pentru ca problema exact asa se pune, scoatem autobuzele si bagam tramvaie, ca-s mai putin poluante! Oare? Acum 16 ore, doru3160 a spus: dar nu pot compara electrice care merg pe sarma, cu cele care merg pe baterie. Este exact acelasi lucru, din punct de vedere al poluarii! Acum 17 ore, merck a spus: Confirmi @icar? Da! Numai ca e....gresit! Acum 15 ore, merck a spus: daca asa zice el, cine suntem noi sa contestam spusele lui? Nu trebuie sa ma contraziceti, trebuie doar....gandit! Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 16, 2022 Partajează Postat Noiembrie 16, 2022 @doru3160 ti-am zis ca @icar sustine ca tramvaiul este mai poluant!? Acum 3 minute, icar a spus: Nu trebuie sa ma contraziceti, trebuie doar....gandit! Pai lumineaza-ne si pe noi cum tramvaiul polueaza mai mult decat autobuzul. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 16, 2022 Partajează Postat Noiembrie 16, 2022 Dacă acel curent consumat de tramvai este produs cu cărbuni, înclin sa cred ca are dreptate. Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 16, 2022 Partajează Postat Noiembrie 16, 2022 Si daca este produs de hidrocentrale? Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 16, 2022 Partajează Postat Noiembrie 16, 2022 Ghinion, abia asa devine interesant. Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 17, 2022 Partajează Postat Noiembrie 17, 2022 Acum 23 ore, doru3160 a spus: acel curent consumat de tramvai este produs cu cărbuni, înclin sa cred ca are dreptate Iegzagt! Tramvaiul are nevoie de cutent, produs de gaz, carbune, apa, uraniu, eolian, solar. Cum ultimile doua nu sunt stabile (o mica paranteza, am vorbit cu fiul meu, in aceste zile energia furnizata de solar a fost cu 30 - 40% mai mica decât asta vara), ramân celelalte. Da, strict in oras, poluarea se reduce, dar per ansamblu, ce luam pe mere dam pe pere! O sa vedti probleme când, asa cum zice UE, o sa avem numai automobile electrice! Acum 21 ore, merck a spus: daca este produs de hidrocentrale? 1. Oare e destul? 2. Oare alea nu polueaza? Sau ce, eolienele, polueaza? Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 17, 2022 Partajează Postat Noiembrie 17, 2022 Arata-mi si mie un calcul complet facut pentru poluarea rezultata din constructia si functionarea unui autobuz + tramvai ca sa discutam cu date exacte. Deci nu numai CO2 ci ulei, cauciucuri, etc. Ce zic unii: Car tyres produce vastly more particle pollution than exhausts, tests show Despre ulei (ca doar nu crezi ca tot uleiul se recicleaza pe planeta asta): Motor oil picks up a variety of hazardous contaminants when used in engines and transmissions. These contaminants include lead, cadmium, chromium, arsenic, dioxins, benzene and polycyclic aromatics. If used motor oil and the contaminants it contains are disposed of inappropriately and released into the environment, they can harm humans, plants, animals, fish and shellfish. Sunt curios unde ai vazut tu o comparatie intre tramvai si autobuz facuta complet, nu doar dupa un parametru. Eu nu cred ca exista o asemenea analiza pentru ca este al nabii de complexa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum