Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Acum 21 ore, doru3160 a spus:

Dar sa vezi drăcie, ca cele diesel asa scot câte o dara de fum negru, de mai mare dragul, mai ales la plecarea de pe loc

:d Aia nu se pune!

Acum 22 ore, doru3160 a spus:

Nu scăpam de poluare nici cu electricele.

Eu mereu am intrebat, cei mai poluant, un tramvai sau un autobuz???? Rspunsul a fost mereu gresit!

Link spre comentariu
Acum 17 ore, doru3160 a spus:

Asa, compar mere cu pere si ma mir ca da cu virgula.

Ba nu compar, catus de putin, mere cu pere!! Pentru ca problema exact asa se pune, scoatem autobuzele si bagam tramvaie, ca-s mai putin poluante! Oare?

Acum 16 ore, doru3160 a spus:

dar nu pot compara electrice care merg pe sarma, cu cele care merg pe baterie.

Este exact acelasi lucru, din punct de vedere al poluarii!

Acum 17 ore, merck a spus:

Confirmi @icar

Da! Numai ca e....gresit!

Acum 15 ore, merck a spus:

daca asa zice el, cine suntem noi sa contestam spusele lui?

Nu trebuie sa ma contraziceti, trebuie doar....gandit!

Link spre comentariu
Acum 23 ore, doru3160 a spus:

acel curent consumat de tramvai este produs cu cărbuni, înclin sa cred ca are dreptate

Iegzagt! Tramvaiul are nevoie de cutent, produs de gaz, carbune, apa, uraniu, eolian, solar. Cum ultimile doua nu sunt stabile (o mica paranteza, am vorbit cu fiul meu, in aceste zile energia furnizata de solar a fost cu 30 - 40% mai mica decât asta vara), ramân celelalte. Da, strict in oras, poluarea se reduce, dar per ansamblu, ce luam pe mere dam pe pere! O sa vedti probleme când, asa cum zice UE, o sa avem numai automobile electrice!

Acum 21 ore, merck a spus:

daca este produs de hidrocentrale?

1. Oare e destul?

2. Oare alea nu polueaza?

Sau ce, eolienele, polueaza?:scarpin

Link spre comentariu

Arata-mi si mie un calcul complet facut pentru poluarea rezultata din constructia si functionarea unui autobuz + tramvai ca sa discutam cu date exacte. Deci nu numai CO2 ci ulei, cauciucuri, etc. 

Ce zic unii:

Car tyres produce vastly more particle pollution than exhausts, tests show 

Despre ulei (ca doar nu crezi ca tot uleiul se recicleaza pe planeta asta):

Motor oil picks up a variety of hazardous contaminants when used in engines and transmissions. These contaminants include lead, cadmium, chromium, arsenic, dioxins, benzene and polycyclic aromatics. If used motor oil and the contaminants it contains are disposed of inappropriately and released into the environment, they can harm humans, plants, animals, fish and shellfish.

Sunt curios unde ai vazut tu o comparatie intre tramvai si autobuz facuta complet, nu doar dupa un parametru. Eu nu cred ca exista o asemenea analiza pentru ca este al nabii de complexa. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări