Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Baterie revoluționară nouă pentru mașini electrice: Se încarcă în doar 10 minute

Oamenii de știință de la Universitatea Pennsylvania din Statele Unite au reușit să dezvolte o nouă baterie revoluționară pentru mașini electrice, bazându-se pe modularea termică internă. Ei au folosit o abordare diferită, reglarea temperaturii din interior, ceea ce a condus la o încărcare rapidă a bateriei, în doar 10 minute. 

Experții explică faptul că bateriile funcționează cel mai eficient atunci când sunt calde, dar nu prea fierbinți. Menținerea temperaturii constante a fost o provocare pentru inginerii de baterii. 

Link spre comentariu

Cel mai bine vândute mașini electrice în România. Creștere cu 250% a înmatriculărilor în septembrie 2022

România va atinge borna de 25.000 de vehicule electrice înmatriculate până la finalul anului, arată un studiu dat publicității.

Cu o creştere de peste 250% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, în septembrie 2022 s-au înregistrat 1.373 de înmatriculări.

Link spre comentariu

Ameteste motoru' sau de ce nu mai nimereste tinta? :scarpin

Ai la minutul 1:26 tancul care se invarte si turela ramane nemiscata intr-o anumita directie, apoi incepe sa se invarta invers sensului de rotatie al tancului. Un tanc cu echipaj uman sigur nu poate executa aceste manevre. 

Link spre comentariu
Acum 11 ore, merck a spus:

Pana si tancurile vor fi maine ielectrice

Au fost deja ieri. Primul model propus de Porsche a fost hibrid. A avut probleme cu fiabilitatea (izolatia) si nu a ajuns în productia de serie).

Manevrele aratate nu sunt nimic deosebit. Exceptând demarajul si viteza de rotatie a turelei, le stie face chiar si un venerabil T55.

Link spre comentariu

Ca mureau unii de grija litiului:

Imerys envisage de produire pas moins de 34 000 tonnes par an d'hydroxyde de lithium dès 2028. Cela équivaut à équiper quelque 700 000 véhicules électriques par an et cela ferait du groupe « un fournisseur de premier plan du marché européen des batteries et lui conférerait un rôle clé dans l'industrie mondiale du lithium ».

Citat

C’est le premier projet d’extraction et d’exploitation de lithium en France et l’un des premiers en Europe. On a un gisement d’importance mondiale et les technologies pour l’extraire. On a identifié ici 1 million de tonnes de lithium. On peut extraire et produire du lithium à 35 000 tonnes par an pour 25 ans. »

Acesta este primul proiect de extracție și exploatare a litiului din Franța și unul dintre primele din Europa. Avem un depozit de importanță globală și tehnologiile pentru a-l extrage. Aici au fost identificate 1 milion de tone de litiu. Putem extrage și produce litiu la 35.000 de tone pe an timp de 25 de ani. »

Cica si in Portugalia treaba sta bine:

Citat

Par exemple, 10% du territoire portugais est garni de lithium et c’est ce qui explique que des initiatives naissent dans cette région, à la fois pour l’extraction, mais aussi pour le raffinage.

De exemplu, 10% din teritoriul portughez este umplut cu litiu și asta explică de ce se nasc inițiative în această regiune, atât pentru extracție, dar și pentru rafinare.

Nemtii stau insa cel mai bine:

Vulcan lithium project were estimated at to be 15.85 million tonnes (Mt) lithium carbonate equivalent (LCE) grading 181mg/l of lithium as of January 2021.

The project is expected to produce up to 39,400 tonnes per annum (tpa) of battery-grade lithium hydroxide monohydrate (LHM) over an estimated operational life of 30 years.

Editat de merck
Link spre comentariu

https://youtu.be/uO9yw9QThzU

Pe la minutul 26 legat de schimbare baterie.

Buna observație, nimeni n am văzut sa spună că nu s a prezentat ceva real, că filmele respective pot reprezenta orice. Evident că se poate îmbunătăți designul și mai mult după ce ideea prinde, dar la ce mă refer eu e că ce simplu poți manipula.

Și mai e și faza cu agitatorii, că și râsetele de fundal in serialele de comedie.

Totodată la pompa ai o viteza mai mare de 1l la 2 secunde.

Eu cu cele 3 minute și în care alimentează ei pompa fac plinul la gaz. 54l.

Link spre comentariu
La 05.10.2022 la 14:04, Sharky a spus:

https://fb.watch/fZ7yD02vfR/

Fomisti eco cu electrice.

Nu le convine....saracii de ei...

Pai cum este acum cu economia de energie electrica? Hai sa luam in calcul Franta, unde am inteles ca in anumite intervale orare se va proceda la intreruperea furnizarii curentului electric, pe zone...

Daca si la noi se va incepe asa, ce iei pe mere, dai pe pere.

Asta e o prostie, mult mai mare poluare face un avion personal al unei "vedete de Hollywood" decit nu stiu cite sute sau mii de masini, diesel. 

Praf in ochi la prosti.

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări