Усилитель Postat August 6, 2022 Partajează Postat August 6, 2022 Guvernul vrea să taie ajutorul de 50 de bani de la pompă. Explicaţie halucinantă: „E o perioadă extrem de delicată!” Guvernul ar putea tăia ajutorul pentru carburanți de 50 de bani pe litru. Decizia ar urma să fie luată în coaliția de guvernare, cât mai repede. Link spre comentariu
Sharky Postat August 6, 2022 Partajează Postat August 6, 2022 Nu s a dublat nici un pret. S a injumatatit in pandemie, acu a revenit la normal plus urcare pas cu inflația. Link spre comentariu
merck Postat August 6, 2022 Partajează Postat August 6, 2022 Acum 2 minute, Sharky a spus: Nu s a dublat nici un pret. S a injumatatit in pandemie, acu a revenit la normal plus urcare pas cu inflația. Cat sa pun inflatia? Ca daca iau inflatia dintre 2018 si 2019 nu iese. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 6, 2022 Partajează Postat August 6, 2022 (editat) Acum 42 minute, validae a spus: .nu prea cred că funcţia de ,,autopilot,, îţi dă dreptul să te urci băut mangă în maşină. Trebuie definit "autopilotul". Ori este "automat" (adica de capul lui, treaz), ori are ceva probleme si mai trebuie ajutat uneori de betivul din masina. Editat August 6, 2022 de Vizitator Link spre comentariu
Sharky Postat August 6, 2022 Partajează Postat August 6, 2022 In 2012 sau asa ceva era aproape 6 lei. Apoi usor a scazut pt ca a scazut si petrolul. Acu e 8 desi toate s au scumpit in draci. Evident ca punem inflatia din ultimii 2 ani. Link spre comentariu
mac01 Postat August 7, 2022 Partajează Postat August 7, 2022 (editat) Acum 10 ore, Sharky a spus: In 2012 sau asa ceva era aproape 6 lei. In primavara anului 2020 pretul la carburant era 4,4 lei. Cu scumpirile din ultima perioada companiile petroliere au avut profituri de 4 ori mai mari. Editat August 7, 2022 de mac01 Link spre comentariu
merck Postat August 7, 2022 Partajează Postat August 7, 2022 (editat) In primavara lui 2020 deja era pandemie. Pentru un pret corect (sanatos) trebuie sa ne oprim in decembrie 2019. Se vede din grafic ca in 2018 in octombrie cand pretul benzinei era 5,81 si pretul petrolului era tot mare. @Sharky spunea ca pretul de astazi ar fi aproape de normal ( trend crescator in fiecare an + coeficientul inflatiei). Eu as zice ca un 6,5 lei pentru benzina ar fi pretul normal la care am adaugat coeficientul de inflatie pentru ca americanii au interes ca pretul la carburanti sa ramana mic. Da, daca vorbeam de paine, detergent, ulei si altele ce spune @Sharky este corect (toate au un trend creascator) insa la carburant americanii pun frana (sau macar incearca). Americanii la carburant nici nu au accizele care le avem noi. Un tabel interesant: Evoluţia preţurilor din statele membre UE în intervalul 1 ianuarie 2009-13.08.2018 se poate vedea în tabelul de mai jos. P.S. Am uitat sa pun sursa graficului de mai sus: https://www.peco-online.ro/istoric_en.php Editat August 7, 2022 de merck Link spre comentariu
Sharky Postat August 7, 2022 Partajează Postat August 7, 2022 Nu mai raportati 2020 ca an de referinta. Nici 2019 cand america a ajuns cel mai mare producator de petrol si a inundat piata. Frackingul din America nu va dura la vesnicie. 2012 sau 13 petrolul era scump din pure speculatii. Si era scump raportat la veniturile de pe atunci. Mai scump ca acum! Deci pe undeva pe acolo e limita. Link spre comentariu
Mircea Postat August 10, 2022 Partajează Postat August 10, 2022 Cine si unde cumpara EV-uri. Link spre comentariu
BRANCA Postat August 10, 2022 Partajează Postat August 10, 2022 Am fost surprins są iau azi benzină de 95 cu 7,6 lei...Ultima dată luasem cu 8,10,"compensată" cu 50 de bani! În link preţurile la zi. https://www.cargopedia.net/europe-fuel-prices Link spre comentariu
doru3160 Postat August 10, 2022 Partajează Postat August 10, 2022 Și n-ai făcut scandal? Link spre comentariu
Sharky Postat August 10, 2022 Partajează Postat August 10, 2022 Eu n-am bagat benzina inca de anu trecut, cu 5.7. AStept inca sa mai scada, dar ma tem ca mai stau pana la anul. Link spre comentariu
Усилитель Postat August 10, 2022 Partajează Postat August 10, 2022 Acum 3 ore, BRANCA a spus: Ultima dată luasem cu 8,10,"compensată" cu 50 Eu azi am luat fix cu atata la OMW... Link spre comentariu
merck Postat August 15, 2022 Partajează Postat August 15, 2022 Tesla a trecut de pragul de 3 milioane de masini produse pana acum. Un milion produse doar in China. Link spre comentariu
validae Postat August 15, 2022 Partajează Postat August 15, 2022 Stai să le pice bateriile, că se trezesc proprietarii din visul frumos direct în coşmar.Că bateriile sunt cea mai scumpă parte din maşină... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum