Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

La 27.07.2022 la 15:04, doru3160 a spus:

Una e sa ajungi la o ședință fresh, alta e sa ajungi nadusit și plin de năduf după o experienta cu transportul în comun. 

Japonezii fac asta de decenii. Daca vrei sa fii civilizat, atunci poti fi civilizat si în tramvai.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Era riscant ai cu multe pagini in urma.

Mers cu cazanu pe gpl la mare. Venit viteza mare cruise la 160 pe autostrazi si cam repede pe valea oltului dar ma incurcau altii.

Consum la pompa 13. Deci 6.5 ca si bani. Mai bine ca un dizeeel.

Incolo la consum max 120 autostrada. 10 gpl deci 5. Mai slab sau la fel ca un diesel.

Cu electricu nu maj ajungeam fie el cel mai scump. Sa traiasca si sa poluezeeee.

.

Link spre comentariu

E ok.

Sa prezinte raportul de simulari cu succes fata de simulările totale.

Plus mai e o chestie. Cand masina e vanduta ca autonoma, orice accident cu vina stabilita ca fiind a masinii ar trebui sa se rasfranga asupra fabricantului.

Asta daca e cu adevarat autonoma.

Dar e cale lunga pana acolo. Toti cei care au fost optimisti au dat fail. Bravo lor pt tentative dar sa nu uitam realitatea.

Link spre comentariu

Aş vrea să văd câţi clienţi cumpără o maşină care se conduce singură.Bănuiesc că e o senzaţie aiurea să stai cu mâinile încrucişate şi să fii un simplu pasager.Eventual să răcneşti la ea din când în când ,,dă-i talpă, că mă grăbesc !,,...

Aş vedea acest sistem aplicabil doar maşinilor de transport în comun sau firmelor de taxi.Un şofer adevărat va folosi sistemul de autopilot doar în cazuri speciale.

Link spre comentariu
Acum 11 minute, validae a spus:

Un şofer adevărat va folosi sistemul de autopilot doar în cazuri speciale.

O nuntă, un botez, după o terasă la mai multă bere cu prietenii ...
Problema este să te recunoscă la plecare, cand esti beat, si să inteleagă unde vrei sa ajungi.
Dar banuiesc ca or sa fie dotate cu un buton pe care sa scrie [Home].

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 42 minute, validae a spus:

Un şofer adevărat va folosi sistemul de autopilot doar în cazuri speciale.

Optiunile de alta data(ABS, ESP, Hill Holder, etc) au devenit astazi obligatorii (nu poti cumpara masina fara ele) si nici nu le poti dezactiva. Inclusiv frana de mana a devenit electrica deci bye bye drifturi! (in mers, daca se actioneaza frana de mana electrica, masina franeaza toate cele 4 roti. Nu stiu daca la toate modelele)

Si collision avoidance systemautonomous emergency brake assist va deveni obligatoriu la toate masinile (am inteles ca in UE emergency brake assist  este deja obligatoriu).

Autopilot-ul sigur in viitor nu se va putea dezactiva si nu va lasa in viitor soferul sa execute manevre periculoase. Nu vor mai exista dobitoci care sa fie intr-o continua depasire, nu se va putea trece pe rosu la trecere de pietoni, nu se va putea depasi viteza legala pe tronsonul de drum si  multe altele! Numar de accidente va scadea foarte mult. 

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 7 minute, validae a spus:

Nu sunt prea sigur de asta, mai ales la noi...

Dupa episodul cu scumpirea carburantilor din care unii au facut profit de 5 ori mai mare decat anul trecut in aceeasi perioada (am pus eu personal link pe forum) imi spune ca suntem usor de "jucat intre picioare". Deci bogatii in goana lor dupa profit vor apasa si mai mult pedala de acceleratie. :rade:

Alta ar fi fost directia daca in urma dovezilor ca speculantii fac profituri enorme, lumea iesea la lupta! Daca stam pe margine, nu ne putem impune. 

Editat de merck
Link spre comentariu

Sunt sigur că poate să se facă benzina şi 20 Lei, străzile vor fi tot pline de maşini.Mă uit că deşi s-a dublat preţul la combustibili, traficul nu s-a diminuat simţitor.Singurul efect negativ va fi mărirea preţurilor la alimente şi servicii, dar se pare că are lumea bani că altfel ar reacţiona la preţurile astea nesimţite la pompă.Eu unul circul acum doar când am strictă nevoie, nu depind de maşină pentru deplasarea la serviciu.Dacă lumea ar lăsa-o mai moale cu maşinile, ar lăsa şi preţurile la pompă.Dar dacă ăştia văd că lumea cumpără, nu au motiv să ieftinească...

Ca să-i răspund lui @Liviu.Mihaiu...nu prea cred că funcţia de ,,autopilot,, îţi dă dreptul să te urci băut mangă în maşină.

Link spre comentariu
Acum 14 minute, validae a spus:

Eu unul circul acum doar când am strictă nevoie, nu depind de maşină pentru deplasarea la serviciu.Dacă lumea ar lăsa-o mai moale cu maşinile, ar lăsa şi preţurile la pompă.Dar dacă ăştia văd că lumea cumpără, nu au motiv să ieftinească...

Solidaritate ....! (se inlocuiesc punctele cu 4 litere :rade:)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări