Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Bilanțul unui posesor de Dacia Spring la 9 luni de când are mașina. Câți bani a cheltuit pe curentul electric după 40.000 de kilometri

Un proprietar al modelului electric de la Dacia a făcut bilanțul după 9 luni de când o conduce și se declară mulțumit de economiile pe care le-a făcut:

"Ieri, 15 iulie 2022, la fix nouă luni de cînd am intrat în posesia Springului, am împlinit 40.000 kilometri cu doar 1.700 lei cheltuiți pe curentul electric și 200 lei revizia de 30.000 kilometri, fără nicio defecțiune, doar câteva mesaje de eroare care au dispărut după cinci minute de relaxare", a scris acesta pe grupul Dacia Spring România, de pe Facebook.

Link spre comentariu

Da, cu mentiunea ca merge drumuri scurte iar cele lungi dureaza o vesnicie, de incarcari ce sa mai vorbim?

Cazanu meu a papat 9mii lei anuk trecut dupa ce a rulat mai bine de 22k.

Deci 18mii care majoritatea au fost drumuri lungi la viteza.

Scadem cei 2mii lei pebspring raman 3mii euro la 2 ani, 9 mii euro la 6 ani.

Nu prea vad vreo afacere. Daca n ar fi tichet rabla se fac 12 ani.

Ma rog. Omu aa fie multumit aja conteaza. Ce vreau eu sa zic e ca daca cu o masina newconomica nu iese msre lucru, ce sa mai zic cu o echivalenta economica?

Link spre comentariu
Acum 15 minute, ratza a spus:

Mi se pare impresionant că a făcut 40.000km în 9 luni, adică peste 440km zilnic. :)

E cusuta cu ata chinezeasca povestea ... masina are autonomie declarata de 234 de km ... sau o fi "greseala de tipar" si de fapt au fost 20.000 km in 19 luni.

Si cel mai mult imi place faza aia cu erorile care dispar daca te relaxezi 5 minute probabil inchizand toate ferestrele si deschizandu-le din nou sau apasand Ctrl + Alt +  Delete

Link spre comentariu

I-a mai crescut și prețu springului, nu mai e 8 mii ci 11. totuși pentru cine stă la curte și face drumuri scurte zilnic sau oraș, e interesant. De văzut și cum va evolua costul curentului electric. Mi-e teamă că din cauza electricelor o să avem curent tot mai scump și acasă.

Link spre comentariu

Imposibil din cauza electricelor pt ca nu vor fi asa multe.

Alta idee e ca sigur se va face taxare diferentiata. Gen de la un prag in sus sa platesti mai mult. Ca sigur statul nu renunta la taxa pe combustibil fie el si electric.

Evident asta cand electricuk va avea o cota mare de piata.

Link spre comentariu

Mult fum.... Cica *marea inventie * este un generator HHO, si masina care are motor diesel face cu 1.5L apa 600km.....

Asa stiri, prezentate senzational..... 

Nimeni nu obsearva ca nu se fabrica oem asa ceva.... 

Mai era un inventator cu masina cu aer comprimat, cica din cauza ca aerul comprimat are viteza de 6000km/h masina va avea performante deosebite..... Si se mira dece firmele nu se intereseaza de marea inventie... 

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări