Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Pai nici benzina nu ajunge pana in casa.

Daca acum cu 10 minute de incarcare ai suficienta energie sa parcurgi 150km atunci dupa parerea mea se va gasi pe undeva o priza.

Cererea e simplu de mutat. Se pun taxe pe automobilele clasice si se scumpeste benzina. Se limiteaza accesul pe strazi, in centrul oraselor, etc. Metode sunt multe, dar se aplica lent pentru a nu crea rezistenta.

Link spre comentariu
1 hour ago, one said:

Se pun taxe pe automobilele clasice si se scumpeste benzina.

Pai cam asta au incercat in Franta. Acum nu se mai scapa de vestele galbene. In Italia s-ar putea sa apara iar camasile negre.

Editat de d2134
Link spre comentariu

,Rezistenta e una, dar impactul economic?

Sa imi spui tu ca ai accepta sa platesti in plus pe produse doar ca te dai eco hipster si le vrei livrate de electrice.

Si angajatii sa fie impulsionati sa caute alt job ca nu le mai ajung banii sa ajunga la lucru. Si nici nu vreau sa schimbe 3 autobuze pt asta si sa stea 2 ore pe drum zilnic.

Mobilitatea asta oferita de benzina nu e tot timpul un fleac.

In franta unde energia e nepoluanta e una. In alte tari unde lucrurile nu stau asa roz primul pas e sa renunti la carbune pe eoliene si solare.

De cresti cererea de energie cu electrice si nu bagi energie curata n ai facut nimic. Doar enervezi lumea cu hipsterisme si le bagi bete in roate sa promovezi industria auto dar ecologist nu esti.

Evident nu spun ca nu ar trevui taiat din masinile f vechi, dar la astea peste 2010 nu are sens inca. Nicidecum cu exces de zel.

Dar.. Aici e romania. Nu ne batem capul cu dinastea.

Editat de Sharky
Link spre comentariu

In toate tarile se intinde la maxim coarda.

In Franta toate taxele sunt foarte mari, nu e vorba numai de combustibili.

In Italia se vorbeste despre marirea taxelor de autostrada (acum costa cat benzina, ca sa va faceti o idee). Se vorbeste despre introducerea unei super-taxe pentru diesel, asa cum exista acum pentru masinile de lux.

In Romania benzina e mult mai scumpa decat ar trebui, costa cam cat in Franta si nu iese nimeni in strada.

Toate experimentele si tentativele de progres sunt platite de "marea adunare nationala".

Link spre comentariu

Stateam si ma gandeam, la cat desert este pe planeta asta, daca s-ar pune panouri solare si/sau eoliene (unde sunt vanturi mai permanente sau in mare parte a anului) , s-ar produce curent gârlă.

Link spre comentariu

afacera cu panourile solare si fofezele eoliene este de fapt in subventiile primite de la state. cind dispar acestea, dispare si interesul pentru energia verde!

Link spre comentariu

Dependenta de energia electrica poate genera ,in anumite conditii ,situatii deosebite....e cazul eruptiilor solare care genereaza furtuni geomagnetice.

O eruptie solara, minora,a provocat acum 30 de ani in Quebec, o pana de curent care a afectat cca.5-6milioane de locuitori, au intrat in alerta militarii,erau efecte similare unor atacuri care debutau de obicei cu lovituri cu p.e.m.

In iulie 2012 Terra a avut noroc ,o eruptie majora a soarelui a lovit  zona in care se aflase pamantul cu cca. o saptamana in urma....daca ar fi lovit in plin, multe minti luminate au afirmat ca asta ar fi insemnat o intoarcere in timp cu sute de ani....

In aceste conditii pentru supravietuitori,o locomotiva cu abur ar fi "sience fiction",o bicicleta ar fi un lux ,situatia ar semana (doamne fereste) cu aberatiile din "mad max".

Link spre comentariu

Da' pulsurile astea electro-magnetice pot praji tot ce inseamna semiconductor sau doar il zapaceste de cap pe moment ?

Ca daca prajeste siliciu definitiv, nici nu vreau sa imi imaginez omenirea in momentul ala worry_40x40.gif

Link spre comentariu
1 hour ago, maxente said:

Da' pulsurile astea electro-magnetice pot praji tot ce inseamna semiconductor sau doar il zapaceste de cap pe moment ?

Ca daca prajeste siliciu definitiv, nici nu vreau sa imi imaginez omenirea in momentul ala.

Omenirea ar fi mai buna.

Link spre comentariu
12 hours ago, Marele Savant said:

afacera cu panourile solare si fofezele eoliene este de fapt in subventiile primite de la state. cind dispar acestea, dispare si interesul pentru energia verde!

În primele doua saptamâni din luna curenta, beneficiind de vânt constant dar sub 70km/h, parcurile eoliene din DE au produs ca. 900 mii MWh pe zi. N-am vrut sa cred stirea difuzata pe ntv si am verificat pe site-urile de specialitate. O fi suficenta cantitatea pentru a mentine interesul?

13 hours ago, Dan85 said:

Si ce faci cu el, il impachetezi?  Prin California parca e un camp de panouri.

Din ce inteleg eu, panourile astea nu sunt foarte profitabile daca te gandesti cat investesti in ele, intretinere, transport energie. Basca, nu sunt vesnice.  Or fi mai ''verzi'', dar ca o afacere nu prea cred. Calitatea lor e ca pot oferi energie acolo unde nu-i nici macar un drum mai de soi, nu mai zic de retea de tensiune.

Îl stochezi sub forma de energie potentiala. Americanii sunt cei mai mari producatori de energie din resurse regenerabile. Oare o fac numai de dragul subventiilor?

Oare termocentralele sau cele nucleare nu necesita investitii? Nu au nevoie de intretinere? Si ce facem cu deseurile radioactive? Le îngropam în gradina pe post de îngrasaminte?

Link spre comentariu
Citat

D' aia e bine sa ai un radio Darclee un tv Cosmos sau chiar asa ceva

Ca sa faci ce cu ele? Daca emitatoarele sunt distruse, poti avea propriile emisiuni, din propriul emitator cu lampi, radio-tv.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări