Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a participat astăzi la semnarea Memorandumului de Înțelegere între Guvernul României, prin Ministerul Economiei și Ministerul Educației, și EIT InnoEnergy, motorul inovației pentru energie sustenabilă susținut de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), instituție a Uniunii Europene.

Nicolae Ciucă: Obiectivul Guvernului este să atragă investiții de două miliarde de euro în sectorul bateriilor în următorii ani

Fiind un sector poluant ... ni-l fac cadou :57!

Link spre comentariu
Acum 51 minute, merck a spus:

In Romania nu va fi probleme cu bornele de incarcare la cati indivizi isi vor permite sa cumpere bulectrice! :85

Se pare ca deja incarcarea e o problema. Pretul e pe locul 3 cind vine vorba de motive de gindire la achizitionarea unei masini electrice.

Citat

Principalele motive pentru care consumatorii români rămân reticenți la mașinile electrice sunt lipsa infrastructurii publice de încărcare (23%), autonomie (16%) și prețul ridicat (15%).

https://www.prorally.ro/sondaj-infrastructura-de-incarcare-ramane-principala-preocupare-pentru-romanii-care-doresc-sa-cumpere-masini-electrice/

Link spre comentariu
Acum 14 minute, d2134 a spus:

Pretul e pe locul 3 cind vine vorba de motive de gindire la achizitionarea unei masini electrice.

Hai ca sa nu mai vorbim "din sondaje", tu iti permiti sa-ti cumperi o bulectrica? (exludem Spring, deci ceva de la 30.000 euro in sus)

DEȘTEPTAREA: Un primar din Botoșani a cumpărat o mașină electrică de 40.000 de euro din banii primăriei

Este vârf de gamă, am fost la București și nu am avut nici cea mai mică problemă, am găsit puncte de încărcare. Am încărcat la primărie iar drumul la București a costat aproximativ 280 lei dus-întors. Înainte am fost cu un Touareg la București și am pus motorină de 1100 de lei”, a spus Vasile Sasu 

Link spre comentariu
Acum 6 minute, merck a spus:

Am încărcat la primărie iar drumul la București a costat aproximativ 280 lei dus-întors. Înainte am fost cu un Touareg la București și am pus motorină de 1100 de lei”, a spus Vasile Sasu 

Te contrazici de la o postare la alta.

Daca exploatarea unei masini electrice e de 4 ori mai ieftina, cum zice Vasile Sasu, de ce sa nu-si permita orice roman?

Link spre comentariu
Acum 5 minute, d2134 a spus:

Te contrazici de la o postare la alta.

Citeaza te rog contrazicerile mele.

Nu ma cheama Vasile Sasu si nu-s primararul comunei Durnesti din Botosani. Ce declara primarul ala nu-i treaba mea, eu doar postez ce zice unul sau altul. 

P.S. Ai uitat sa raspunzi la intrebarea: tu iti permiti sa-ti cumperi o bulectrica? (de la 30k in sus)

Editat de merck
Link spre comentariu

Credeti ca intentia este de a avea masini electrice personale toti cei care au acum masini cu ardere interna?

Se va da legea respectiva si cine nu isi va permite o masina, sau nu va fi o solutie fezabila pentru zona in care locuieste....ghinion....trece la transportul in comun...

Care transport, in tarile de unde emana astfel de idei, este ok, dar la noi.....

Si astfel libertatea de deplasare se ingradeste, tangential, printr-o lege de acest gen

Iar asta, oameni buni, se cheama comunism redivivus.....

Impreuna cu altele, care se vad deja...

Nu ne asteapta nimic bun....

Pacat de cei mai tineri care mai au de tras...

Link spre comentariu
Acum 28 minute, draku a spus:

Credeti ca intentia este de a avea masini electrice personale toti cei care au acum masini cu ardere interna?

Se va da legea respectiva si cine nu isi va permite o masina, sau nu va fi o solutie fezabila pentru zona in care locuieste....ghinion....trece la transportul in comun...

Cine stie cunoaste! :aplauze

Link spre comentariu

A existat si în România transport în comun si, la cum sunt concepute strazile din orase, ar fi fost mai mai bine daca se punea în continuare accentul pe el. Dar acuma ne deranjeaza mirosurile.

Oare cum o fi fost atunci când nici apa calda nu prea era? Te pomenesti ca între timp ne vor fi crescut nasurile.

Link spre comentariu

Sa consumi cu Tuaregul motorina de 1100 lei, trebuie sa mergi ceva km. Nu a spus de unde a plecat și ce traseu a avut. Poate a trecut și granița. 

Bănuiesc drumul asta l-a făcut înainte de scumpirea combustibilului, ca acum avea electrica. 

Link spre comentariu
Acum 54 minute, draku a spus:

Care transport, in tarile de unde emana astfel de idei, este ok, dar la noi.....

Si astfel libertatea de deplasare se ingradeste, tangential, printr-o lege de acest gen

Impreuna cu altele, care se vad deja...

Nu ne asteapta nimic bun....

Pacat de cei mai tineri care mai au de tras...

Din pacate ai dreptate . Viitorul este sumbru ...

Link spre comentariu
Acum 8 ore, draku a spus:

e va da legea respectiva si cine nu isi va permite o masina, sau nu va fi o solutie fezabila pentru zona in care locuieste....ghinion....trece la transportul in comun...

Asa a fost si cu aparitia vaporului sau avionului. Nu toata lumea s-a plimbat sau si-a luat cate unul cand au aparut.
Si la electrice va fi la fel.
Problema la electrice este ca s-au investit gramezi de bani in speranta ca tehnologia va avansa odata cu doritele investitorilor.
Nu prea a fost asa. Si trebuie sa scape de ele repede ca sa-si recupereze macar o parte din banii aruncati in joc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări