Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Screenshot-2022-05-28-at-17-38-15.png

Pentru cei care cred ca viitorul va fi pe hidrogen pot vedea mai sus de ce nu va fi asa. Se vede clar randamentul 30% hidrogen vs 76% electric. Mai adaugam ca o masina pe hidrogen costa cu 20-30.000 euro mai scump decat una de aceeasi clasa la bulectrice, o statie de alimentare cu H2 costa in jur de 1-1,5 milioane de euro vs 250.000 euro una electrica, performantele masinilor pe hidrogen care sunt foarte slabe (toyota mirai face 0-100 in 9 secunde). Am vazut ca si pretul pentru 100km facuti in masina pe hidrogen nu-i iestin 13 euro (si asta in conditiile in care hidrogenul nu este obtinut prin electroliza, deci nu-i hidrogen eco). 

Link spre comentariu

Frumos arată in imaginea de mai sus morișca pe care scrie 100%.
Urmeaza 80% "transportation & storage".
Si , cireasa de pe tort: Overall Efficiency (rate :) ) 76%.
Sun
ă frumos.
Dar dac
ă facem comparatie cu o masină cu motor cu abur alimentat cu cărbuni, variantele de mai sus mult mai poluante.
Asta dup
ă a mea părere.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu ştiu ce l-o fi împiedicat să spargă geamul lateral, dacă nu mergea zăvorul electric.Cu cheile şi tot îl spargi....sau chiar cu clema de la centură.Chiar aşa lipsă de simţ de conservare să aibă unii...cred că pe unul din ăsta, dacă-l lăsa bateria teslei într-o pădure deasă, murea de foame.

Link spre comentariu

Astea ielectrice sunt ca un coșciug ambulant. Nu are treabă cu autoconservarea... mă rog,sunt niște conserve :26

Iau mai repede foc,de fum numai vorbesc, practic ăla nu a avut nici o șansă. 

Și nu vă luați după știri, ăștia îmbarligă rău știrile, cică a supraviețuit, poate era inconștient. 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
La 28.05.2022 la 22:35, maresaldeflota a spus:

Astea ielectrice sunt ca un coșciug ambulant.

Asta nu era bulectrica:

Accident teribil la ieşirea din Iaşi. Un tânăr de 18 ani a murit carbonizat, după ce maşina a luat foc pe loc  

Un-t--n--r-a-murit-carbonizat-dup---ce-m

Nici asta nu era bulectrica:

Simi a murit carbonizat la volan, după un accident înfiorător pe un drum din Italia. Românul îşi dusese iubita la muncă şi se întorcea acasă

Românul a rămas blocat în dubă şi a murit carbonizat

simi-iulian-roman-carbonizat-italia-ef10

Editat de merck
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări