Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Aia e fix pix. Parerea mea.

Doar de obtii un control mai bun si pe baza lui sa cresti randamentul prin deschideri care o cama nu e capabil sa le faca si aceste deschideri sa ofere un randament imbunatatit.

Doar cu frecarea nu rezolvi nimic.

Link spre comentariu
2 hours ago, Sharky said:

Nu vad ce ar putea face in plus fata de o cama cu 2 profile.

O "cama" electromagnetica poate sa-si modifice dinamic profilul functie de turatie, sarcina...
Posibil sa conteze la randamentul motorului.

Link spre comentariu
La 18.04.2022 la 14:08, doru3160 a spus:

Sa vezi cand vine motorul fara distributie mecanica, ax cu came supape si alte alea. Cica e pe vine, e clocit si l-au experimentat. Toata distributia se face electronic.

Inntre anii '97 si  '99 inginerul Râpan a proiectat si facut un motor termic (benzină) fara supape, fara arbore cotit. Fiind in ultimul an (mecatronica) am facut o caricatură de injectie (monopunct) pe benzină, pt acel motor,  asta mi-a fost si lucrarea mea de licență. A luat si un premiu, la TIB sau Salonul de Inventica, nu mai rețin.

Link spre comentariu

Daca Leonardo Da Vinci nu a intrat pe forum :)
Multe lucruri nu mai aveam 'inventatorii' de inventat.
Cam se face copy/paste de 500 de ani la multe dintre ideile acestui ciudat om.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
3 hours ago, Ovidanie said:

Zisa si pompa cu țâțe. Proiect prin anii '90, la facultate (ar fi trebuit sa-l am profesor pe Petre Roman, dar s-a apucat de alte chestii) tractor hidraulic. Chestia aia este reversibila, poate functiona si ca pompa, si ca motor. E o chestie foarte desteapta.

Link spre comentariu

E clar ca s-a inspirat, dupa ce am vazut motorul mi-au trebuit doua saptamani pana sa-mi amintesc unde am citit despre ceva asemanator: in cartea " Sfârlează cu fofează"

Dar a avut puterea sa duca proiectul pana la capat, a construit trei prototipuri functionale , unul  a fost montat pe o caroserie de ARO 245. A parcurs cateva sute de km. A brevetat inventia si cat timp a lucrat la motoare cei ce au stat in preajma lui si cei ce l-au vizitat periodic au invatat o multime de lucruri.

Link spre comentariu

Jules Verne  , 1874 , Insula Misterioasa : Va veni o vreme cand apa desfacuta in componente va asigura energie cu asa randament incat  carbunele pe langa el va fi un slabut  .Apa va fi carbunele viitorului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări