Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

2 hours ago, Sharky said:

Nu vad ce ar putea face in plus fata de o cama cu 2 profile.

O "cama" electromagnetica poate sa-si modifice dinamic profilul functie de turatie, sarcina...
Posibil sa conteze la randamentul motorului.

Link spre comentariu
La 18.04.2022 la 14:08, doru3160 a spus:

Sa vezi cand vine motorul fara distributie mecanica, ax cu came supape si alte alea. Cica e pe vine, e clocit si l-au experimentat. Toata distributia se face electronic.

Inntre anii '97 si  '99 inginerul Râpan a proiectat si facut un motor termic (benzină) fara supape, fara arbore cotit. Fiind in ultimul an (mecatronica) am facut o caricatură de injectie (monopunct) pe benzină, pt acel motor,  asta mi-a fost si lucrarea mea de licență. A luat si un premiu, la TIB sau Salonul de Inventica, nu mai rețin.

Link spre comentariu

Daca Leonardo Da Vinci nu a intrat pe forum :)
Multe lucruri nu mai aveam 'inventatorii' de inventat.
Cam se face copy/paste de 500 de ani la multe dintre ideile acestui ciudat om.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
3 hours ago, Ovidanie said:

Zisa si pompa cu țâțe. Proiect prin anii '90, la facultate (ar fi trebuit sa-l am profesor pe Petre Roman, dar s-a apucat de alte chestii) tractor hidraulic. Chestia aia este reversibila, poate functiona si ca pompa, si ca motor. E o chestie foarte desteapta.

Link spre comentariu

E clar ca s-a inspirat, dupa ce am vazut motorul mi-au trebuit doua saptamani pana sa-mi amintesc unde am citit despre ceva asemanator: in cartea " Sfârlează cu fofează"

Dar a avut puterea sa duca proiectul pana la capat, a construit trei prototipuri functionale , unul  a fost montat pe o caroserie de ARO 245. A parcurs cateva sute de km. A brevetat inventia si cat timp a lucrat la motoare cei ce au stat in preajma lui si cei ce l-au vizitat periodic au invatat o multime de lucruri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări