Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

+1 in anumite aplicatii ledul inca lasa de dorit.

Evident, nu ma intereseaza lumina din debara sau de pe casa scarilor. La hota merge si ledul, nu il pui expus, ai ceva scut termic intre, rezista bine, cel putin la hota mea.

In rest na, e si asta o alternativa, sa facem aceleasi lucruri, prost gandite, dar sa le facem de data asta eco. Trist, dar adevarat.

Daca renuntam la energia atomica cu ce o inlocuim? Sau pur si simplu facem economie?

Care tari au inlocuit energia atomica si carbunele cu succes?

Ce consumatori energetici au acele tari si cam care e statusul lor in lume pe scara bogatiei?
Restu ce fac?
A, de fapt raspunsul e simplu, sa faca mai multi bani ca sa fie mai eco!
Buna idee, daca nu era treaba cu eco cred ca nu le-ar fi trecut prin cap sa faca bani niciodata.
Acu nu mai au o scuza, vor face bani!

(Intre timp chinezii construiesc la greu termocentrale in Africa, dar lumea il injura pe Trump.)

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Mi - amintesc ( acum cativa ani ) cand a fost criza de energie in Italia , provocata de consumul sporit de energie electrica din cauza temperaturilor foarte ridicate . Consum provocat de instalatiile de conditionare a aerului , si nu numai casnice , si alte domenii . Au cazut retelele , in unele locuri cateva zile . Foarte neplacut , am simtit - o pe pielea mea . Unii au simtit - o definitiv , au fost cazuri tragice prin spitale , camine de batrani , institutii pentru minori etc . Tragice , adica decese . A fost o dezbatere in presa locala , unii punand la indoiala decizia de renuntare la energia atomica . Anchetele jurnalistice au reamintit ca decizia a fost " influentata " de puterea oculta , dar omniprezenta in Italia . Aia cu " M " ... La centralele nucleare nu merge cu " manevre " financiare , ca sant ale statului ( coordonare si supraveghere ) , si au alt regim . La celelate forme de producere a energiei electrice ... , e camp larg de actiune . Mai ales sub steagul ecologic ( verde ) , culoare si a unor bancnote . A fost exportat si la noi in Romania , " producatori "  din Peninsula au navalit in Romania , desi la ei ( unde sant conditii mai favorabile ) n - au produs nici macar pentru un led ( ca tot sant asa omniprezente ) . 

" Ecologie " = Bani ( verzi ) . Fara numar ... si iluzii pentru fraieri .

Editat de gauss
Link spre comentariu

In Italia a fost discutia de atomice, daca statul e pregatit sa inceapa cu asa ceva.
Se bateau cu pumnu in piept ca tehnologia a evoluat, ca acum e sigura, bla bla.
N-au trecut cateva zile si un tren cu GPL a luat foc, iar protocolul de tip o cisterna de GPL - vagon normal - cisterna, nu a fost respectat.
Erau GPL unu langa altul.
Asa ca raspunsul daca tara e pregatita pt a lua solutia atomica a fost dat.

Mafie e destula si la noi, doar ca e mai prost organizata dar lucreaza pe fata.

Cu AC-ul, trebuiau sa rabde, sa bage pauza in timpul zilei ca in spania, sa lucreze noaptea. :)
Solutii sunt. 
Acu pe bune, reabilitare termica si reproiectarea cladirilor ar salva multe, cred ca mai mult decat hipsterelile cu automobile electrice.
Dar asta e la moda pt ca lumea isi schimba masinile in draci.
Asadar nu rezolvam cauza, tratam efectul, dar il tratam eco!

Link spre comentariu

Eu sunt de cativa ani buni in Italia si nu imi amintesc sa fi fost vreo criza reala, nici cu energia electrica, nici cu gazele, ceea ce probabil ati auzit este un artificiu mediatic, exagerand micile dificultati, pentru a crea premisele unor constructii de retele de gaz-electricitate, care sunt in interesul unor firme private si astfel incearca sa faca lobby.

Energia nucleara in Italia este inexistenta, centralele fiind inchise si nefiind construite altele dupa referendumul din 1987. 

Centralele nucleare foarte probabil vor disparea din toata Europa, inclusiv Franta are intentia de a le inchide. Problema energiei nucleare este stocarea deseurilor. Pe termen lung, costurile acestei necesitati vor depasi beneficiile.

Link spre comentariu

A nu se intelege ca sant contra ecologiei . Aia adevarata . La noi , in Prahova , a fost si este poluare . S - a mai redus , dar unele urmari vor dainui multi ani . Prin comunele din jurul Ploiestiului , apa din putzuri nu e potabila ... are gust de derivate petroliere . in unele locuri , daca sapi o groapa , poti colecta un amestec de fractii petroliere . Unii au avut afaceri ... , vindeau " produsul " , multe autoturisme circulau cu carburant " de groapa " . La Valea Calugareasca , sant si acum munti de steril radioactiv , de la fostul combinat de ingrasaminte . Astea sant probleme ... si altele . Nu fumul de la autoturisme , cu sutele de camioane de pe sosele ( convoaie de TIR - uri printre altele ) , ca nu mai avem transport pe calea ferata , si economia de la leduri in locul becurilor . 

13 minutes ago, one said:

Eu sunt de cativa ani buni in Italia si nu imi amintesc sa fi fost vreo criza reala, nici cu energia electrica, nici cu gazele, ceea ce probabil ati auzit este un artificiu mediatic, exagerand micile dificultati, pentru a crea premisele unor constructii de retele de gaz-electricitate, care sunt in interesul unor firme private si astfel incearca sa faca lobby.

Energia nucleara in Italia este inexistenta, centralele fiind inchise si nefiind construite altele dupa referendumul din 1987. 

Centralele nucleare foarte probabil vor disparea din toata Europa, inclusiv Franta are intentia de a le inchide. Problema energiei nucleare este stocarea deseurilor. Pe termen lung, costurile acestei necesitati vor depasi beneficiile.

Eu am stat trei zile fara curent la Vicenza . Am dormit la fabrica unde eram la scolarizare , acolo era curent . Toate magazinele din zona s - au golit de grupuri electrogene ... , s - au inchis gelateriile si alte chestii . Unii mici producatori au dat faliment . Ma rog , n - am pretentie ca s - a intamplat in toata Italia . Am postat bazat pe experienta personala . In rest , fiecare cu parerile lui ... , am spus  - o mereu . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
3 minutes ago, Sharky said:

In Italia a fost discutia de atomice, daca statul e pregatit sa inceapa cu asa ceva.
Se bateau cu pumnu in piept ca tehnologia a evoluat, ca acum e sigura, bla bla.

Eu eram in Italia cand se discuta asta si va asigur ca imaginea in care se " bateau cu pumnul in piept" este o perceptie gresita. Cine se bateau ? Niste "baieti destepti" care au fost redusi la tacere.

Referendumul din 2011 a confirmat alegerea de a NU avea centrale nucleare. Nu are legatura cu nici un tren cu GPL.

1 minute ago, gauss said:

Eu am stat trei zile fara curent la Vicenza . 

A fost o slabiciune a retelei in zona respectiva, nu are legatura cu sistemul national, alte regiuni nu au avut probleme.

Link spre comentariu

Asa , si ? Care e ideea ? Nici n - am sustinut ... , daca ati citit . Desi  nu cred . Mi  - ati confirmat ca soarele apare de la rasarit ... nu era nevoie . Trei zile fara curent  n - am petrecut nici in Romania , nici pe timpul regretatului . Interesanta slabiciune ... , poate nici n - a existat , in logica prezentata ... ,  " alte regiuni nu au avut probleme " . Sau macar n - a avut efecte ... aceeasi logica , in alta parte ( alte regiuni ) nu au avut probleme . Slaba consolare pentru cei care au murit prin spitale , sau pentru apartinatorii lor .  Cine doreste sa se informeze despre ... , exista ( inca ) internet . Colectii de ziare , si altele . Cam atat , nu sustin cauza nimanui . A italienilor , sau locuitorilor de acolo , chiar deloc . O pot face ei . Am doar propriile pareri , nu e o crima daca difera de ale altora . Daca au si argumente ... , si mai bine . Ne definim mai bine ( si exact ) , ca de  - aia conversam si ne expunem ideile . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
1 hour ago, gauss said:

Mi - amintesc ( acum cativa ani ) cand a fost criza de energie in Italia 

1 hour ago, gauss said:

Am doar propriile pareri

Ei acum se explica tot.

Link spre comentariu

Ma bucur ! ... , stiam ( speram ) ca o sa reusiti ! Eu inca nu mi - am explicat ce ati postat , si ( mai ales ) de ce ... , citarea de acum o ora , dar nu e un capat de lume . Am cerut si sprijin la minti mult mai luminate , fara succes . Numai bine ! ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Bun, in zonele alea in care a cazut reteaua din cauza AC, baga niste electrice in priza la incarcat.
In principiu e ca deobicei, in loc ca statul sa se autooblige sau sa ii oblige marii bastani ai energiei sa isi curete energia mai bine lasa asta in seama omului de rand.
Adica sa isi ia electrica ca sa mai scoti acolo ceva procente.

Asta in timp ce termocentrala fumega in continuare.
Ideea cu GPL vs nuclear a cam dat raspunsul la cat se respecta normele in practica.
Evident ca nu a influentat semnificativ rezultatul.

Link spre comentariu

Fabricantul german de automobile Volkswagen va dezvolta ultima generaţie de vehicule echipate cu motoare cu combustie internă în 2026, urmând să treacă exclusiv pe fabricarea de maşini electrice, a anunţat strategul şef al companiei, citat de Reuters.

https://www.businessmagazin.ro/actualitate/sfarsitul-masinilor-diesel-urmat-de-cele-pe-benzina-din-2026-volkswagen-renunta-la-fabricare-acestor-automobile-17755234

Link spre comentariu
Acum 10 ore, daniels a spus:

pana în 2026 mai au timp de gândire.

Exact...au reusit sa puna deoparte timp,un mic depozit de timp...pentru?vantul isi mai schimba directia,trebuie sa fii bine sincronizat cu bataia vantului,altfel te uzi si nu e bine:85

Link spre comentariu

Industria o treci de bine de rau.

Dar cererea? Cum ii explici la om sa cumpere electrica si sa stea la coada cu orele sa o incarce?

Mai ales cand sta la bloc.

Nu toti sunt hipsteri electrici care accepta asta.

Pe unii nu ii interesează. Asteapta sa fie treaba pusa la punct. Altfel de ce si ar schimba masina si ar plati o caruta de bani cand masina lor clasica merge bine.

Oricum impactul e relativ mic la nivel global, oricat se lauda cei care le vand. Cat timp ai un e6 deja e chiar decent.

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări