Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

On 2/23/2022 at 9:12 PM, mafalda said:

In loc de uleiuri se pot folosi lagare magnetice.  Si suspensii magnetice. 

Se folosesc deja de zeci de ani, cele mai cunoscute sint la ventilatoare, cu astea s-a banalizat productia.

La inceput au fost utilizate la motoare electrice de turatie foarte mare inlocuind lagarele pe aer comprimat.

Ambele functioneaza foarte bine la sarcini constante fara socuri deci la auto e problematica implementarea lor mai ales ca nici nu ai un mare avantaj.

Link spre comentariu
Acum 12 minute, merck a spus:

Eu as fi de acord ca statul sa cumpere o flota de masini cu motor termic si cand vrea sa plece omul in concediu se duce si o ia gratis platind doar carburantul (bine la romani trebuie pusa si o taxa ca multi le vor indoi nefiind ale lor:57) isi face treaba si apoi o preda inapoi. 

Tocmai ce spuneau pe la știri, ca ai noștri închiriază același tip de mașină pe care îl dețin, demontează piesa de care au nevoie, și montează la loc ce au demontat de la ei, după care predau mașina la firma de închiriere. Era vorba de injectoare, turbosuflante, suspensii și alte "mărunțișuri". 

Link spre comentariu

De maine la toata lumea se schimba gratuit masina cu una electrica (exercitiu) 

As fi curios unde si cum ar incarca lumea. Prelungitoare din fiecare geam, inclusiv et 10, incurcari de cabluri, cine nu trage inapoi se va trezi cu *abonati*

Cat rezista reteaua?..... 

Pe un post strain am vazut cum unii proprietari de masini electrice profita de prizele din si in jurul constructiilor, chiar aratau un prelungitor dintr-o parcare subterana care mergea la o masina particulara, priza era pt masinile de curatenie. Free energy... 

Link spre comentariu

Hai sa mai asteptam un pic sa vedem la cat va ajunge pretul la benzina sa vedem atunci ce si cum :57

Ieri am bagat 5km de mers pe jos, dimineata m-am dus pana la supermarket pe jos (dus - intors 45 de minute), in seara asta ies din nou sa mai bag 5km .... sa ma antrenez :85. Bine ca iarna este pe terminate!

Link spre comentariu
Acum 43 minute, merck a spus:

Hai sa mai asteptam un pic sa vedem la cat va ajunge pretul la benzina sa vedem atunci ce si cum :57

Și ce crezi că ai să vezi? Din păcate creșterea prețului la pompa afectează în egală măsură și pe șoferi și pe pedeștri ca tine, sau posesori de electrica. Așa că nu e de înțeles bucuria sadică ce o manifești. 

Link spre comentariu
2 hours ago, doru3160 said:

Și ce crezi că ai să vezi? Din păcate creșterea prețului la pompa afectează în egală măsură și pe șoferi și pe pedeștri ca tine, sau posesori de electrica. Așa că nu e de înțeles bucuria sadică ce o manifești. 

In inegala masura, ca daca eu sunt pedestru => nu bag benzina deci nu ma afecteaza la bugetul afectat pentru transport. Ma afecteaza doar la mancare, si ce mai este, deci .... nu in egala masura. 

Am mai bagat 5km de mers pe jos ca sa nu fiu afectat in egala masura cu soferii ci doar cu pietonii :57

Link spre comentariu
Acum 34 minute, merck a spus:

Ma afecteaza doar la mancare, si ce mai este, deci ....

Deci poti sa te bucuri. Transportul fata de mancare si ce mai este, are un aport mic in bugetul familiei, deci te bucuri degeaba, dar daca nu circuli cu masina, nu ai de unde sti. Razi mai departe, si te bucura ca le scumpeste benzina soferilor, dar tie nu.

Link spre comentariu
24 minutes ago, doru3160 said:

dar daca nu circuli cu masina, nu ai de unde sti. 

Pai daca nu-mi permit sa circul cu masina ce sa fac? 

Bulectrica o incarci gratis la LIDL sau in alte parti, rezervorul de carburant nu-l umpli nicaieri gratis. Si la tanchistii rusi trebuie sa le dai o sticla de votka daca vrei sa iti dea combustibil! :57

Link spre comentariu

Umpli gratis azi. In cativa ani, o sa puna in pret: costul infrastructurii retelei (ca nu o sa mai fie 15 prize in tot orasul, ci 1500), costul kWh, cost taxa de drum (da, si alea electrice uzeaza asfaltul), cost de poluare (si electricele polueaza, fac praf ca orice masina), etc .. o sa gaseasca ei altele.

Ma mira cand vad persoane enciclopedice (cu vaste cunostinte vaccin, masini, tuburi, razboaie, avioane, pesti, etc) cum nu vad mai departe de 5km de mers pe jos. E clar, unii au primit cipul defect la vaccinare. :reytre

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări