Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Ei as...nu e nici un "diktat", nu suntem in Rusia lu` Putinica sau in Turcia lu` Erdogan...e doar progresul tehnic si nevoia de aer curat.

Tot asa cum n-a conspirat nimeni sa fie inlocuite tuburile electronice cu tranzistorii in anii `50-`70, s-a intamplat asa, tuburile erau depasite, paguboase, fragile, si mai ales incapabile de prea multe.

Lumea libera e cumva USA lu` Trumpica cel analfabet stiintific, care habar nu are ce-i uraniul, de fapt...? Ala dispare, nu ia al doilea mandat de presedinte-va ramane in istorie ca un tembel care nu a inteles pericolul incalzirii globale. Poat,e intr-o surda razbunare, americanii il vor pune presedinte pe Leonardo de Caprio.:rade:

Link spre comentariu
8 minutes ago, Spitfire said:

Tot asa cum n-a conspirat nimeni sa fie inlocuite tuburile electronice cu tranzistorii in anii `50-`70, s-a intamplat asa, tuburile erau depasite, paguboase, fragile, si mai ales incapabile de prea multe.

Asta asa e! doar ca la masini situatia e exact invers. Cele electrice sunt paguboase (cost mare pe km), fragile (in caz de accident) si nu prea capabile (autonomie, incarcare). Daca pina in 2030 lucrurile nu se vor schimba cred ca Suedia si compania vor da un OUG si vor anula masura asta, ca doar nu ii doare gura.

Link spre comentariu

Americanii îl vor alege a doua oara pe Trump. "Ca sa dea cu ei de pamânt." Suna cunoscut?!

Daca va uitati la ceea ce se întâmpla acum în DE, o sa vedeti ca se poate încadra la ecoterorism. Sau ecodiktat. Adica boborul n-are voie cu dizel iar întreprinzatorii au. Tot asa va fi si cu interzicerea motoarelor termice.

Deci carei scopul? Sau altfel spus, cui îi foloseste?

Aer curat? Ajunge o singura eruptie vulcanica în Islanda (vedeti ce zice istoria despre mica glaciatiune din evul mediu) ca sa moara jumate din ioropa.

Asta cu aerul curat îmi aduce aminte de marii guru din India. Astia iubesc asa de mult vietuitoarele ca nu suporta ideea de a strivi din ele mergând pe jos. Asa ca nu pun picioru-n pamânt si se lasa purtati de câte patru vlajgani. Cam asa fac si pooliticienii ecologisti. N-au dizel propriu dar se lasa sofati în limuzina oficiala.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Daca pina in 2030 lucrurile nu se vor schimba cred ca Suedia si compania vor da un OUG si vor anula masura asta, ca doar nu ii doare gura.

Daca le imprumutam un premier gen "he-he-make a photo", posibil si cu OUG...:rade:altfel, aia chiar fac ce zic, nici Germania nu-si permite prea usor sa renunte la energia atomica, dar nu e loc de intors ca la Ploiesti. Diesel-ul e deja de domeniul trecutului, ar fi iesit oricum discret pe usa din dos in cativa ani, daca nu era scandalul cu falsificarea rapoartelor de noxe.

Link spre comentariu

Vom vedea . Aer curat ... , mai e de asteptat . In Bucuresti , poate cu masina timpului . Inapoi , in vremea lui Mos Bucur . De cand cu laseru' ala baban , poate gaseste cineva vreo formula . Pana atunci , cancerul pulmonar ... duce la o moarte lunga si chinuitoare . Altfel , pentru mine lumea libera e America . Cu schimonosirea numelui presedintelui , sau fara . Presedintii vin si trec , America ramane . Poate e mai greu de inteles ... nu - i nici o paguba . De vreo niste sute de ani , tot dispare ... , mai mult profetzii mincinosi . Unii , un pic ciuruiti . Cal. 5 , 56 ... , altii cu streangul de gat sau prin puscarii . Cu Europa ( actuala fosta URSS ) ,  condusa de mega corupti cu pantofi bicolori , gerontofili si femei " de stat " , nu sant sigur . Ma rog , cine  - o urma sa vietuiasca pe  - aici ... , desi colapsul U.E. bate la usa . Paraiturile sandramalei se aud deja ... , pentru cine n - are degetele in urechi .  Mai mult de o saptamana ( finalul )  nu va dura ... , poate fi si cu poc - poc .  S - ar putea sa  - l apuc . Daca si de la distanta , e si mai bine . Avantaj primire ...

1 hour ago, Spitfire said:

Ei as...nu e nici un "diktat", nu suntem in Rusia lu` Putinica sau in Turcia lu` Erdogan...e doar progresul tehnic si nevoia de aer curat.

Lumea libera e cumva USA lu` Trumpica cel analfabet stiintific, care habar nu are ce-i uraniul, de fapt...? Ala dispare, nu ia al doilea mandat de presedinte-va ramane in istorie ca un tembel care nu a inteles pericolul incalzirii globale. Poat,e intr-o surda razbunare, americanii il vor pune presedinte pe Leonardo de Caprio.:rade:

Editat de gauss
Link spre comentariu

Sa lasam politica deoparte.
Nu merge sa ramai tu curat in timp ce chinezul construieste termocentrala dupa termocentrala.
Trebuie cumva sa il iei de guler si pe ala, dar nu doar pici de fraier si pt mediu tot aia.
Una e ce scrii in media, alta e ce faci in realitate.

Si cu progresul tehnic, treaba e ca nu prea e progres semnificativ inca.
Inca benzina e mai convenabila. Tesla doar au sparg gheata, au format un cult de electrice, un hype, care prinde si vinde.
Fara progres semnificativ nu le vei putea vedea in proportie de 98% peste noapte asa cum crezi.
Si algomeratia din oras nu o rezolvi cu electrice.

BMW nu renunta inca la diesel, iar bosch anunta noi tehnologii cu nivel NOX f scazut, mai scazut ca multe benzine.
Probabil se va aplica din plin pe camioane.
Intre timp pe benzina se baga filtru particule.
Tehnologii puse la punct, dar care nu erau rentabile, cu noile norme de poluare ies la suprafata.
Motoarele astea mai au un cuvant de spus, banu e rege, cat timp respecti norma si iesi mai ieftin ai castigat un client care are nevoie de masina si nu are timp de hipsterisme cu incarcat tot la 2-3 ore.

Pot unii tot visa la un viitor full electric, dar nu e practic sa faci asta, inca.
2030 e anul in care se interzic spre vanzare masinilor noi, deci pana mor masinile vechi se mai duc inca 10 ani de atunci.
Una e sa tot visezi, alta e sa privesti realitatea.
Plus in final ce rezolvi? Scazi nivelul de CO2 si poluare cu 5-10%.
In schimb investesti masiv renuntarea la termocentrale si obtii mai mult.
Daca esti eco cu adevarat iti dai seama de ipocrizia banului si a falsei poluari.

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Nu are cum sa ( mai ) fie o lume eco . Doar abureli electoral - financiare si vise onirice . Ma rog , vor fi si zone mai putin poluate . Un pic de geografie ajuta la depistarea lor . Europa ... , nu mi - a iesit la calcule . Prea multi locuitori , si prea putine adrese . D' astea cu spatii mari , oameni putini si multa vegetatie . Probabil am gresit undeva . Scuzabil , dar nedaunator ... , altii stiu deja adevarul urmatorilor ani . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Europa va fi foarte...eco, exista deja arealuri reimpadurite(Austria, Germania, Suedia, Norvegia), exista zone in care industria nu a mai apucat sa patrunda(insulele grecesti), cu masuri adecvate natura se va reface, ba chiar, cu ajutorul biotehnologiilor anumite zone vor fi si mai... ecologice decat au fost vreodata.

Important e sa fie respectat cu strictete un "calendar al debarasarii", sa fie luate toate masurile pentru aducerea la numitor comun a tuturor factorilor economici, a instantelor de decizie in vederea atingerii acestui scop.Renuntarea la energia atomica, inlocuirea motoarelor cu ardere interna cu motoare electrice oriunde e posibil, interzicerea articolelor din material plastic de unica folosinta, reciclarea integrala a materialelor, reducerea sistematica a consumului de energie pe baza unui proiect general de downshifting(sa ne gandim numai ca prin inlocuirea tutror becurilor cu incandescenta si cu vapori metalici cu sisteme de iluminat LED, se pot inchide termocentrale de ordinul gigawattilor, etc).

Fara aceste cerinte ecologice si fara penuria cronica de energie, nici nu ar fi existat progres tehnic, in fond.

Link spre comentariu

Eu folosesc becuri cu filament . Am ( mai ) explicat de ce . Si voi folosi in continuare , mi se rupe de leduri si alte metode de iluminat . Am leduri doar la lanterne . N - am nimic cu cei care au alte optiuni , e treaba lor . 

Link spre comentariu

Din punctul meu de vedere puteti folosi si faclii de rasinoase sau opait cu seu...mie imi pare o stupiditate sa dau 2 lei pe un bec ucrainian sau chinezesc care nu rezista nici alea 1000 de ore, bubuie la sfarsit ca o petarda(ce este), si 50 de lei pe curentul risipit de acel bec chior care abia are 1200 de lumeni la 100W. 1200 de lumeni ii obtii cu 8-9W, cu tot cu pierderile din sursa LED-ului, si tine un deceniu de luminat non-stop. In afara de nostalgie(fara rost) si de scopuri absolut speciale(neintalnite in domeniul casnic) becul cu incandescenta e doar de colectie.

In domeniul iluminatului stradal, inlcouirea becurilor cu vapori de sodiu permite economii uriase, care pot fi amplificate si mai mult, dotand stalpii de iluminat cu senzori de miscare, nu trece pe o straduta nici o masina si nici un pieton la ora tarzie din noapte, corpul de iluminat LED ramane stins, sau se poate face dimming PWM, sa se reduca cu 60-80 iluminarea.

In Bucuresti Turnul de Comunicatii Ciurel e de cateva luni iluminat LED RGB din 'cap pana in picioare", arata extraordinar in timpul noptii, putand afisa drapelul Romaniei sau snur de martisor, brad de Craciun, etc.Este doar un exemplu de posibilitati pe care le ofera iluminatul LED, aplicatii imposibile inainte de acesta.

http://photos.wikimapia.org/p/00/01/67/54/59_big.jpg

Link spre comentariu
28 minutes ago, Spitfire said:

Din punctul meu de vedere puteti folosi si faclii de rasinoase sau opait cu seu...mie imi pare o stupiditate sa dau 2 lei pe un bec ucrainian sau chinezesc care nu rezista nici alea 1000 de ore, bubuie la sfarsit ca o petarda(ce este), si 50 de lei pe curentul risipit de acel bec chior care abia are 1200 de lumeni la 100W. 1200 de lumeni ii obtii cu 8-9W, cu tot cu pierderile din sursa LED-ului, si tine un deceniu de luminat non-stop. In afara de nostalgie(fara rost) si de scopuri absolut speciale(neintalnite in domeniul casnic) becul cu incandescenta e doar de colectie.

In domeniul iluminatului stradal, inlcouirea becurilor cu vapori de sodiu permite economii uriase, care pot fi amplificate si mai mult, dotand stalpii de iluminat cu senzori de miscare, nu trece pe o straduta nici o masina si nici un pieton la ora tarzie din noapte, corpul de iluminat LED ramane stins, sau se poate face dimming PWM, sa se reduca cu 60-80 iluminarea.

In Bucuresti Turnul de Comunicatii Ciurel e de cateva luni iluminat LED RGB din 'cap pana in picioare", arata extraordinar in timpul noptii, putand afisa drapelul Romaniei sau snur de martisor, brad de Craciun, etc.Este doar un exemplu de posibilitati pe care le ofera iluminatul LED, aplicatii imposibile inainte de acesta.

http://photos.wikimapia.org/p/00/01/67/54/59_big.jpg

Am becuri Philips si Edison , americanesti . Si ceva Eveready ... In rest , ma bucur mult . Mi - ati luminat dimineata ... Nu va cenzurati ( in continuare ) , as resimti - o ca o pierdere . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
29 minutes ago, Spitfire said:

In afara de nostalgie(fara rost) si de scopuri absolut speciale(neintalnite in domeniul casnic) becul cu incandescenta e doar de colectie.

Ar fi, totusi, becul pentru iluminatul interior al cuptorului. Nu am vazut becuri LED pentru asa ceva.

Link spre comentariu

Sau pentru clocitoare de oua, hota, ori pentru o incapere unde lumina este aprinsa exceptional, 5+10 min. la o luna. Acolo nu ar fi absolut nici o economie cu nici un LED/CFL, ci doar un bec imobilizat degeaba.

Am becuri Philips si Edison , americanesti . Si ceva Eveready ...

Nu ma cenzurez, va urmaresc cu atentie, promit sa nu ma enervez, ci doar sa ma amuz(uneori, chiar copios!):)

La ce bun becuri de 120V(americanesti!)?

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

La hota am becuri CFL de peste 8 ani si rezista bine dar la cuptor nu am curaj sa pun LED ca mi-e teama sa nu se topeasca si sa arunc aragazul aproape nou... 

Link spre comentariu
1 hour ago, Spitfire said:

Sau pentru clocitoare de oua, hota, ori pentru o incapere unde lumina este aprinsa exceptional, 5+10 min. la o luna. Acolo nu ar fi absolut nici o economie cu nici un LED/CFL, ci doar un bec imobilizat degeaba.

Nu ma cenzurez, va urmaresc cu atentie, promit sa nu ma enervez, ci doar sa ma amuz(uneori, chiar copios!):)

La ce bun becuri de 120V(americanesti!)?

Sa pun doua in serie ... Multumesc pentru intelegere , ne amuzam fiecare ( independent ) . Sincer ma bucur ca va amuza spusele mele , e un semnal pentru alti cititori . Deja am primit multumiri ... Inutil sa va explic ca in USA se produc si pentru alte piete , nu aveti capacitatea sa intelegeti altceva decat ce e in putzul propriei gandiri . De unde sa luam toti apa vie a cunoasterii ... De asemeni USA e  prezenta si cu alte institutii , asezaminte , intreprinderi si alte marafeturi in Europa .Nu cred ca  - si trag 110 V din USA continentala . Dar puteti sa le propuneti ... vor analiza si va dau raspuns ! ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări