Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

ElectrReon announced the launch of the first fully operational e-bus utilising the company’s wireless charging infrastructure in the city of Visby, Sweden.

The Smartroad Gotland project started in 2020 and is one of four Electric Road demonstrators in Sweden.

The Swedish transport authority Trafikverket has been involved since the partners began installing the in-road wireless charging system in late 2019 as reported. Test operations began shortly after on the 1.6-km test section between the airport and Visby city centre on the Swedish island of Gotland. ElectReon in today’s news reports, the fully electric 40-ton truck and trailer the company has been running for nearly a year have since reached speeds up to 80 kph and received an average power of 70 kW from the electrified roadway.

Link spre comentariu

Sistemele astea de incarcare electrica "on road" asa zise "sarma-less", cum stau la capitolul compatibilitate electromagnetica, campuri radiate, si mai ales randament, etc?

====================

De la o vreme baietii destepti au gasit o noua metoda de imbogatire personala: inventeaza tot felul de solutii cu promisiuni adesea fanteziste, impractice sau chiar imposibile, doar pentru a atrage banii de la investitori pe care sa-i praduiasca, faimosul caz al firmei Nikola fiind doar varful aisbergului...

Eu personal am mari dubii relativ la ideile astea cretze prin care masinile si mai ales camioanele s-ar incarca prin "sarma-less" in timpul mersului pe drumuri... Daca ma uit la ce garda la sol trebuie sa aiba un SUV sau un camion, si deci ce distanta poate fi intre sursa (emitatorul) din asfalt si receptorul de pe autovehicul, deja imi apare asa... un mare semn de intrebare. Inclusiv relativ la campurile electromagnetice produse si radiate... 

Link spre comentariu

Corect, iar noi in Cluj folosim troileibuze de mai bine de 50 ani...

Fara atatea pierderi, fara baterii scumpe.

Vezi ce randament are incarcarea respectiva, vezi cat e de lucru sa pui asa ceva in podea.

IAr pt omul de rand care iese inafara rutei e degeaba, ca nu ai bani sa faci toate drumurile asa.

Link spre comentariu

Aia exista deja, busurile electrice asa se incarca.

PE de alta parte Traian B are dreptate, sunt multi sarlatani care vrajesc lumea cu simulari, randari, tot felul de avioane, fraieri pun botul, investesc o groaza de bani. In final se striga ca imparatul e gol si investitorii raman cu tzeapa.

Link spre comentariu

Nu zic ca nu sunt multi sarlatani, dar mai sunt si oameni seriosi. Oricum eu fac diferenta intre americani si suedezi.

In Norvegia daca am inteles bine incalzirea locuintelor se foace doar electric. Deci pentru ei incarcarea unei masini electrice acasa nu li se pare un capat de tara. 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Traian B a spus:

Sistemele astea de incarcare electrica "on road" asa zise "sarma-less", cum stau la capitolul compatibilitate electromagnetica, campuri radiate, si mai ales randament, etc?

de când au aflat ca functioneaza precum plitele cu inductie, tiristii si boschetarii cica sunt pentru sarma-less. Nu mai trebuie sa care dupa ei primus, gaz, spirt si alte celea. Doar pun tigaia pe asfalt si gata. Mai ceva ca în Irak unde puneai tigaia cu slanina în nisip si faceai ochiuri de ou pe capota masinii.

Link spre comentariu

prea bine nu stau la nimic!  dar ignoranta e mare, la fel si "foamea de bani" , in plus "da bine" la prostime treaba cu ECO, kkturi verzi, BIO....

surprinzator pe un forum "TEHNIC" userii viseaza "wireless" ce transfera zeci de KW in minute..., bateriile "sug" toata energia instant iar curentu' vine din alta dimensiune unde poluarea inca nu a fost inventata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări