Vizitator Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 Alo? - Da! - Institutul international de astrofizica, spectroscopie nucleara, prospectiuni intergalactice, studiul quasarilor si determinarea universurilor ciclice cu structura toroidala? - Da, noi suntem! - Cu Gogu de la cazane, va rog. Link spre comentariu
gauss Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 Varianta : Nea Mitica de la scularie ... sau ( mai vulgar ) ... Nae schioru' de la - mpins vagoane ! ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 (editat) Apropo de masini "ielectrice" https://www.motor1.com/news/313239/bugatti-ii-toy-car-revealed/ Editat Martie 13, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
gauss Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 Si tot cu " electrice " ... , exista hibrizi mai ciudati . Motor termic , generator electric ( antrenat de ... ) , si motoare electrice pe roata . La niste masini militare ... nu chiar mici . Avantaje : circula si pe unde se impotmolesc cele cu senile . Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 Solutie folosita demult la locomotive. Link spre comentariu
gauss Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 (editat) Da ... acelea merg pe sine . Le - am apucat si eu , mai circula si acum . Nu foarte multe ... Hibrizii de care vorbeam eu au motoare brushless , cu comanda independenta pe fiecare roata ( toate sant motrice , la unele modele doar ... 8 ) . Unele asigura si directia , fara punte clasica . Modele dupa 2000 . Nu stiu daca la locomotivele respective este asa . Editat Martie 13, 2019 de gauss Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 Si la locomotive, exceptie directia! Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 (editat) Sistemul diesel-electric (la locomotive) a fost adoptat datorită dificultăților ce presupuneau realizarea practică a unei transmisii directe eficiente, între motorul diesel și roți. Teoretic, era necesară un soi de cutie automată cu foarte multe trepte, care să reziste solicitărilor mecanice respective ... cam greu pentru acea epocă. Așa a fost acceptată scăderea randamentului, consumul mai mare. Oricum, era "peste" locomotiva cu abur, la capitolul randament. Deci era ok. Diesel-electricul a supraviețuit peste decenii, încă face treabă bună in transportul feroviar. Au supraviețuit și cele cu abur, ultima a fost retrasă din circulatie in 1970 (la noi). Mă refer la curse /trasee regulate. Prin '86 încă erau folosite la manevre prin gări. Ce vreau sa spun ? ... că "inertia" e mare și mai e mult până departe! Aviz celor ce se grăbesc să prevadă un viitor electric (pe termen scurt/mediu) in transporturi rutiere Editat Martie 13, 2019 de +_Florin_+ Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 On 3/12/2019 at 6:53 AM, gauss said: ...autoturismele care primesc asemenea transa , sant de fitze ... , oricum peste 20.000 euro... Hai domnule @gauss, ca 20.000 este si un Yaris... si numai de fite nu este. Link spre comentariu
gauss Postat Martie 14, 2019 Partajează Postat Martie 14, 2019 (editat) 7 hours ago, Thunderer2018 said: Hai domnule @gauss, ca 20.000 este si un Yaris... si numai de fite nu este. Aveti dreptate ! Pe deplin , ... , eu ma gandeam ca 99 % din autoturismele ce primesc alimentare cu lingura sant second - uri , de unde si gama de preturi enuntata . Cine le - a luat de noi , are ... Si daca are , are ! Si da , unele sant de fitze ... stiu un nene cu SLK , adevarat , visiniu , toate optiunile ( plus unele de la alte marci ) ... , alimenteaza zilnic ! Din lipsa de resurse ... , doar ce " cade " ( si mai ramane ... ) , de peste zi . Dar sant si avantaje , poate sa se desfasoare in benzinarie , ca Bruce Willis , sa vada si boboru' ca are masina care este ... face cu ochiu' la gagici de varsta a doua cu Skoda si Corsa etc . Editat Martie 14, 2019 de gauss Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 14, 2019 Partajează Postat Martie 14, 2019 Da-incolo de fomisti cu pretentii. Acu o sa ii vezi mai bine cum iti scuipa in cap ca s-au scumpit serviciile, deci farmiturile care le pica sunt mai mari. Benzina e tot atat. Dar stiu si ei ce sa aleaga. Ce sa alegi un yaris nou ca arata ca un cotetz cand poti alege ceva vechitura care inca se tine bine. Atat doar ca fomistii astia iau o vechitura de toti banii, sub S class nu discuta, merge 2 luni se strica si acolo ramane. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 14, 2019 Partajează Postat Martie 14, 2019 Acum 3 ore, gauss a spus: Aveti dreptate ! Pe deplin , ... , eu ma gandeam ca 99 % din autoturismele ce primesc alimentare cu lingura sant second - uri , de unde si gama de preturi enuntata . Cine le - a luat de noi , are ... Si daca are , are ! Si da , unele sant de fitze ... stiu un nene cu SLK , adevarat , visiniu , toate optiunile ( plus unele de la alte marci ) ... , alimenteaza zilnic ! Din lipsa de resurse ... , doar ce " cade " ( si mai ramane ... ) , de peste zi . Dar sant si avantaje , poate sa se desfasoare in benzinarie , ca Bruce Willis , sa vada si boboru' ca are masina care este ... face cu ochiu' la gagici de varsta a doua cu Skoda si Corsa etc . Tris dar adevarat(videoclipul) Link spre comentariu
lavynyu Postat Martie 14, 2019 Partajează Postat Martie 14, 2019 Daca s-ar putea stoca energia electrica fara sa fie costurile asa de mari atunci ai putea avea energie electrica pt. aproape orice . Ai pune energie electrica vara de la panourile solare pt. iarna ca si ........... muraturile . Insa nu este ceva in ce sa stochezi energia electrica fara sa fie costurile prea mari si desigur sa si renteze ! Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 14, 2019 Partajează Postat Martie 14, 2019 https://www.profit.ro/stirea-pozitiva-a-zilei/suedia-va-interzice-vanzarea-unor-masini-18909328 Si la fel, in UK, Franta, Danemarca-10 state si-au anuntat intentia ca pana in 2030(practic peste maxim 11 ani)sa interzica masinile cu benzina/motorina. Timpul va aduce inevitabil automobilele electrice in prim-plan, iar cele cu motor cu ardere interna vor fi ceva de nisa, 2% sau mai putin. Link spre comentariu
gauss Postat Martie 14, 2019 Partajează Postat Martie 14, 2019 (editat) Numa' acilea ... , in U.E. ( noua Uniune Sovietica ) . In lumea libera , cartile se dau altfel , si nu triseaza nimeni . Acolo nu " merg " ucazurile , sau diktatele , sare lumea la beregata . Editat Martie 14, 2019 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum