Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Acum 1 oră, sesebe a spus:

Ce mi se pare mie foarte interesant este ca Japonia este pe ultimul loc desi ei produc hibride de foarte multi ani.

Tabelul arata cele full electrice ,japonezii prefera plug in hibridele,care nu sunt in tabel.

1 oră în urmă, Mircea a spus:

tarile nordice care nu par sa se sperie de impactul frigului asupra autonomiei bateriei.

Ieri prietenul meu din Suedia mi_a trimis poza ,iarba la el în curte era mult mai verde că la mine....

Pe de altă parte norvegienii au curent verde din belșug....

Link spre comentariu

Mi-e lene sa ies in spate si sa dau zapada, sa vezi cum ramane gazonul verde sub zapada. Nu are neaparat legatura cu frigul.

Cat am stat in Suedia, si am prins toata iarna, am fost dezamagit sa vad ca iarna era oarecum blanda in sudul tarii. In nord nu am fost.

Link spre comentariu
Acum 7 ore, Mircea a spus:

Tari precum Japonia nu se pot inca compara cu tarile nordice care nu par sa se sperie de impactul frigului asupra autonomiei bateriei.

Norvegienii folosesc masina ca sa mearga de la gara pina la moara, nu ii intereseaza autonomia. In Norvegia sunt mai putine autostrazi decit in Romania...

Link spre comentariu

Norvegia? Voi ati fost in Oslo? Il faci la pas, te si miri de ai nevoie de masina sau nu.

In rest tara e mare. Ai pe unde te plimba si ce vedea. Ai ceva distante de parcurs pe drumuri intortocheate in zonele frumoase.

Cat despre iarba verde, cred si eu daca ploua toata ziua. Peste tot e mega verde era si in 2012 cand nu aveau electrice. Asa ca...

Link spre comentariu

Norvegienii au 664km de autostrada la o populatie de 5,5 milioane de locuitori (acolo transportul maritim are traditie nu gluma). 

Romania are 941 km de autostrada la o populatie de 19 milioane. 

Daca tot incerci sa-i denigrezi pe norvegieni care din spusele tale se deplaseaza de la gara pana la moara, te intreb si eu: in viata asta iti vei permite sa-ti cumperi o masina electrica noua? (ma refer la o masina electrica decenta nu Dacia Spring). 

EV revolution accelerates with 20% of new cars in Germany electric

More than a fifth of the cars produced in Germany in July 2021 were electric vehicles, compared with 6.8% in March 2020.

Germany: In October Plug-In Share Exceeded 30% For The First Time

So far this year, more than 532,000 new passenger plug-in cars were registered in Germany. It's the largest plug-in market in Europe.

plug-in-electric-car-registrations-in-ge

Link spre comentariu

Adriane, in Norvegia o nasina electrica costa cu 10000-15000€ nai putin ca in pretul de catalog + alte facilitati.  Ar trebui ca Norvegia sa inchida exploatarile de petrol de prin Marea Nordului. Petrolul ala poluiaza pe undeva.

Link spre comentariu

Cu mentiunea ca acel 30% 17% hibride plugin si 13 bulectrice.

Date din articol, titlul e cam click bait.

Si ma tem ca trendul se continua, urca hibridele mai repede ca bulectricele.

Vom vedea ce si cum. La noi care sunt cifrele oare? Cate TDI-uri E3 s-au mai inmatriculat?

Link spre comentariu

Hybrid plug-in fata de bulectrica este teapa! Daca nu ai casa si masina nu sta in garaj iarna .... nu ai nici un avantaj cu plug-in-ul. 

1 oră în urmă, daniels a spus:

Ar trebui ca Norvegia sa inchida exploatarile de petrol de prin Marea Nordului. Petrolul ala poluiaza pe undeva.

Iti garantez eu ca pentru norvegieni nu-i nici o problema sa inchida exploatarile petroliere (sunt putrezi de bogati), problema va fi tot la posesorii de cazane care vor urla ca iar s-a scumpit pretul la combustibil. :85

Acum 57 minute, Sharky a spus:

Vom vedea ce si cum. 

Da, e greu de bagat o previziune pentru ca nu ce se predica este adevarul (ii doare pe ei in cur de poluare), totul se rezuma la marirea profitului. Asa cum Microsoft a luat-o in freza cand a ales sa nu investeasca in smartphone-uri, asa este si aici cu bulectricele. Nu se stie clar care este viitorul insa  cei mai avansati in productia de bulectrice sunt  interesati de slabirea concurentei. 

Iti dau un exemplu care poate sa le strice planurile: Franta are din ce in ce mai multi adepti care vor Frexit. Daca se intampla asa ceva .... adio bulectrice :57si VW & Co o vor lua in mana! 

Daca insa Franta ramane in UE ... VW &Co vor fi pe cai mari !

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 17 minute, merck a spus:

Iti garantez eu ca pentru norvegieni nu-i nici o problema sa inchida exploatarile petroliere (sunt putrezi de bogati), problema va fi tot la posesorii de cazane care vor urla ca iar s-a scumpit pretul la combustibil. :85

Uite cat costa Tesla in Norvegia cea mai ieftina 6500€. Ia sa se vanda la fel si la noi, chiar daca nivelul de trai e mai slab.

https://wataha.no/ro/2018/11/16/ile-kosztuje-tesla-w-norwegii/

Cu exploatarile de petrol din Marea Nordului isi permit subventii la masini electrice. Daca i-ar durea asa tare ecogia nu ar mai abuza de resurse naturale, bla-bla, bla-bla..    

Link spre comentariu

Articolul tau este din 2018. Poate atunci subventiile erau babane, insa acum uite preturi actuale la Tesla Model 3:

Screenshot-2022-01-02-at-13-03-48.png

Coroana este 0,4922 lei 

Si preturi din alte tari:

Germania

Screenshot-2022-01-02-at-13-05-37.png

Franta

Screenshot-2022-01-02-at-13-06-18.png

Belgia

Screenshot-2022-01-02-at-13-07-00.png

Diferentele de pret intre Germania, Franta si Belgia sunt datorate subventiilor pentru bulectrice. Belgia nu da nici o subventie (deci ala este pretul de vanzare real pe care il incaseaza reprezentanta de vanzari Tesla).  Tesla nu ofera nici un discount (deci nu poti sa negociezi pretul de vanzare de pe site la nici o reprezentanta). 

Este si logic sa nu ofere discount atata timp cat cererea este mai mare decat oferta. Am inteles ca sunt plimbate cateva exemplare in toate reprezentatele si de multe ori daca te duci in reprezentanta fara sa iti faci o programare.... nu vezi nici o masina expusa :85. Deci baietii vand din poze!

Link spre comentariu
Acum 6 minute, daniels a spus:

Par a fi mai ieftine

Pai si in Romania este cam la acelasi pret daca primesti subventia aia de 9500 de euro. Cand iti cumperi una? :57

Preț în numerar 38.537 EUR
Include TVA de aprox. 7.611,18 EUR / 37.698,24 RON
Prețul include stimulentul Rabla Plus, dacă este eligibil
Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 3 ore, merck a spus:

Hybrid plug-in fata de bulectrica este teapa! Daca nu ai casa si masina nu sta in garaj iarna .... nu ai nici un avantaj cu plug-in-ul.

Îl încarci la lucru. La drum lung, pauzele lungi si dese...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări