Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

La 10.12.2021 la 8:27, Усилитель a spus:

acum 12 ani , o idee buna , performante de invidiat , nici forma nu e de aruncat.....pacat ca nu s-a extins , macar cu performante mai mici .....( mai economic ,mai putin poluant ) 

The micro gas turbines from Bladon Jets generate enough electricity to extend the range of the car to 900 km (559 miles) while producing 28 grams of CO2 per kilometre on the EU test cycle.

Acuma fac generatoare cu turbina .

Masina a fost un prototip facut impreuna cu Jaguar si e expusa la mine in oras la un muzeu.

Editat de lalihifi
Link spre comentariu

Parcă văd că în maxim zece ani, se termină şi cu moftul ăsta.   20000 Euro o baterie !!!

Eu aş paria pe hidrogen şi/sau celule de combustie, ca sursă pentru electrice, bateriile n-au viitor.

Link spre comentariu

Cum domne, parca erau masini cu complexitate redusa, tin o viata si nici n-au nevoie de service!!!

In Ucraina sau un Moldova, una din doua, se carpeau bateriile cu o suma modica (pe langa acele 20k).

Altfel singura alegere cu cap in acel caz e sa dai masina la casat, ma gandesc ca 5-6mii tot iei, si impreuna cu acei 20mii care ai fi dat pe baterie iei un sedan premium de 4-5 ani si sub 50k si inchei povestea.

In alta ordine de idei o baterie de S class hibrid tot pe acolo se invarte si capacitatea e mult redusa.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, validae a spus:

Parcă văd că în maxim zece ani, se termină şi cu moftul ăsta.   20000 Euro o baterie !!!

Eu aş paria pe hidrogen şi/sau celule de combustie, ca sursă pentru electrice, bateriile n-au viitor.

Si parerea nea. De altfel o sa se ajunga cu bateriile la situatia ca la laptopuri: peste 6 ani nu se mai fabrica modelul respectiv, si eventual o sa fie copii chinezesti, dar numai la modele de serie mare.... Oricum o baterie fabricata, peste cativa ani se duce chiar daca sta in depozit... Deci nici din astea nu o sa fie.... 

Link spre comentariu

In tarile sarace se va incerca reconditionarea/repararea bateriilor auto.  In tarile bogate le vor casa, sau le vor trimite tarilor sarace pentru a recupera ce se poate din masini.

Cam ca acum: gunoaiele auto ale nemtilor vin in Romania. Cei de aici le carpesc cum pot si le mai folosesc o perioada.

Link spre comentariu

Nu mai merge să ,,cârpeşti,, o baterie care are toţi elemenţii ,,obosiţi,, şi fără capacitate.Să înlocuieşti unul, doi elemenţi sau chiar jumate, da....dar cine îţi garantează că te mai ţin un an măcar ăia rămaşi ?

Ales bules electrices...

Link spre comentariu

Anunt de electrica, masina tinuta in garaj subteran rece si iarna scoasa afara, drumuri pana la biserica, incarcare doar pana la 70% maxim cu incarcatorul de telefon, nu a fost niciodata incarcata rapid.

In realitate cazan electric folosit ca taxi.

Link spre comentariu

Cobra la putereeee!

PE de alta parte nimeni nu spune ca a fost nevoie si de injectoare, iar motorul ala de 70cai e mort.

Pe de alta parte un turbo diesel modern tot tine macar un 500k si are consum ceva mai mic mai ai si dpf, etc.

Link spre comentariu

Asa se pot face studii si cu balega de vaca si tot gasim motive, fix ca la vaccin.

Prefer sa merg cu bicicleta, ori pe jos, in spatele unei tesle decat in spatele nu stiu carui bot de cal ori dinti de magar care scoate fum pe tzeava.

Fix ca si cu centralele termice de apartament, cand am indraznit sa zic ca este o problema cu poluarea lor, mi-au sarit in cap cativa de pe aici cu faze gen: dar de la aragaz nu te gazezi? Pai nu te gazezi, dar cand ai zeci de centrale sub geamul tau de la bucatarie cred ca te gazezi. Acum centralele de apartament vor fi interzise pt blocurile noi. Oare de ce? 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări