daniels Postat Martie 12, 2019 Partajează Postat Martie 12, 2019 Acum 4 ore, Spitfire a spus: - piele ecologica(care este piele naturala, de pe animal, dar tocata praf si amestecata cu liant) -ceva mai ieftina decat vinyl-ul -dar prea putin durabila in timp; Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 Ce e de râs, ma rog? Desigur ca nu e nici pielea asta tocmai "ecologică", in fond este alcatuită din resturile de piele care rămân de la producerea unor articole de piele "masiva", dar satisface nevoia unora de a avea piele, chiar daca una second-hand.Normal ca in epoca siliconilor si a kevlarului e o aberatie sa produci asa ceva, dar tine de o reminiscenta atavica a unora care in noaptea timpurilor tineau sa-si insuseasca ca trofeu pielea animalelor vanate, etc. Link spre comentariu
daniels Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 Pielea ecologica e 100% sintetica, dar este biodegradabila. Pielea ecologica este prietenoasa cu mediul, inclusiv cu animalele. Personal admir intotdeauna o rusoaica intr-o blana de samur. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 Eu o admir si fara samur... sunt ecologist. Link spre comentariu
one Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 (editat) 15 hours ago, Spitfire said: Ce inseamna "piele din plastic"?! Tapiteria poate fi din: -vinyl, foarte ok ca aspect, durabil, dar scump; - piele ecologica(care este piele naturala, de pe animal, dar tocata praf si amestecata cu liant) -ceva mai ieftina decat vinyl-ul -dar prea putin durabila in timp; -piele "masiva" -foarte scumpa, durabila, aspectuoasa. Dupa parerea ta vinilul nu este plastic ? Vinilul nu e scump deloc, e PVC, numele este predestinat, este acelasi material din care se fac tevile de evacuare pentru WC-uri. Cat despre pielea ecologica, cred ca ai intrat pe un teren minat. Termenul este reglementat de norma UNI 11427:2011 si garanteaza utilizarea substantelor chimice pentru tratamentul pielii intre anumite limite, dar este utilizat comercial in confuzie cu pielea sintetica pentru a defini folii de materiale plastice, in principiu poliuretan, suportate de o tasatura textila. Editat Martie 13, 2019 de one Link spre comentariu
gauss Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 (editat) Daca e voie cu pareri ... , tot ce am ( unde e nevoie si se poate ) e din piele . Si blana . Naturala , tabacita etc . Exceptand auto ... , nu mi - am permis cu tapiterie din "genuine leather " . Sau echtes leder , depinde de unde provine . De cativa ani , mai fac concesii la incaltaminte . Sant variante ( mixte ) mai performante decat cele numai din haina animalelor ... , sa nu zic de sintetic integral . Numai ca sant de 4 ori mai scumpe ... Editat Martie 13, 2019 de gauss Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 (editat) Reglementarea se refera la firmele serioase, nu la limbajul de samsar, unde orice taxi cu musama ordinara e incadrat la "piele". Piele naturala e cam rara, iar aia sintetica facuta calumea e chiar ok. Acu ca in cultura suburbana orice care nu e textil e piele si trebuie hidratata cu lapte doina, ce sa zic, musamaua nu se supara, dar tot musama ramane. Pielea e duma din categoria FULL, extra-FULL cand de fapt masina are doar geamuri electrice si scaune incalzite. Editat Martie 13, 2019 de Sharky Link spre comentariu
gauss Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 (editat) Pe vremuri ( pana in '89 ) , aparuse o subcultura ( ce a " siliconului " ) , bordurile de Dacia erau umectate si lustruite de patinau mustele pe ele . Alea care nu erau orbite de sclipiri ... Ca si mobilierul prin locuinte etc . Ce folos ca adunau praf etc . In zona mea ( Ploiesti ) , '' siliconul " era emulsie siliconica , provenit de la C.P. Brazi . Se folosea la ungerea benzilor transportoare , sa nu adere ( definitiv ) la ele calupurile de cauciuc sintetic ... , de la Uzina de Cauciuc , '' creatia " tovarasei Elena . Ceausescu , nu Udrea ... P.S. - toate chinezariile vestimentare ( de iarna ... cojoace , incaltaminte etc . ) sant facute din piele sintetica . Unele ( alea scumpe ) sant greu de deosebit de pielea naturala , de animal ... , chiar si de un ochi avizat . Ce le da de gol e substratul textil , se scamoseaza ( cu timpul ) . Si faptul ca pleznesc ( se taie ) , dupa un timp ... , un sezon , cel mult doua - trei . Editat Martie 13, 2019 de gauss Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 CAteodata e simplu sa afli, cauti o zona din care poti taia excesul de material si il arzi cu bricheta. Se vede imediat cum se zbarceste. Nu spun ca nu ar exista piele naturala, dar e rezervata masinilor scumpe. Totodata nu e f rezistenta, asadar nu e de dorit in zone cu frecus sau expuse la soare. Link spre comentariu
gauss Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 (editat) Ultima masina cu care m - am plimbat ( tapiserie piele naturala si bord din lemn de nuc ) , a fost un Jaguar , model mai vechi . Proprietarul nu vrea sa - l vanda ... , nici eu n - as face - o . Merge impecabil , inclusiv motorul ... Cam asa arata ... e un nene in Ploiesti , are 4 bucati . Diferite , dar din aceeasi epoca . Toate cu piele si lemn in interior . Editat Martie 13, 2019 de gauss Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 Acum 45 minute, Sharky a spus: CAteodata e simplu sa afli, cauti o zona din care poti taia excesul de material si il arzi cu bricheta. Se vede imediat cum se zbarceste. Nu spun ca nu ar exista piele naturala, dar e rezervata masinilor scumpe. Totodata nu e f rezistenta, asadar nu e de dorit in zone cu frecus sau expuse la soare. Corect ! Așa este .....pielea naturală este greu de întreținut , iarna până se încălzește mașina îți îngheață găoaza dacă nu ai scaune încălzite , vara transpiri sau nu te poți așeza pe scaune până nu se face un pic de racoare în mașină sau dacă nu ai scaune ventilate . Noul meu cazan , cel din poze , piele naturală ,are scaune încălzite , ventilate , inclusiv volanul este cu încălzire , 3L , 340cp , carburant care este folosit si de tractoare , vreau să o mai țin o perioadă ..... să mai mă vadă lumea cu ea apoi o vând , vreau una pe benzină , bavarezul ăsta a fost pleașcă , mare pleașcă , a ajuns la mine dintr-o întâmplare . Acum 37 minute, gauss a spus: Ultima masina cu care m - am plimbat ( tapiserie piele naturala si bord din lemn de nuc ) , a fost un Jaguar , model mai vechi . Proprietarul nu vrea sa - l vanda ... , nici eu n - as face - o . Merge impecabil , inclusiv motorul ... Cam asa arata ... e un nene in Ploiesti , are 4 bucati . Diferite , dar din aceeasi epoca . Toate cu piele si lemn in interior . Superbă mașină ! Am condus așa ceva de câteva ori . Link spre comentariu
gauss Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 Aveti dreptate ! M - am simtit bine si ca pasager ( in spate ) , desi personajul ( sofer si posesor ) conduce cam sportiv ... ma rog , e cu oarece notorietate in Ploiesti . Aproape ma luase somnul ... vara , de la caldura de afara , la aer ( nu are clima ) , drum de vreo 40 de minute . Incredibil ce confortabila e ... spatiu , silentioasa , vizibilitate , suspensii adevarate etc . Daca ar fi fost si electrica ( conform topic ) , ... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 (editat) Acum 16 minute, gauss a spus: Aveti dreptate ! M - am simtit bine si ca pasager ( in spate ) , desi personajul ( sofer si posesor ) conduce cam sportiv ... ma rog , e cu oarece notorietate in Ploiesti . Aproape ma luase somnul ... vara , de la caldura de afara , la aer ( nu are clima ) , drum de vreo 40 de minute . Incredibil ce confortabila e ... spatiu , silentioasa , vizibilitate , suspensii adevarate etc . Daca ar fi fost si electrica ( conform topic ) , ... Prin București sunt câteva trase pe dreapta de ani buni , pe lângă una trec zilnic , majoritatea sunt verde inchis cu tentă de bleu marin , mi-ar plăcea una să o restaurez , din păcate nu prea ai cum să dai de proprietari ori sunt mâncate rau de rugină . https://m.classic-trader.com/uk/cars/listing/jaguar/xj6/xj-6-3-4/1982/154197 Frumusețe ! Editat Martie 13, 2019 de viobio Link spre comentariu
gauss Postat Martie 13, 2019 Partajează Postat Martie 13, 2019 (editat) Pacat ... cu o caroserie buna , lucrurile sant ( relativ ) simple . Si n - ar fi foarte costisitoare . Ma rog , pentru cineva din bransa . Motoarele sant ( aproape ) indestructibile . P.S. - mai e si o varianta mai veche , cu masca ovala ( aprox . ) . Toate formele mai rotunjite ... Am scris in alte topicuri , a fost una la mine in parcare pana acum cativa ani . Verde - broscan ( inchis ) , gen smarald . Vopseaua originala ... Functionala ... , cu sunetul acela deosebit ... , a disparut fara urma . Cu tot cu proprietar ... n - am reusit sa aflu nimic . In fine ... , oare ar merge electrica ? Editat Martie 13, 2019 de gauss Link spre comentariu
maxente Postat Martie 13, 2019 Autor Partajează Postat Martie 13, 2019 Alo, alo... ! Va rog fumos sa mai faceti offtopic cu pârâietorile astea. Aici se discuta exclusiv de electrice Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum