Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Acum 4 ore, Spitfire a spus:

- piele ecologica(care este piele naturala, de pe animal, dar tocata praf si amestecata cu liant) -ceva mai ieftina decat vinyl-ul -dar prea putin durabila in timp;

:85:85:85

Link spre comentariu

Ce e de râs, ma rog? Desigur ca nu e nici pielea asta tocmai "ecologică", in fond este alcatuită din resturile de piele care rămân de la producerea unor articole de piele "masiva", dar satisface nevoia unora de a avea piele, chiar daca una second-hand.Normal ca in epoca siliconilor si a kevlarului e o aberatie sa produci asa ceva, dar tine de o reminiscenta atavica a unora care in noaptea timpurilor tineau sa-si insuseasca ca trofeu pielea animalelor vanate, etc.

Link spre comentariu

Pielea ecologica e 100% sintetica, dar este biodegradabila. 

Pielea ecologica este prietenoasa cu mediul, inclusiv cu animalele.

Personal admir intotdeauna o rusoaica intr-o blana de samur.

Link spre comentariu
15 hours ago, Spitfire said:

Ce inseamna "piele din plastic"?!

Tapiteria poate fi din:

-vinyl, foarte ok ca aspect, durabil, dar scump;

- piele ecologica(care este piele naturala, de pe animal, dar tocata praf si amestecata cu liant) -ceva mai ieftina decat vinyl-ul -dar prea putin durabila in timp;

-piele "masiva" -foarte scumpa, durabila, aspectuoasa.

Dupa parerea ta vinilul nu este plastic ?

Vinilul nu e scump deloc, e PVC, numele este predestinat, este acelasi material din care se fac tevile de evacuare pentru WC-uri.

Cat despre pielea ecologica, cred ca ai intrat pe un teren minat.

Termenul este reglementat de norma UNI 11427:2011 si garanteaza utilizarea substantelor chimice pentru tratamentul pielii intre anumite limite, dar este utilizat comercial in confuzie cu pielea sintetica pentru a defini folii de materiale plastice, in principiu poliuretan, suportate de o tasatura textila.

piele sintetica.jpg

Editat de one
Link spre comentariu

Daca e voie cu pareri ... , tot ce am ( unde e nevoie si se poate ) e din piele . Si blana . Naturala , tabacita etc . Exceptand auto ... , nu mi - am permis cu tapiterie din "genuine leather " . Sau echtes leder , depinde de unde provine . De cativa ani , mai fac concesii la incaltaminte . Sant variante ( mixte ) mai performante decat cele numai din haina animalelor ... , sa nu zic de sintetic integral . Numai ca sant de 4 ori mai scumpe ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Reglementarea se refera la firmele serioase, nu la limbajul de samsar, unde orice taxi cu musama ordinara e incadrat la "piele".
Piele naturala e cam rara, iar aia sintetica facuta calumea e chiar ok.
Acu ca in cultura suburbana orice care nu e textil e piele si trebuie hidratata cu lapte doina, ce sa zic, musamaua nu se supara, dar tot musama ramane.

Pielea e duma din categoria FULL, extra-FULL cand de fapt masina are doar geamuri electrice si scaune incalzite.

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Pe vremuri ( pana in '89 ) , aparuse o subcultura ( ce a " siliconului " ) , bordurile de Dacia erau umectate si lustruite de patinau mustele pe ele . Alea care nu erau orbite de sclipiri ... Ca si mobilierul prin locuinte etc . Ce folos ca adunau praf etc . In zona mea ( Ploiesti ) ,  '' siliconul " era emulsie siliconica , provenit de la C.P. Brazi . Se folosea la ungerea benzilor transportoare , sa nu adere ( definitiv ) la ele calupurile de cauciuc sintetic ... , de la Uzina de Cauciuc , '' creatia " tovarasei Elena . Ceausescu , nu Udrea ...

P.S. - toate chinezariile vestimentare ( de iarna ... cojoace , incaltaminte etc .  ) sant facute din piele sintetica . Unele ( alea scumpe ) sant greu de deosebit de pielea naturala , de animal ... , chiar si de un ochi avizat . Ce le da de gol e substratul textil , se scamoseaza ( cu timpul ) . Si faptul ca pleznesc  ( se taie ) , dupa un timp ... , un sezon , cel mult doua - trei .

Editat de gauss
Link spre comentariu

CAteodata e simplu sa afli, cauti o zona din care poti taia excesul de material si il arzi cu bricheta.
Se vede imediat cum se zbarceste.
Nu spun ca nu ar exista piele naturala, dar e rezervata masinilor scumpe.
Totodata nu e f rezistenta, asadar nu e de dorit in zone cu frecus sau expuse la soare.

Link spre comentariu

Ultima masina cu care m - am plimbat ( tapiserie piele naturala si bord din lemn de nuc ) , a fost un Jaguar , model mai vechi . Proprietarul nu vrea sa  - l vanda ... , nici eu n - as face - o . Merge impecabil , inclusiv motorul ... Cam asa arata ... e un nene in Ploiesti , are 4 bucati . Diferite , dar din aceeasi epoca . Toate cu piele si lemn in interior .

jaguar.jpg

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 45 minute, Sharky a spus:

CAteodata e simplu sa afli, cauti o zona din care poti taia excesul de material si il arzi cu bricheta.
Se vede imediat cum se zbarceste.
Nu spun ca nu ar exista piele naturala, dar e rezervata masinilor scumpe.
Totodata nu e f rezistenta, asadar nu e de dorit in zone cu frecus sau expuse la soare.

Corect ! Așa este .....pielea naturală este greu de întreținut , iarna până se încălzește mașina îți îngheață găoaza dacă nu ai scaune încălzite , vara transpiri sau nu te poți așeza pe scaune până nu se face un pic de racoare în mașină sau dacă nu ai scaune ventilate .

Noul meu cazan , cel din poze , piele naturală ,are scaune încălzite , ventilate , inclusiv volanul este cu încălzire , 3L , 340cp , carburant care este folosit si de  tractoare :57  ,  vreau să o mai țin o perioadă ..... să mai mă vadă lumea cu ea :rade: apoi o vând , vreau una pe benzină , bavarezul ăsta a fost pleașcă , mare pleașcă , a ajuns la mine dintr-o întâmplare .

IMG_20190208_172630.jpg

IMG_20190208_172013.jpg

IMG_20190208_172055.jpg

Acum 37 minute, gauss a spus:

Ultima masina cu care m - am plimbat ( tapiserie piele naturala si bord din lemn de nuc ) , a fost un Jaguar , model mai vechi . Proprietarul nu vrea sa  - l vanda ... , nici eu n - as face - o . Merge impecabil , inclusiv motorul ... Cam asa arata ... e un nene in Ploiesti , are 4 bucati . Diferite , dar din aceeasi epoca . Toate cu piele si lemn in interior .

jaguar.jpg

Superbă mașină ! Am condus așa ceva de câteva ori .

Link spre comentariu

Aveti dreptate ! M - am simtit bine si ca pasager ( in spate ) , desi personajul ( sofer si posesor ) conduce cam sportiv ... ma rog , e cu oarece notorietate in Ploiesti . Aproape ma luase somnul ... vara , de la caldura de afara , la aer ( nu are clima ) , drum de vreo 40 de minute . Incredibil ce confortabila e ... spatiu , silentioasa , vizibilitate , suspensii adevarate etc . Daca ar fi fost si electrica ( conform topic ) , ...

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 16 minute, gauss a spus:

Aveti dreptate ! M - am simtit bine si ca pasager ( in spate ) , desi personajul ( sofer si posesor ) conduce cam sportiv ... ma rog , e cu oarece notorietate in Ploiesti . Aproape ma luase somnul ... vara , de la caldura de afara , la aer ( nu are clima ) , drum de vreo 40 de minute . Incredibil ce confortabila e ... spatiu , silentioasa , vizibilitate , suspensii adevarate etc . Daca ar fi fost si electrica ( conform topic ) , ...

Prin București sunt câteva trase pe dreapta de ani buni , pe lângă una trec zilnic , majoritatea sunt verde inchis cu tentă de bleu marin ,  mi-ar plăcea una să o restaurez , din păcate nu prea ai cum să dai de proprietari ori sunt mâncate rau de rugină .

https://m.classic-trader.com/uk/cars/listing/jaguar/xj6/xj-6-3-4/1982/154197

Frumusețe ! 

Editat de viobio
Link spre comentariu

Pacat ... cu o caroserie buna , lucrurile sant ( relativ ) simple . Si n - ar fi foarte costisitoare . Ma rog , pentru cineva din bransa . Motoarele sant ( aproape ) indestructibile . 

P.S. - mai e si o varianta mai veche , cu masca ovala ( aprox . ) . Toate formele mai rotunjite ... Am scris in alte topicuri , a fost una la mine in parcare pana acum cativa ani . Verde - broscan ( inchis ) , gen smarald . Vopseaua originala ... Functionala ... , cu sunetul acela deosebit ... , a disparut fara urma . Cu tot cu proprietar ... n - am reusit sa aflu nimic . In fine ... , oare ar merge electrica ? 

Jaguar 2.jpg

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări