Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Acum 18 ore, maxente a spus:

https://www.gsp.ro/sporturi/noutati-auto/mercedes-benz-anunta-647962.html

Au mai taiat si astia de la Mercedes din autonomie. Ziceau la inceput ca va fi de 1200km acum au mai revenit putin si ca ar fi 1000km. Deci, probabil, va fi o autonomie de 5-600km :rade:

Sunt curios cat o sa coste râjnița. Parca vad un pret de nici dracu nu se apropie de ea.

Mercedes EQS are deja 785 km. Real cred ca tine peste 600km. Pretul ... peste 100k :57

image.MQ4.8.20210806160358.jpeg

Link spre comentariu
Acum 41 minute, merck a spus:

Mercedes EQS are deja 785 km. Real cred ca tine peste 600km. Pretul ... peste 100k :57

Mda, un pret corect pentru toti. Practic fiecare dintre noi ne-o putem permite, trebuie doar sa ne-o dorim :nebunrau:

Link spre comentariu
Acum 49 minute, maxente a spus:

Mda, un pret corect pentru toti. Practic fiecare dintre noi ne-o putem permite, trebuie doar sa ne-o dorim :nebunrau:

O astfel de masina si in vest se cumpara pe firma. Doar cei care ies la pensie si primesc tot pilonul II gramada pot face un asemenea gest necugetat :57. M-am crucit odata intr-o benzinarie Shell cand am vazut ce cheag a coborat din asa ceva:

Porsche-991-GT2-RS-11-750.jpg

Eu macar am fost cu bun simt si nu am pufnit in ras, dar altii nu s-au putut abtine (la unul i-a curs muci din nas) 

Link spre comentariu
Acum 5 minute, Rammstein a spus:

De departe Spring este cea mai sinistră, urmata de Zoe și BMW 

Sunt sigur ca se vor găsi mulți sa te contrazica, mai ales dacă aduci în discuție și prețul. 

Link spre comentariu
Acum 37 minute, Rammstein a spus:

Asta degeaba o cumperi la 75 ani. 

Greșit! Se ia pe leasing operațional, nu este nimeni nebun să piardă TVA la ea când o revinde, cu leasing operațional când te plictisești de ea o lași la firma de leasing și iei alta. 

In Germania sau altă țară cu apa caldă nu merge ca în România să cumperi o mașină cu 50000 te scazi de taxe, TVA și apoi o vinzi cu 5000 și treci în acte motor și cutie de viteze defecte. 

Din pacate pilonul II nu-l incasezi decat cand ai varsta de pensie :rade:.

La leasing operational in 5 ani platesti valoarea integrala a masinii (se castiga doar reviile, asigurarea, pneuri de iarna si alte maruntisuri). 

In Germania si prin multe tari cu apa calda masina nu sta degeaba ci este "indoita" cum trebuie, astfel ca dupa 4-5 ani cand este scoasa din contabilitate nu-i mai da nimeni nici 5000 euro pe ea. Fiscul prefera sa nu verifice vanzarea epavei si sa incurajeze faptul ca firma  sa cumpere alta masina noua cu 3 ani garantie pentru ca orice reparatie dupa 3 ani este foarte scumpa (discurile de frana + placutele pe la bmw si mercedes costa 1000 euro). 

Am vazut cu ochii mei cum un e-tron:

audi-e-tron-gt-2021--a-venir--0-11607126

a luat 3 bucati din astea:

13286215_966_641.jpg?maxheight=280&maxwi

cam cu vreo 70km/h! Efectiv am cascat gura (si nu numai eu) sa vad daca se desprinde de pe asfalt sau nu:57. Ce sa zic, buna masina (aproape s-a mulat ca un sarpe) dar marlan cu acte in regula bizonul din spatele volanului. 

Deci masinile luate pe firma .... sunt efectiv schingiuite! Si in Romana la trecerea de cale ferata iti dai seama instant care are masina pe firma si care nu. 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Rammstein a spus:

De departe Spring este cea mai sinistră

Ai rabdare sa te urci in asta:

Rijtest-Citroen-Ami-EV-2021-10-600x387.j

bineinteles daca incapi! :85 

Ai sa zici ca Spring-ul e parfum! Am vazut-o prima data pe strada insa cand am vazut-o expusa intr-un magazin ... am crezut ca este o gluma proasta. (unii ziceau ca nu-i reala ci doar o macheta :57)

Link spre comentariu

Scuterele astea sunt la  suprapret, ar trebui sa aiba acelasi pret cu cele pe benzina. Deocamdata este faza de inceput, cand toti vor sa castige maximul posibil. Situatia gen : un smartfon are ecran mai mic, baterie mai mica, materiale mai putine etc decat un laptop si totusi sunt relativ scumpe.

Cel mai rentabil ar fi bicicleta electrica, in tara vecina se subventioneaza achizitia lor, cu toate ca nu sunt scumpe. 

O masina electrica ieftina ar avea succes, dar toti vor profit mai mare, si sa nu faca concurenta la modelele scumpe. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări