Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Citesc pe net : celulele solare moderne adigura 150w pe metru patrat. 

Deci, mai mult este reclama.... Decat incarcare. 

Sa nu spun ca pe masina rar se beneficiaza de unghiul optim.Nu mai zic  daca rar pupi parcare la soare. Vara cand ar fi ceva posibilitate de incarcare, gen soare puternic, nexam nori, etc, toti vor parcare la umbra, sa nu se infoace "machina". Altfel ce castigi la soare se duce pe clima.... :26

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
Acum 11 minute, Усилитель a spus:

Citesc pe net : celulele solare moderne adigura 150w pe metru patrat. 

Nu citesti bine! :57

SunPower 22.8% Monocrystalline    
LG 22.0% Monocrystalline    
REC Solar 21.7% Monocrystalline    
CSUN 21.2% Monocrystalline    
Panasonic 21.2% Monocrystalline and amorphous silicon cell

Iar la nivel de testare:

In 2019, the world record for solar cell efficiency at 47.1% was achieved by using multi-junction concentrator solar cells, developed at National Renewable Energy Laboratory, Golden, Colorado, USA.

Link spre comentariu
Acum 12 ore, Усилитель a spus:

@merck  eu am zis 150W, e ceva concret , nu ca  procentele alea.

Apropo, stii cat este 1metru de bere? 

Pai si eu vorbesc tot de chestii concrete :

Panou LG Neon 2 , 441 euro, 365W , 17kg (pe Ioniq 5 panourile cantaresc 24kg deci as zice ca se invart in jur de 500W)

Dimensions (mm)

1700 x 1016 x 40 

Editat de merck
Link spre comentariu

Stii tu cat cantaresc fara structura de montaj?

500w in conditii optime, deci probabil jumatate in conditii reale.

Fata de cat are bateria in total e nimic.

Is curios cat costa optiunea ca ieftina n are cum sa fie.

Link spre comentariu

Aşa e cînd te orbeşte lăcomia. Mulţi au cumpărat cu speranţa că va fi următoarea Tesla.

EDIT: Au cumpărat acţiuni, firma nu produce decît nişte concepte. Nu ştiu să fi vîndut ceva pînă acum.

Link spre comentariu
Acum 54 minute, ratza a spus:

Mulţi au cumpărat cu speranţa că va fi următoarea Tesla.

Individul ala si-a batut joc de toti, inclusiv cu numele firmei, care nu era Tesla ci era... Nikola!

Link spre comentariu
Acum 35 minute, vily a spus:

Tara tuturor posibilitatilor si cu cel mai mare numar de rapiri extraterestre.:rade:

Si rapirile extraterestre tot o posibilitate este, dar cu probabilitate...............

Link spre comentariu

Zilele trecute am testat Dacia Spring a unui coleg de muncă! La prima impresie, este o jucărie, dar odată ce m-am suit în ea, mi-am schimbat părerea.

Adică eu mi-s de aproape 2 metri la 110 kile (îmbrăcat :limb:), iar colegul are și el vreo 80 de kile! Cu noi doi a alergat cel puțin la fel de bine ca și benzinarul meu de 1.4!

Sincer, n-am ce să-i reproșez!

Am încăput în mașină fără probleme și încă mai aveam loc până la tavan, dar în spatele meu doar un copil ar mai fi avut loc.

Lateral parcă eram mai aproape de coleg, așa mică este distanța dintre scaune, dar nu ne-am atins umerii nici în viraje!

Sunt convins că va avea succes enorm la noi în țară datorită prețului mai ales după aplicarea ecotiketului guvernamental.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări