Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

In cate tari din UE ajungi sa ai -15 grade iarna? Ca noi avem asa ceva in Romania .... ghinion (cum zice cineva).

Oricum stai linistit ca nu se duce bateria in totalitate daca sta nefolosita 3 zile la -15 grade.  In plus nu cred ca la tara nu au aia macar o priza de 230V la 6A pe care sa o poti folosi pe timpul noptii.  

P.S. Sa nu crezi tu ca schimbi cursul "istoriei" daca vii si pui intrebari din astea. In Norvegia ninge (ploua) cu electrice si acolo e mult mai aspra clima decat la noi, deci ... se poate. Am mai spus: exista multe categorii care au de castigat in gasca care o arde cu ECO si aceste categorii stiu bine sa dezbine oamenii si sa se foloseasca de cei mai slabi intre urechi. 

Iti este cunoscuta replica: – Proşti, dar mulţi, :85

Editat de merck
Link spre comentariu

Clujul e pe troleibuze si tramvai de pe vremea lui nea Nicu. Deci ca ecologie am facut rahatul praf...

Si sunt din bani primiti, nu a dat Boc de la el. Sistemul de transport e puternic subventionat, asa ca ce mai vorbim?

Au pus cateva electrice, mare branza, si sincer e o tampenie. Reteaua de troleibuze e la fel ca si acu 40 ani. Pai nu e mai eco sa tragi niste sarme pe stalpi si sa electrifici niste linii de bus decat niste baterii costisitoare?

E doar publicitate si dupa cum vezi prinde bine, de dinafara totul e roz.

EU pune interdictie din 2030-2035 sau mai vedem. Pana atunci mai sunt 9-14 ani, deci se mai fabrica multe generatii de masini normale.

In America s-au vandut 14milioane anul trecut si 17 acu 2-3 ani, faptul ca pe langa astea s-au vandut nici 1 milion de electrice nu e nici o diferenta.

Totodata numarul scade iar vechimea parcului creste, oamenii nu sunt dispusi sa sparga bani pe o masina noua.

Si in nici un caz pe una care se demodeaza rapid, cum e cazul Tesla, unde una de acu 2 ani e clar mai slaba.

LEgat de autonomie, autonomia scade la frig, dar nu din cauza ca se consuma bateria. O incalzesti si isi revine.

Totodata nu prea mai avem -15 in tara demulta vreme.

Link spre comentariu
Acum 10 minute, Sharky a spus:

Si in nici un caz pe una care se demodeaza rapid, cum e cazul Tesla, unde una de acu 2 ani e clar mai slaba.

Din punctul meu de vedere, Tesla nu are rival deocamdata. VW (Skoda) este o gluma proasta inca. Sa vedem bavarezele si mercedes-urile cum presteaza. Audi-urile sunt faine insa .... preturile sunt prea mari. 

Link spre comentariu
Acum 29 minute, Sharky a spus:

Pai nu e mai eco sa tragi niste sarme pe stalpi si sa electrifici niste linii de bus decat niste baterii costisitoare?

E doar publicitate si dupa cum vezi prinde bine, de dinafara totul e roz.

Ai 100% dreptate .

Am intrebat un coleg cat tine bateria la electrica lui (un Nissan de 7..8 ani)

Mi-a zis ca vara merge cam 110 de mile si iarna maxim 75 de mile (aici iarna ai cam -5 grade)

El o incarca in fiecare zi la noi la servici .

Link spre comentariu

Mai, in scenariul care il descrii Tesla NU EXISTA!

A vandut prea putine masini ca sa conteze ceva, iar previziunile realiste tot asa sunt.

Ca EM se lauda cum face si drege, lauda si iar lauda, dar in realitate toate sunt decalate cu 3 ani minim fata de povestile lui.

Asa ca revolutia aia electrica mai dureaza. Revolutie e cand macar jumatete ajung sa fie electrice, deocamdata e clar ca nu vor ajunge in viitori 5 ani la procentul asta. Darmite sa le opresti de tot in 4-5 ani. Fabulatii. Pe de alta parte se vede clar trendul de a pastra masinile existente la cumparatori iar fabricantii nu stiu de vor mai produce atat.

Deja in America si in altele GM au inchis la greu fabrici si se reorienteaza. Dar tare ma tem ca o fac pt ca lucrurile oricum nu mai mergeau deja. I-a salvat Obama odata, din Australia au plecat in suturi, Opelul l-au vandut, nu ii arde pe ei de ecologie, ca la momentul asta ar face si motoare pe carbuni daca s-ar vinde bine,

Se lauda firmele moarte, gen JAguar, ca deh, ei is eco si nu mai fac benzine, numai electrice vor iesi, ca putini stiu ca in spate Tata le da bani.

Altfel se opreau din fabricat masini clasice...si cam atat. :) 

Link spre comentariu

Vara nu cred ca folositi voi intensiv aerul conditionat, insa iarna sigur folositi caldura. Deci iarna apare si un consumator in plus. Mai adaug si pneurile de iarna care si la masinile cu motor termic cresc consumul? 

Nu neg ca bateria se duce mai repede iarna insa trebuie tinut cont de toate aspectele. 

Legat de Tesla (din ce stiu nu prea stau prin showroom-uri):

The most popular models

The Tesla Model 3 was the top-selling electric car in Europe in June (26,178), thanks to a high number of deliveries in the last month of the quarter.

This result is so high that the Model 3 is now the lone leader year-to-date with 67,480 units. Exceeding 100,000 units in 2021 is now very probable.

The next two best-selling models were the Renault ZOE (8,244) and Volkswagen ID.3 (7,101), which are both at around 31,000 year-to-date.

The Volkswagen ID.4 was fourth with 6,619, followed by Ford Kuga PHEV (6,407) and its cousin, the Skoda Enyaq iV (6,237). Strong results were noted also by Fiat 500 electric, Hyundai Kona Electric and Kia Niro EV (e-Niro):

Top models last month:

1. Tesla Model 3 - 26,178
  2. Renault ZOE - 8,244
  3. Volkswagen ID.3 - 7,101
  4. Volkswagen ID.4 - 6,619
  5. Ford Kuga PHEV - 6,407
  6. Skoda Enyaq iV - 6,237
  7. Fiat 500 electric - 5,065
  8. Hyundai Kona Electric - 4,541
  9. Kia Niro EV (e-Niro) - 4,301
  10. Peugeot e-208 - 3,968
Editat de merck
Link spre comentariu

Daca te uiti cate sandero, golfuri, corolle sau altele s au vandut o sa vezi ca teslele is cam irelevante.

La asta ma refeream.

Restu care concureaza cu tesla vand mult mai multe masini clasice pe langa, de acolo si malaiu.

Link spre comentariu
Acum 2 minute, Sharky a spus:

Daca te uiti cate sandero, golfuri, corolle sau altele s au vandut o sa vezi ca teslele is cam irelevante.

La asta ma refeream.

Restu care concureaza cu tesla vand mult mai multe masini clasice pe langa, de acolo si malaiu.

Scuze, eu ma refeream stric doar la EV-uri. 

Link spre comentariu
Acum 4 ore, merck a spus:

Imi permit sa te citez: "D-aia e bine sa ai un ZPE la casa omului. "

Nu ZPE, ci generator eolian sau fotovoltaic. Si ca sa nu te bucuri de el si de autonomia energetica pe care ti-o poate oferi, statul de drept  (adica ala care are toate drepturile posibile si imposibile) te obliga sa platesti impozit pe propriul tau curent si sa debitezi curent în retea (daca treci de o anumita putere instalata). Ca vezi doamne, soarele si vântul (oare si vânturile?) sunt ale statului.

Link spre comentariu
Acum 33 minute, Sharky a spus:

Se lauda firmele moarte, gen JAguar, ca deh, ei is eco si nu mai fac benzine, numai electrice vor iesi, ca putini stiu ca in spate Tata le da bani.

Altfel se opreau din fabricat masini clasice..

Am fost la ei la un interviu acum 3 ani jumate .

Tot ce era cercetare lucra numai ptr electric si deja faceau ceva componente in colaborare cu Tata (nu stiu pentru cine fabricau in acel moment)

Era deja pe terminate o fabrica lipita de cea veche numai pentru electrice .

Deci se misca destul de repede sa stii dar ramane de vazut cat de fiabile or sa fie .

Eu zic ca pe Europa Tesla o va lua in mana , ca doar nimeni nu vrea sa trimita masina la dracu sa o repare in caz de ceva.

Link spre comentariu
Acum 8 ore, franzm a spus:

te obliga sa platesti impozit pe propriul tau curent si sa debitezi curent în retea (daca treci de o anumita putere instalata). Ca vezi doamne, soarele si vântul (oare si vânturile?) sunt ale statului.

Pai ce vrei, orice profit trebuie impozitat.

Daca faci puncte la jocuri online si tu te joci din Romania, de cumva le vinzi pe bani reali, e musai sa declari, altfel e evaziune.

Cred ca doar de faci troc scapi.

Oricum se vede ca economia se impotmoleste, China isi restrange jucariile, masinile vor fi mai scumpe, totul mai scump, mai intra ceva inflatie, bulectricele o sa fie ultimul nostru gand pe urmatorii ani.

Sau poate acu e o idee buna de avem bani adunati sa ne luam ce ne trebuie, ca poate de la anu nu o sa mai aputem face multe cu ei. Vom vedea.

Dar mai sigur acu e sa nu te grabesti daca nu e pont, sa ramai la cazanu care il ai.

Link spre comentariu

Platesti impozit si daca nu faci profit (adica nu vinzi, ci îl consumi singur). Daca fotovoltaica trece de o anumita putere instalata. Când a început lumea sa foloseasca grasimi alimentare reciclate la Diesele, au vrut sa dea o lege prin care sa extinda "impozitul pe ulei mineral" si asupra uleiurilor de origine vegetala. Dar au rezolvat-o mai elegant cu normele de poluare. Plus ca în felul acesta înrautatesc bilantul codoiului, ceea ce da apa la moara ecoteroristilor.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări