Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Tesla aia neaccesorizata, modelul pt "saraci" e urata la interior, f spartana, fete de usi demne de ultimul logan.

Am vazut-o pe viu si nu mi-a venit sa cred cat de rau arata in banii aia fata aia de usa. Si cand pui mana pe ea, senzatia tot aia e.

DAr asta e, bateriile costa.

Cand ai 2 masini in familie, si in general oamenii care dau 35-40mii pe o masina au mai mult de una, poti cu incredere sa iei o electrica.

Evident vb de vest, unde ai infrastructura.

LAter edit, cam ce e in vest, la noi ajunge in 10-20ani sau 50 ani daca e vb de autostrazi. :)))

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Motoarele termice au o limita

Elicia de avion are o limita

Reactorul are o limita

Stocarea energiei electrice chimic are si ea o limita la care cred ca s-a ajuns. 

Pentru stocarea energiei electrice e nevoie de o alta filozafie sa vedem care va fi.

Link spre comentariu

Azi, în pauza de amiaza m-am repezit la Aldi. Au panouri solare pe acoperis si statie de încarcat masinute. Din pacate nu se pot încarca nici biciclete si nici scutere sau motociclete. Astia nu-s consumatori seriosi. A venit unul cu tesla, a pus-o la încarcat si si-a vazut de drum. N-a intrat la Aldi. Noroc cu sf. Patru. S-a înnorat repede si a dat sa ninga. Dar mi-a adus aminte de o cucoana care vine cu Bentley sa cumpere la Penny de lânga mine. Cocalari din toate tarile...

Editat de franzm
Link spre comentariu
1 hour ago, Faust2018 said:

Acum vorbesc foarte serios ,prima Tesla văzută in tablă si roti a fost in Hong Kong , apăruse de puțin timp pe piața, de condus nu am condus dar am stat in dreapta , are demaraj avand cuplu instant , nu imi place interiorul , suspensia , ca mașina mă lasă extrem de rece , să nu mai vorbim de accesorizare , dacă ii pui prea mulți consumatori pe ea ii reduci mult autonomia 

Acum depinde si ce doresti de la o masina. De exemplu pentru mine o masina reprezinta doar un mijloc de transport. Imi trebuie confort minim posibil, poate sa fie exact ca un logan ieftin, daca vrei

Nu ma intereseaza ca are plastic ieftin in ea, ba sa fie cel mai ieftin !

Ma intereseaza sa ma duca din punctu a in punctul b. La fel ma intereseaza sa pot pune in ea bagaje sau alte treburi, adica sa car cu ea cand am nevoie si in plus daca ma tine bateria un 300km atunci este :88

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 14 ore, one a spus:

Sunt curios cati dintre cei care spuneti ca vreti 700km de autonomie faceti plinul cand va duceti la benzinarie.

Si mai sunt curios ce masini super aveti daca strambati din nas la Tesla. 

Ce producatori traditionali domnule, spuneti-le pe nume sa vedem daca au plasticuri sau nu.

Eu nu stiu nici un producator fara plasticuri sau cartoane cel putin daca nu vorbim de Rolls Royce ca altfel toata crema producatorilor europeni foloseste plastic si "piele" din plastic.

Asta " cu plinul " este fixul unora , dacă circuli zilnic cu masina ...... contează dacă faci plin sau bagi de 50..100lei ? Tot banii ăia ii plătești într-o perioadă de timp .

Ce masini am .....nu îți spun că te oftici rău :secret

Acum 12 ore, maxente a spus:

Acum depinde si ce doresti de la o masina. De exemplu pentru mine o masina reprezinta doar un mijloc de transport. Imi trebuie confort minim posibil, poate sa fie exact ca un logan ieftin, daca vrei

Nu ma intereseaza ca are plastic ieftin in ea, ba sa fie cel mai ieftin !

Ma intereseaza sa ma duca din punctu a in punctul b. La fel ma intereseaza sa pot pune in ea bagaje sau alte treburi, adica sa car cu ea cand am nevoie si in plus daca ma tine bateria un 300km atunci este :88

La varsta mea in primul rand vreau cat mai mult confort  , să mă simt bine in mașină .

Editat de viobio
Link spre comentariu

Depinde si cat timp petreci in masina. Pt cateva minute pe zi, parca nu merita sa platesti pt confort de limuzina de lux. Dar aici binenteles, e chestiune de gusturi, si fabricantii stiu sa exploateze asta pe piata.

Link spre comentariu

Plinul se face de 50lei!

Patzanii:

Ajungeam la pompa si ma intreba ala cat. In general zic plinul dar daca nu plec la drum lung in momentul ala nu imi place sa umplu butelia full.
Asa ca le spun 45-48, in functie de cat mai am de mers pana sa o parchez.
Omu da drumul si la 48 lei opreste. :)
Eu credeam ca se subintelege ca vreau 48L, nu de 48 de lei. :)

Editat de Sharky
Link spre comentariu
Acum 14 ore, franzm a spus:

Azi, în pauza de amiaza m-am repezit la Aldi. Au panouri solare pe acoperis si statie de încarcat masinute. Din pacate nu se pot încarca nici biciclete si nici scutere sau motociclete. Astia nu-s consumatori seriosi. A venit unul cu tesla, a pus-o la încarcat si si-a vazut de drum. N-a intrat la Aldi. Noroc cu sf. Patru. S-a înnorat repede si a dat sa ninga. Dar mi-a adus aminte de o cucoana care vine cu Bentley sa cumpere la Penny de lânga mine. Cocalari din toate tarile...

Probleme legislatie nearmonizata. In majoritatea tarilor europene, este absolut interzis sa mergi la cumparaturi la Penny cu un Bentley! Ca un bun cetatean trebuia sa anunti imediat politia!

Link spre comentariu

Apropo de " plinuri " etc . La mine la Logan benzina din rezervor nu scade niciodata sub juma ' din capacitatea rezervorului . La prima iesire din parcare se face plinul , dupa care ce deplasari sant . Da ... , se fac si alimentari de 50 RON . 75% din autoturismele care primesc asemenea transa , sant de fitze ... , oricum peste 20.000 euro . Am mai scris mai de mult intr - un topic , am cativa vecini cu masini de fitze ... , personaje cu statut si venituri ( ocupatii ) incerte , vesnici datori la cheltuielile de intretinere , pe care nu - i imprumuta nimeni cu 100 de RON . Nici macar intre ei ... Tupeisti , aroganti , " smekeri " , la ei 9 din 10 vizite la benzinarie inseamna 50 RON . De ce , cum , etc . , e o intreaga discutie . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Daca nu a dat aparatu la pacanele, ce vina are el?
Cea mai tare duma cu amanarea plata intretinerii auzita de mine a fost: acu nu am bani sa platesc reparatia acoperisului ca a fratemeu a vazut un mercedes super bun la 30mii E si merge acu sa il ia.
Era vorba de o restanta consistenta de vreo 2500lei.
Tipul avea restanta de mai bine de jumate de an cu tot ca a semnat pt repararea fatadei si lucrarea s-a facut.

Chiar nu glumesc aici, asta a fost raspunsul prin care ma anunta ca el ar da banii din toata inima, dar nu ii are.

In rest de masinile alea de status, vorba aia, castigate la barbut/septica intretinere din parti tinute cateva luni apoi rapid alta, pana nu se strica.
Toate sunt full sau extrafull, volan cateodata pe dreapta, sau mutat.
Isi fura caciula unu altuia.
Un fel de...dar macar asta din film se pare ca mai si lucreaza.
https://www.facebook.com/horatiudj/videos/2208462555871418/

Cand am avut opelul eram incepator entuziasmat.
Intr-o zi am facut 3 plinuri la aceeasi pompa dupa fiecare dintre cele 3 drumuri externe, ca sa masor consumul.
Cum drumurile au fost relativ scurte, gen 50-70km/drum va dati seama ca tot de ~50 lei am bagat. :)

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Aveti dreptate ... , chiar zilele trecute a " sosit " un mertzan jeep , cu volanul pe dreapta . De vreo cateva zile , e nemiscat ... , desi are zilnic ( seara ) vizitatori . Poate baga astia brexitu' , mai scapam de asemenea exemplare !

Link spre comentariu
22 hours ago, one said:

Sunt curios cati dintre cei care spuneti ca vreti 700km de autonomie faceti plinul cand va duceti la benzinarie.

Si mai sunt curios ce masini super aveti daca strambati din nas la Tesla. 

Ce producatori traditionali domnule, spuneti-le pe nume sa vedem daca au plasticuri sau nu.

Eu nu stiu nici un producator fara plasticuri sau cartoane cel putin daca nu vorbim de Rolls Royce ca altfel toata crema producatorilor europeni foloseste plastic si "piele" din plastic.

Ce inseamna "piele din plastic"?!

Tapiteria poate fi din:

-vinyl, foarte ok ca aspect, durabil, dar scump;

- piele ecologica(care este piele naturala, de pe animal, dar tocata praf si amestecata cu liant) -ceva mai ieftina decat vinyl-ul -dar prea putin durabila in timp;

-piele "masiva" -foarte scumpa, durabila, aspectuoasa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări