Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

https://www.mediafax.ro/tehnologie/rolls-royce-a-efectuat-primul-zbor-electric-prototipul-s-a-mentinut-in-aer-timp-de-15-minute-20265577

Rolls Royce said the one-seat airplane has "the most power-dense battery pack every assembled for an aircraft." The aircraft uses a 6,000 cell battery pack with a three-motor powertrain that currently delivers 400kW (500-plus horsepower), and Rolls-Royce said the aircraft will eventually achieve speeds of over 300 MPH. 

Link spre comentariu

Astazi am fost la un test drive cu Dacia Spring.

Am fost placut impresionat. Usor de sofat in oras. Demaraj bun. Loc pe bancheta de spate suficient. Eu sunt un individ inalt, si am incaput fara probleme.  Portbagaj cu volum rezonabil.

Pozitia la volan cam neobisnuita, pentru ca scaunul este inalt, iar eu fiind inalt, marginea superioara a parbrizului imi venea ca borul de la un chipiu.

Masina costa 8100 Euro cu banii jos, dupa ce se aplica tichet Rabla si nu-mai-stiu-ce bonus ++.  La banii astia este inclus un cablu pentru incarcare la reteaua de 230V, cat si un cablu-adaptor pentru statii rapide. Fara acel cablu-adaptor, masina costa cu vreo 300 Euro mai putin (daca am inteles bine).

Este o singura varianta de dotari, singura optiune este culoarea (la alegere intre alb, argintiu sau albastru) fara a plati in plus.

Timpul de asteptare pana la livrare este de 6 (sase) luni.

De luna viitoare vor aparea pe strazile din urbea in care locuiesc (asa mi-a relatat reprezentantul de vanzari).

1.jpg

Editat de norad
Link spre comentariu
Acum 4 minute, norad a spus:

Eu sunt un individ inalt, si am incaput fara probleme.  Portbagaj cu volum rezonabil.

Pozitia la volan cam neobisnuita, pentru ca scaunul este inalt, iar eu fiind inalt, marginea superioara a parbrizului imi venea ca borul de la un chipiu.

Ce era asa de greu sa scrii si ce inaltime ai :scarpin. Licitez maxim 1.90m.

Nu ai sa mai ai nevoie de parasolar daca marginea superioara a parbrizului iti venea ca borul de la chipiu. 

Link spre comentariu

Nu cardul monitorizeaza ci aplicatia. Si atunci cand cumperi ceva cu acel card, aplicatia trage dintr-o baza de date informatia de CO2 necesara producerii acelui obiect si incrementeaza contorul cu acea valoare. Ma indoiesc eu ca sunt valorile bine calculate, dar totusi este un pas inainte. Oricum foarte multi habar nu au ce reprezinta x grame de CO2. Vad niste cifre si atat. 

Link spre comentariu

Doamne fereste la ce aberatii o sa ajungem in timp ce chinezii ard carbune dupa carbune.

Mi l imaginez pe un fost coleg care acu 15 ani o ardea cat e el de eco, cum si a calculat amprenta co2 a casei desi statea intr un bloc de rahat, dar avea becuri economice.

Si acu cand are bani (si el si nevasta ambii cred ca au peste 5mii euro in mana), si a luat hibrid sau electrica cum se tot lauda?

Golf diesel ca doar hibridu e scump.

De multi e numai gura.

Link spre comentariu

Nu ii doare pe ei de curent, ca il platesti din cateva cumparaturi. Atat ca o sa fie full statia non stop si coada lunga...

Discutia avuta avea loc acu 4 ani.

Pe atunci nu aveai ce lua electric, plus ca trebuie masina de drum lung. N ai ce face cu electricu dar hibridu ar fi fost ceas.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări