merck Postat August 29, 2021 Partajează Postat August 29, 2021 Enorm de multi romani merg preponderent 90% doar urban si "indoaie" masina (drumuri scurte, opriri dese, mers bara la bara la orele de varf, etc.) insa le pute Dacia Spring care este cea mai buna oferta pentru aceasta problema (exista si alte solutii dar sunt mult mai acre ). Ei cred ca daca fac mistouri vor merge si peste 100 de ani tot cu cazanele prin oras. Nu baieti, din pacate (si cu toata opozitia voastra) viitorul va fi altul. Link spre comentariu
daniels Postat August 29, 2021 Partajează Postat August 29, 2021 Greta extrage petrol din Marea Nordului intr-o veselie. Link spre comentariu
Mircea Postat August 29, 2021 Partajează Postat August 29, 2021 59 minutes ago, viobio1 said: Ăștia bat câmpii cu electrice și nici nu există infrastructură de încărcare, ce faci? Scoți prelungitorul pe geam de la etajul 8? Las' ca nici la casa nu e mai simplu. Cine schimba reteaua pe km ca sa alimenteze 2-3 in urmatoarele 2 decenii. Asa ca fraierii stau la coada la "pompa" publica. Ca pe vremea lui Ceasca, cand se cumpara benzina cu litrul... Link spre comentariu
merck Postat August 29, 2021 Partajează Postat August 29, 2021 Oare toti astia care au Tesla stau la bloc la etajul 8 si nu si-o pot incarca? Greu de crezut. Mai tot omul in Romania si-a tras o casa fugind de bloc, dar nu gaseste dom'le o priza de 16A sa-si incarce seara de la ora 21 pana dimineata la ora 7 masina electrica. Daca se face un calcul simplu: 16A * 230V = 36,8kW. Pana si o Tesla o incarci in doua nopti full de la priza nu-ti trebuie wallbox de 32A ca sa o incarci full intr-o noapte. Ziua mai spala omul, mai da cu aspiratorul, mai gateste la plita cu inductie, mai calca si nu crapa reteaua, dar crapa sigur noaptea cu doar 16A + frigiderul. Link spre comentariu
maxente Postat August 29, 2021 Autor Partajează Postat August 29, 2021 Hai sa fim seriosi, nu problema incarcarii e atat de grava cat mai degraba pretul prea mare al electricelor. In momentul in care masinile astea se ieftinesc si isi cumpara tot omul, atunci sa vorbim ca se indoaie cablurile de curent de la atata consum pentru incarcarea lor. Link spre comentariu
Mircea Postat August 29, 2021 Partajează Postat August 29, 2021 Dta vorbesti ca si cum acuma colegii care au intre 170 si 270Vca la priza (dupa cum bate vantul) o au pentru ca reteaua este solida, si capabila sa alimenteze la cererea actuala? Link spre comentariu
maxente Postat August 29, 2021 Autor Partajează Postat August 29, 2021 Si eu cu ce sunt de vina ca nu s-a mai investit in retea de 30 de ani? Cu ce sunt eu de vina ca firmele de genul celor de la CEZ (statul Ceh) si celelalte, au venit aici sa suga banii fraierilor, nu sa investeasca in retea ? Link spre comentariu
franzm Postat August 30, 2021 Partajează Postat August 30, 2021 Firmele doar au profitat de ceea ce li s-a oferit pe tava. În schimbul unei mici atentii numita spaga. De zece ani vorbim de electrice si de necesitatea statiilor de încarcare dar pâna acuma nu s-a facut mai nimic în directia instalarii lor în cantitatea necesara. Desi spatii ar fi. Link spre comentariu
doru3160 Postat August 30, 2021 Partajează Postat August 30, 2021 Spatii sunt, dar privatul nu investește în ceva ce va fi necesar peste câțiva ani, și atunci poate va fi necesar, pt ca încă nu se știe dacă electricele vor fi soluția transportului individual urban. Statul nu investește în scoli, sa le facă bude ecologice și sa bage apa în incinta scolii, ce pretenție mai mare sa avem? Când vor sta la coada la stațiile de încărcare existente, atunci poate vor apare și investitori în infrastructura. Vezi spălătoriile auto cum au apărut ca ciupercile dupa ploaie, pt ca exista cerere. Link spre comentariu
Sharky Postat August 30, 2021 Partajează Postat August 30, 2021 O sa apara statii atunci cand vor fi mai multe masini. Vor aparea privati si prin sate sa isi amenajeze santu si sa isi traga statie de incarcare la drumu mare. Mai ales astia cu pensiuni, doar nu s prosti sa lase oportunitatea sa treaca pe langa ei. Investitori vor fi. Si de bine de rau infrastructura a lasat nea nicu. Masini nu se vor produce asa usor cum viseaza astia. In rest ce vb papagalii nostri ca din 2035 nu vom mai avea masini normale, sa fim seriosi... Pana in 2014 trebuia sa avem autostrada Sibiu-Cluj. Inca asteptam... Link spre comentariu
merck Postat August 30, 2021 Partajează Postat August 30, 2021 Acum 2 ore, viobio1 a spus: Bade....ăia din pozele puse de Mircea pun pariu că au mașinile alea pe leasing operațional, adică un fel de închiriere, dacă se plictisesc de mașini le dau retur, se practică frecvent în vest și a început să se practice și la noi. Cred că tu nu locuiești în România de vorbești de mai toți oamenii care și-au făcut case și au plecat de la bloc, uite eu stau la bloc sau la casă, depinde unde am chef, lângă blocul unde am un apartament în ultimii trei ani s-au mai construit cred că 10....12 blocuri, toate sunt ocupate, ăia de ce nu și-au făcut casă? Cam câte Tesla sunt în România? Tu ai mașină electrică sau intenționezi să îți cumperi? Nu stiu cum este peste balta cu leasing-ul operational, dar in vest nu-i rentabil. Per total in 5 ani dai mai mult decat costa masina. Tu poti oricand opri leasing-ul operational (inainte de termen) dar masina este dusa in service si tu platesti o nota de plata babana (orice cacat se schimba astfel incat dealer-ul sa dea apoi 2 ani garantie la masina din momentul in care tu renunti la leasing). A circulat o vreme vorba lui nicusor ca nu putem noi sa varuim ce a construit tat'su. Nu cred ca Iasul este o exceptie si la noi s-au construit vile in draci pe toate dealurile din jurul Iasului (Bucium, Copou-Breau-Rediu, Cug-Valea Adanca-Horpaz-Ciurbesti, Miroslava, Valea Lupului). Si in Iasi s-au facut blocuri cu peste 10 etaje si s-au vandut ca painea calda, insa la vanzare iti baga pe gat un loc de parcare subteran (sau exterior) + o boxa(asta musai ti-o baga pe gat). In 4 ani jumate imi iau masina electrica. Link spre comentariu
Sharky Postat August 30, 2021 Partajează Postat August 30, 2021 Acum 37 minute, merck a spus: Si in Iasi s-au facut blocuri cu peste 10 etaje si s-au vandut ca painea calda, insa la vanzare iti baga pe gat un loc de parcare subteran (sau exterior) + o boxa(asta musai ti-o baga pe gat). E un lucru bun inclusiv pt cumparatori. Ca apoi dupa 4-5 ani fiecare ar fi zis: ce bine era de imi luam un loc de parcare sau o boxa. Dadeam vreo 4-5mii, aia venea 50lei pe luna la credit, poate nici atat dar aveam locul meu care il puteam vinde cand aveam chef. Pe multi ii stiu in situatia asta. Au zis ca la ce le trebuie un loc, ca doar parcheaza afara ca e loc destul. Dupa ce s-a construit fiecare petec de pamant, ciuciu, parchezi in strada si tot tu te scandalizezi cand iei amenda. Link spre comentariu
merck Postat August 30, 2021 Partajează Postat August 30, 2021 Daca ai masina este o prostie sa nu-ti cumperi loc de parcare. Eu insa vorbeam de cunoscuti care si-au luat apartament in oras si nu au masina. Cunosc insa si invers ... amic care a ramas fara locul de parcare subteran (dezvoltatorul a facut apartamente la nivelul ala si a sapat in jurul blocului un sant ca sa aiba si aia fereste sub nivelul 0 ). Link spre comentariu
maxente Postat August 30, 2021 Autor Partajează Postat August 30, 2021 Acum 4 ore, viobio1 a spus: ...ăia din pozele puse de Mircea pun pariu că au mașinile alea pe leasing operațional, adică un fel de închiriere, dacă se plictisesc de mașini le dau retur, se practică frecvent în vest și a început să se practice și la noi. Eu cred ca aia stateau la coada sa incarce masinile de la statii pentru ca e gratis incarcarea, or mai avea ore de incarcare gratis din oferta de cumpararea a masinii. Link spre comentariu
merck Postat August 30, 2021 Partajează Postat August 30, 2021 Din ce stiu doar Model S si Model X (care erau pe stock in 2019 si nu le-au vandut nici in 2020) au avut aceasta oferta (incarcare gratis pe viata). Model 3 fiind mult mai ieftina nu a beneficiat niciodata de incarcare gratis. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum