Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Acum 35 minute, gica70 a spus:

Dupa cate stiu au incercat si rusii dar era prea greu ecranul de protectie pentru echipaj.

Ei, asta o rezolvau cu echipaje de unica folosinta...:rade:

Link spre comentariu
39 minutes ago, Spitfire said:

In afara unor scurgeri de material radioactiv(putin probabil, speram ca vor avea macar etanseitatea unor cutii negre), nu ar fi vreo alta problema, doar nu sunt supracritice. Dar la autoturisme nu le vad vreodata din cauza pretului astronomic pentru un automobil.

@gauss Scuze, nu aveam idee ce profesie aveti, doar ca avioane cu motor cu ardere interna, eu unul, recunosc ca n-am vazut vreodata "pe viu", doar din carti si filme.No offence!

Nu - i problema . Asta am invatat , prima data ... adica cu diploma . Dupa ... , au mai urmat . Nu asta e important . Revenind la ideea avionului " atomic " ,  personal nu vad decat cu reactor " cald " , stilul celor de pe submarine sau alte nave atomice . N - are nici o importanta ca nu vor genera o explozie atomica ... , la o coliziune gen 11 septembrie se intampla lucruri la fel de rele ... barele vad lumina zilei si se produce sigur topirea miezului , in lipsa racirii . Imprastierea materialului moderator si a celui de racire , din circuitul primar , alaturi de combustibilul in orice forma si stare , in ruinele unui zgarie - nori , si in norul de praf rezultat , duce la o sarcina imposibila .  Cine , cand si cum sa decontamineze ? Unde sa duci resturile , intr - un oras cum e New - York ? Pe unde sa le scoti , cum si cu ce sa le transporti ? Cu ce personal uman ? ... Ce face restul orasului  ? ... sa nu zic de reactia politico - militara  , USA are mijloace sa distruga civilizatia umana numai cu lovituri tactice , fara sa apeleze la rachetele balistice . In fine , bine ca nu e decat un scenariu .

P.S. - am scris mai sus ca avionul atomic  n - a fost chiar un vis ... , pot posta ceva materiale  . Putine , ce - a razbatut dupa zeci de ani ... ,  si accesibile unui ins din multime . Americanii au echipat un B - 36 , cel mai mare bombardier al epocii , cu reactorul respectiv . Au facut si ceva probe , ma rog , preliminare ... si sigur ar fi reusit in cele din urma . Tehnologia era disponibila si aplicata fizic , cat de reusita si fiabila etc . ar fi fost aeronava , e o alta discutie . Noroc cu avansul aeronavelor reactive clasice , al rachetelor balistice si al submarinelor cu propulsie nucleara , au renuntat desi erau avansati . Despre rusi , stiu mai putine . Proiecte pe planseta si zvonuri , tehnologia lor aviatica era la momentul respectiv inferioara la aeronave grele . In fine ...

Link spre comentariu

Motoarele insele sunt pline de electronica, si de surse in comutatie. Un motor nu are un singur injector sau camera de ardere, are mai multe in paralel si fiecare este controlata de propria electronica, mai mult, comunica cu un centru de monitorizare al fabricantului si in zbor, independent de restul avionului. "

Domnule ONE ( v - am citat , pe baza de reciprocitate )  , imi comunicati noutati ( pentru mine ) radicale . Puteti sa dezvoltati ,  cu ceva materiale sau macar link - uri ? In special despre sursele in comutatie de care sant pline motoarele , inteleg ca sant mai multe , ca sa dezvolte " plinul "  ... , si comunicarea in zbor cu un centru de monitorizare al fabricantului , independent de restul avionului . Ar mai fi (  si altele ) , cu voia dvs . voi mai intreba pe parcurs ...

Va multumesc anticipat !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Intre timp tesla incarca mai repede masinile.
Sunt inca in urma la ce promite porsche si altii, dar aia inca sunt departe la capitolul implementare.
https://cleantechnica.com/2019/03/11/tesla-model-3-on-supercharger-v3-road-trip-performance-compared-to-peers-charts/
Ma rog ignorati restul de aberatii din articol, gen ca masina clasica e naspa, ca oricum te opresti, in opinia mea aberatii.
Aia nu tin cont ca statii de incarcare nu sunt peste tot si ignora faptul ca s-ar putea sa stai la coada.
La benzina in maxim 5 minute ai plecat de acolo.
Nu sta nimeni 30 minute degeaba intr-o benzinarie ca te ajunge oboseala din urma si nu mia ajungi acasa.
Iti intinzi picioarele, mergi la baie, manci ceva rapid si da-i mai departe, daca vrei sa ajungi undeva.

La noi treaba oricum e irelevanta iti incarci masina acasa sau la kaufland. :))

Link spre comentariu
Acum 6 minute, Sharky a spus:

Sunt inca in urma la ce promite porsche si altii, dar aia inca sunt departe la capitolul implementare.
https://cleantechnica.com/2019/03/11/tesla-model-3-on-supercharger-v3-road-trip-performance-compared-to-peers-charts/
Ma rog ignorati restul de aberatii din articol, gen ca masina clasica e naspa, ca oricum te opresti, in opinia mea aberatii.
Aia nu tin cont ca statii de incarcare nu sunt peste tot si ignora faptul ca s-ar putea sa stai la coada.
Nu sta nimeni 30 minute degeaba intr-o benzinarie ca te ajunge oboseala din urma si nu mia ajungi acasa.
Iti intinzi picioarele, mergi la baie, manci ceva rapid si da-i mai departe, daca vrei sa ajungi undeva.

Apropo de Tesla, nu as cumpara unu nici daca as fi platit

https://electrek.co/2019/03/10/tesla-crash-river-claim-unintended-accelerated/

:rzb

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 15 minute, Sharky a spus:

Au uitat să spună că prețul este prohibitiv, citi dau 100000 pe o Tesla,? Cu 100000 îți cumperi S, seria7, A8, hibride, care se pișa cu presiune pe Tesla...... părea mea. 

Personajul ăsta îmi este extrem de antipatic, bate mult câmpii în unele clipuri dar.... totuși l-a lovit Tesla în __ie. 

Editat de viobio
Link spre comentariu

Tocmai au anuntat model 3 de 35mii $ cu mai bine de un an intarziere, dar tocmai a intrat in oferta. Fac si ei ce pot...

Pan acum era in jur de 45mii $.
Adica o masina cu gadgetu-ri la pret de A4 chel. Ca interiorul e cam spartan, asta e, nu le pot avea pe toate. :)

Nu e rau, zic eu pt o masina electrica, zic eu. Vedem ce vor scoate firmele mari, cand se apuca.

Eu tineam la curent cu ce mai apare, ca sa nu discutam numia de avioane.

Editat de Sharky
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 10 minute, Sharky a spus:

Tocmai au anuntat model 3 de 35mii $ cu mai bine de un an intarziere, dar tocmai a intrat in oferta. Fac si ei ce pot...

Pan acum era in jur de 45mii $.
Adica o masina cu gadgetu-ri la pret de A4 chel. Ca interiorul e cam spartan, asta e, nu le pot avea pe toate. :)

Nu e rau, zic eu pt o masina electrica, zic eu. Vedem ce vor scoate firmele mari, cand se apuca.

Eu tineam la curent cu ce mai apare, ca sa nu discutam numia de avioane.

Prefer o sculă în care să mă simt boier și să nu stau cu grijă că rămân pe coclauri..... că prostul, când vor avea  minim 700km autonomie.... mai mă gândesc..... 

Off topic. 

Pe mine mă calcă pe nervi și mașinile care au start/stop, știi despre ce vorbesc, ii știu pe trei care de dragul economiei..... au schimbat demaroarele la cazane. 

Editat de viobio
Link spre comentariu
49 minutes ago, Faust2018 said:

Prefer o sculă în care să mă simt boier și să nu stau cu grijă că rămân pe coclauri..... că prostul, când vor avea  minim 700km autonomie.... mai mă gândesc..... 

Cei de la Rivian fac in 20-20 una cu care poti merge cam 600km cu o incarcare.

Nu va alarmati prea tare cu cei de la tesla, ei sunt mici si fac si ei ce pot. Or mai avea si ei rateuri pe ici pe colo. Sunt cam singurii care sunt intrati mai in forta pe partea de automobile electrice, de aia sunt in centrul atentiei si ori ce bashina mai trage unu si altu in legatura cu cate un sughitz, apare imediat in media.

Ceilalti doar mimeaza ca fac automobile electrice si asta tot din cauza unora ca Tesla. Altfel nici atat nu cred ca scoteau.

Link spre comentariu

Vio, e treaba ta ce crezi, eu zic ce se intampla. Cat timp lumea isi ia si aia vand, bravo lor.

Sa faci asa ceva la 35mii nu e de neglijat. Eu zic ca sunt performante decente pt unii care s-au apucat recent de facut masini.

In America masina se foloseste la naveta din greu. CAt timp ai 200-300km autonomie iti ajunge. 

Cam ala e targetul acestor masini. La 5mii produse pe saptamana sau nu mai stiu cate erau, nu o sa le vezi invadand strazile, dar macar arata ca se poate.

In opinia mea nu tesla promoveaza aceasta schimbare, ci legile de poluare tot mai stricte, fac electricul sa devina rentabil.

Altfel 1 9 te de i a le hash era la putere sau motorul de cobra.

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 52 minute, maxente a spus:

Cei de la Rivian fac in 20-20 una cu care poti merge cam 600km cu o incarcare.

Nu va alarmati prea tare cu cei de la tesla, ei sunt mici si fac si ei ce pot. Or mai avea si ei rateuri pe ici pe colo. Sunt cam singurii care sunt intrati mai in forta pe partea de automobile electrice, de aia sunt in centrul atentiei si ori ce bashina mai trage unu si altu in legatura cu cate un sughitz, apare imediat in media.

Ceilalti doar mimeaza ca fac automobile electrice si asta tot din cauza unora ca Tesla. Altfel nici atat nu cred ca scoteau.

Acum vorbesc foarte serios ,prima Tesla văzută in tablă si roti a fost in Hong Kong , apăruse de puțin timp pe piața, de condus nu am condus dar am stat in dreapta , are demaraj avand cuplu instant , nu imi place interiorul , suspensia , ca mașina mă lasă extrem de rece , să nu mai vorbim de accesorizare , dacă ii pui prea mulți consumatori pe ea ii reduci mult autonomia .In București am ocazia să mă dau cu trei electrice , una din ele a ajuns cu greu la Constanța , dacă te dai la ea se duc acumulatorii repede , de la rețeaua de 230V se încarcă lent .Pentru oraș sunt masini parfum , mici ...te strecori peste tot cu ele, dar pentru calatorii lungi .... nașpa dacă o incarci cu bagaje , patru adulți si o mai alergi si cu 130h/h . Mai durează până o să le crească autonomia si să le poți încărca oriunde , cu hibridele sunt de acord , probabil prin toamnă o să cumpăr un Prius ....pentru inchiriat .

Link spre comentariu

Sunt curios cati dintre cei care spuneti ca vreti 700km de autonomie faceti plinul cand va duceti la benzinarie.

Si mai sunt curios ce masini super aveti daca strambati din nas la Tesla. 

Ce producatori traditionali domnule, spuneti-le pe nume sa vedem daca au plasticuri sau nu.

Eu nu stiu nici un producator fara plasticuri sau cartoane cel putin daca nu vorbim de Rolls Royce ca altfel toata crema producatorilor europeni foloseste plastic si "piele" din plastic.

Editat de one
Link spre comentariu

Deja mi-ai dat rapunsul.

De fapt ai dat aici.

9 minutes ago, Dan85 said:

Am vazut doua care stateau la supt curent in Wiena

Ai vazut si tu 2 de la distanta si nu ti-au placut.

Ori se spune Wien ori Vienna sau daca vrei sa vorbesti romaneste spui Viena.

Editat de one
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări