Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Acum 10 ore, Sharky a spus:

Vio, fain cazanul...Dar cu ala n-ai cum sa poluezi ca mai mult sta decat merge.

Cred ca ar fi enervant sa o folosesti ca masina de zi cu zi, ai plange si dupa lighean...

Pai si cum credeti ca merg aia cu dubele?

Masina este super, pacat ca traim intr-o lume in cadere libera...

Altii s-au trezit din bula electrica...

https://electrek.co/2021/04/29/study-why-some-electric-car-owners-gas-reasons-surprising/

https://newsweek.ro/auto/studiu-aproximativ-20-dintre-proprietarii-de-autovehicule-electrificate-se-intorc-la-masini-termice?fbclid=IwAR2KBKddjPSPnytfaV-9PuUtJPg84aLdahiOXfdYmWkvHdLSwPU5QgCzIGU

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Ion_Bumbu a spus:

Pai si cum credeti ca merg aia cu dubele?

Masina este super, pacat ca traim intr-o lume in cadere libera...

În oraș aglomerat poți merge la fel de bine cu Fiat Cinquecento cu duba sau Cadillac din '72 (poate fi și limuzină :rade:). Chestia cu "strecuratul printre mașini" e o legendă, degeaba te strecori cu "mititica" trei mașini mai în față că tot te oprește semaforul și nu câștigi mai nimic. Poate câteva secunde. Iar per total (funcție de traseu) poate un minut sau două- nesemnificativ.

Cu parcarea sunt de acord, nu încape cea mare unde încape aia mică. 

Link spre comentariu

Vantul hidrogenului incepe sa sufle in Europa .......la marimi mai mari ,distante mai mari e mai eficient decat bateriile .

Opel si Peugeot au prezentat varianta  ,dubei ce a fost construit pe aceasi platforma in comun  :  Citroën Jumpy, Opel Vivaro és Peugeot Expert

cu propulsie hidrogen sub numele  Stellantis

Pilotul Rally Brendan Reeves a reusit un record de distanta pilotand un Hyundai pe hidrogen ,realizand o distanta de  887,5km cu un rezervor .

Opel a prezentat un Manta GSe , mai mult in scop de reclama pt urmatoarele modele electrice , cu baterii .

Link spre comentariu

Mai e mult pana sa devina accesibil tuturor.

HMhQ5Ax.png

Germania este recunoscuta pentru inovatia in domeniu, instaleaza tehnologie si peste ocean. Ramane sa vedem cat de "verde" este hidrogenul german.

Link spre comentariu

Pana acm stiam de Toyota si Hyundai cu turisme pe hidrogen. Nici o treaba cu nemtii. Harta aia a fost prima pe care am gasit-o cu Gogu.

Link spre comentariu

Norvegia voia să extindă la nivel naţional reţeaua de alimentare cu hidrogen pentru autoturisme.Parcă aveau deja 10 staţii în ţară.Având în vedere că un plin cu hidrogen asigură autonomie cel puţin egală cu unul de combustibil clasic, e o variantă bună.Mai e de văzut siguranţa sistemului, acum doi ani s-a produs o explozie la una din staţii, probabil o scurgere masivă de hidrogen a cauzat asta, că altfel el se duce în sus fiind mai uşor ca aerul.

Link spre comentariu
1 hour ago, Liviu M said:

Pana acm stiam de Toyota si Hyundai cu turisme pe hidrogen. Nici o treaba cu nemtii. Harta aia a fost prima pe care am gasit-o cu Gogu.

Eu ma refeream la productia de H2, nu la turisme. Gigantul ThyssenKrupp sunt implicati pe aici, si daca ai citit stirile, vor sa faca o fabrica mare, mare de tot.

Link spre comentariu

Sa speram ca vor folosi solutii ecologice si nu cracarea metanului.

Deocamdata la noi guvernul promite ca ne va incuraja sa ne cumparam masini noi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări