Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Vizitator viobio
La 06.05.2021 la 15:52, Sharky a spus:

Noxele le reduc cu pipi, de codoi nu scapi.

Nu mai pot eu de noxe și ecologia ipocrită :rade:

De Sâmbăta trecută o am la dispoziție, este a unui prieten, a cumpărat-o de la clăparul trupei Rammstein cu 12000 euro. 

Ford Thunderbird 1963, V8 6,4l 300cp. 

Pe autostradă consumă 12...14l, în oraș..... fără număr, peste 23l :85

Nu am dat mai tare de 120km/h pentru că are frâne pe tamburi și sunt cam nașpa, adică ai senzația că nu prea frânează, are cutie automată cu 3 viteze. 

Am fost cu ea la pește și m-au oprit de la rutieră de trei ori, doar să se uite la ea, nici măcar nu mi-au cerut actele .

https://postimg.cc/gallery/RJwB4vk/c9e71abf

Când ies cu ea se uită lumea ca la urs, când stau cu ea pe loc.... mulți îi fac poze. 

Editat de viobio
Link spre comentariu

Germanii au gasit un zacamant mare de Litiu ,din pacate sub o zona locuita .O alta problema ,purificarea si transformarea materiei prime carbonat de litiu in litiu "curat "da halde de steril foarte acide si periculoase pt mediu .

Cu toate ca zacamantul este relativ mare , cantitatea este de ajuns doar pt 25% din productia de masini.....

Cel mai mare zacamant este in Bolivia ,apoi Argentina ,Chile ,USA, Australia ,China ...

Din pacate sunt necesare si alte materiale pt constructia bateriilor  : cobalt = Congo , stat instabil politic,economic,politic /coruptie .Restul sunt mai usor de gasit : nikkel ,aluminiu .

Alta probleme sunt la necesarul de metale rare pt fabricarea motorului :Cobalt ,Niobiu ,Galiu ,Terbium ,Neodimiu ,Disproziu ,Prazeodimiu.

Dupa un timp cred ca varianta cu hidrogen este mult mai fezabila/practica.

Link spre comentariu

O masina mare intr-un oras inghesuit cu strazi inguste e un adevarat chin.

Am trait pe pielea mea dupa ce mi-am luat de noua o masina Hyundai Sonata (benzina, 2.0 L aspirat). E ok masina, dar pe strazi inguste transpiram daca era sa fac vreo manevra mai fina. Acum sofez zi-de-zi ceva mai mic.

Nu posed masini Dacia, dar Spring-ul mi se pare chiar foarte potrivit pentru oras - o sa traim si o sa vedem.  Nu-i exclus sa vedem si cabluri prin copaci, pe langa blocuri. Stiu, e hilar.

Pentru cei ce merg mai mult in afara, pot apela cu incredere la masini precum Lincoln Continental, Cadillac Brougham, Imperial LeBaron, Oldsmobile Cutlass s.a. Ironic...

Link spre comentariu

Vio, fain cazanul...Dar cu ala n-ai cum sa poluezi ca mai mult sta decat merge.

Cred ca ar fi enervant sa o folosesti ca masina de zi cu zi, ai plange si dupa lighean...

Link spre comentariu
Acum 53 minute, norad a spus:

O masina mare intr-un oras inghesuit cu strazi inguste e un adevarat chin.

De asta au inventat italienii Fiat 500...:rade:

Link spre comentariu

Eu am Daihatsu Cuore ( 2 buc ) ,mic ,economic ,114gr Co2 , are una din cele mai mici raze de curbura intoarcere.Masinile mici mai au un avantaj : cauciucurile mai mici sunt mai ieftine ,ultima data am luat Yocohama cu economie energie la rulare ,nou la 175 lei....

Am condus un Fiat Punto al cuiva ,are raza mult mai mare ,la prima tentativa a trebuit sa mai fac o manevra in plus ....

Cand nu am de carat merg cu motorul....

Deja se gasesc si motociclete electrice .....pana si Harley Davidson are , cu toate ca pt cunoscatori si injectia benzina era blasfemie.....

us-built-harley-electric-bike-shown-in-p

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Nu e chiar asa cu gumele, acum dimensiunea banala e 195 65 15 sau 205 55 16, sau dimensiunea de tip logan 185 si nu mai stiu cat. Dar diferenta intre ele a ajuns mica incat sa nu mai conteze. Cu o guma faci 60k daca nu te grabesti, sau mai mult, ca dai 100lei in plus, nu se simte.

Simti cand dai 600-1000 pe o guma, atunci na, e mai nasol. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Усилитель a spus:

Eu am Daihatsu Cuore ( 2 buc ) ,mic ,economic ,114gr Co2 , are una din cele mai mici raze de curbura intoarcere.Masinile mici mai au un avantaj : cauciucurile mai mici sunt mai ieftine ,ultima data am luat Yocohama cu economie energie la rulare ,nou la 175 lei....

Am condus un Fiat Punto al cuiva ,are raza mult mai mare ,la prima tentativa a trebuit sa mai fac o manevra in plus ....

Cand nu am de carat merg cu motorul....

Deja se gasesc si motociclete electrice .....pana si Harley Davidson are , cu toate ca pt cunoscatori si injectia benzina era blasfemie.....

Te rog sa postezi si o poza cu tine pe motor in timp de pandemie!

Abia astept sa vad cum se incaleca un motor cu echipamentul de razboi chimic pe tine.

Adica asta:

img-2010.jpg

plus asta:

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 4 ore, viobio a spus:

Ford Thunderbird 1963, V8 6,4l 300cp. 

.................

https://postimg.cc/gallery/RJwB4vk/c9e71abf

.................

Când ies cu ea se uită lumea ca la urs, când stau cu ea pe loc.... mulți îi fac poze. 

Frumos, frumos, felicitări! :aplauze

Eu n-am mai avut pe mănă o americană vintage de prin '94 ... '95 (Cadillac 1972).

Și la noi se uita lumea că la urs, dar nu aveau cu ce face poze în acei ani.

La consum stai binișor, Caddy lua vreo 25 ... 27 în oraș. E drept, o cam călcam pe coadă :rade:.

Link spre comentariu

Ma pregatesc de o vreme de facut o poza "cu stil " dar ami lipseste o casca verde de razboi ( ca sa fie complect ...) ,undeva la fier vechi cica sunt, tre sa caut sa fac rost ,.....pana atunci o poza cu motorul meu ,customizat de mine.

dscn0610.jpg

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
Acum 3 ore, Усилитель a spus:

....pana atunci o poza cu motorul meu ,customizat de mine.

Vezi sa nu se suie goala pe motor. Ca daca ajunge cu ventuza la rezervor n-o nai dai jos decât cu tot cu rezervor.

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 8 ore, Sharky a spus:

Vio, fain cazanul...Dar cu ala n-ai cum sa poluezi ca mai mult sta decat merge.

Cred ca ar fi enervant sa o folosesti ca masina de zi cu zi, ai plange si dupa lighean...

Ies cu ea decât în wk. 

Vineri plec la munte cu ea, să vezi ce show fac cu ea pe DN1 :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări