Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Australia: baga taxe pe bulectrice, cum adica domne circuli fara sa platesti acciza la benzina?

Mai baga si de forma 3mii $ de ai lor pt primele zeci de mii de masini.

Pana si noi dam mai mult.

Link spre comentariu

Era de asteptat. Doar nu credeti ca renunta statul la venituri.

@merckAutobuzele autonome trebuie sa mai astepte. Înca nu sunt calculatoarele asa de evoluate încât sa poate simula traficul din estul continentului. Valabil si pentru Asia.

Link spre comentariu

La cererea guvernului maghiar firma Linde a pus in functiune prima pompa de alimentat hidrogen in Budapesta.

In lume deocamdata sunt 370 de pompe ,in Europa 152.

In Viena 1kg costa 9euro ,un Hyundai Nexoba face cu el 110km.Cu rezervorul de 6kg face 660km.

Timpul pt un plin este sub 5min.

1619705359-3h4VZ1rUV_md.jpg

Link spre comentariu

Rezervorul de hidrogen la masini are aceasi marime ca si cele de benzina ,diferenta este : 3 straturi de fibra carbon ,alternate de 6 straturi de folie naylon speciala ,in caz de lovire pt pastrarea continutului .Hidrogenul nu explodeaza ,numai arde .

Dirijabilul Hindemburg avea 200 000 metrii cubi de hidrogen ,si totusi 62 din 97 oameni au supravietuit ,majoritatea decedatilor murind striviti  de scheletul dirijabilului .

hindenburg-bow-torch-355x385.jpg

Link spre comentariu
Acum 59 minute, Sharky a spus:

Cat de mare e rezervorul de 6Kg? Si sa nu uitam ca ala e mai nasol ca benzina dpdv al pericolului.

Pt.mine nu conteaza...eu personal am de gand sa folosesc DOAR masini pe COMBUSTIBILI ..BIO !!:aplauze Dar,este adevarat ca as prefera(deocamdata),masinile clasice unde nu am nevoie de un .."plin...in 3/4/5 ..N-ore.. !! :speriat 

Link spre comentariu

Si eu as prefera sa am o masina bio , care sa mearga pe baza de pi...pi dar nu exista la vinzare asa ca ma multumesc cu cele care exista deja.

Link spre comentariu

Sunt în schimb destule pe care poti sa faci pi pi.

Se pare ca viitorul hidrogenului pe masini va fi unul ceva mai puturos: amoniacul.

Link spre comentariu

Plin de amoniac pe anumite subiecte si aici pe forum.

Baiu cu H e ca se aprinde usor. Benzina, nu chiar asa de usor si nu arde violent in orice concentratie.

In sensul ala e mai nasol. Ai nevoie de etansari mai bune, nu ca la benzina cu furtun de cauciuc si colier, sau chiar cu mufa rapida.

Ce experimenteaza unii ca dau foc la o balta de benzina sub masina, chiar nu-s curios. Orice tehnologie poti sa o faci sa arate prost.

Straturile alea de fibra de sticla sunt pt ca ai o presiunea mare, parca de ordinul sutelor de bar.

Si apoi altii te conving ca benzina e naspa, ca treaba e sigura.

ASa de sigura e ca nu poate lucra orice dorel la ea fara sa patesti nimic...

Am inteles ca e la moda sa fii eco hipster, dar un pic de contact cu realitatea nu strica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări