Sharky Postat Ianuarie 21, 2021 Partajează Postat Ianuarie 21, 2021 Acum 2 ore, sesebe a spus: Dar cind o ia pe ulei f...i si ambreiajul si cutia de viteze, asta daca stii cum se opreste...... Dieselul este foarte util dar n-avea ce cauta la autoturisme. La 1.9 te de i te duci la clapeta de aer si ii iei gazu usor. Pe partea pasagerului la motoarele longitudinale, chiar sub capac e. E vacuumatica. La cele electrice, mai greu. Un diesel corect si cinstit n-are treaba, dar din ce se vede, toate pana de curand au fost fentate. Dar progres e, ca una e sa mirosi dupa un E2-E3 si alta dupa un E5 cu dpf, fie el si cu fente. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Ianuarie 21, 2021 Partajează Postat Ianuarie 21, 2021 Acum 1 oră, Sharky a spus: Un diesel corect si cinstit n-are treaba, dar din ce se vede, toate pana de curand au fost fentate. Acum avem E6, inclusiv la camioane, cu ad-blue și zeci de acareturi antipoluare. Astea nu se pot fenta atât de ușor. Dar trebuie neapărat interzise, pe ideea fixă că "dieselul e criminal". Eu am mai spus, comparați cât polua un non-euro ... E2 ... E3 cu cât "poluează" acum un E6 (fix-pix). Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 21, 2021 Partajează Postat Ianuarie 21, 2021 Am mai scris, e problema ca se produce in prostie. Fiecare mare producator sau uniune de producatori scoate anual 10 milioane masini. Ideea e sa mai scoata si bulectrice, desi parerea mea, e sa le faca fiabile, euro6 e suficient de nepoluant si sa o faca pt urmatorii 15-20ani fara hibe majore. Cum E class-urile de taxi generatia 2005-2009 mergeau milionu, sigur se poate si cu astea. Dar nu se invart banii si nu iese profitu...asa ca bagam placa cu ecologia,... Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 A fost prezentat mertzanul EQA , cea mai potenta versiune are autonomie de 500km.Fiind construit asemanator cu GLA , are pret pe masura.In curand urmeaza EQB , varianta cu 7 locuri. Intretimp preturile la materii prime doboara recorduri ,dupa ce criza din 2008-2011 le-a redus considerabil.Tona de cupru a ajuns la 8000 dolari /tona ,litiul si cobaltul ( 40 000 dolari/tona ) cresc in ritm ametitor, pana si minereul de fier e la maxim 176dolari/tona According to the Toronto-based researcher, during the month lithium used in newly-sold EVs jumped 134% year over year, topping 10,000 tonnes for the first time. Deployment of cathode material cobalt doubled, while nickel use was up by 85% compared to the same month in 2019. Si o poza cu o baterie/grup electrica din1914 Model 46 Gentlemen’s Roadster built by Anderson Electric Car Co. Detroit Michigan 1914. Image by brewbooks (CC BY-SA 2.0) Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 Acum 43 minute, Усилитель a spus: A fost prezentat mertzanul EQA , cea mai potenta versiune are autonomie de 500km. Am dubii că va atinge vreodată distanţa respectivă cu o singură încărcare. Altfel... navă spaţială. Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 S-ar putea ca peste 20-30 de ani numărul maşinilor pe benzină sau motorină să se reducă drastic.Grosul să ajungă la topit. Se discută deja posibilitatea introducerii unei taxe de poluare în UE şi,implicit,în RO.Pe lângă ce e reglementat acum. Link spre comentariu
-Atlas- Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 (editat) Buna In Dej,la muzeul locomotivelor este o locomotiva de manevra electrica. Nu stiu ce autonomie are. https://postimg.cc/LJBFnT66 Spor tuturor Alex Editat Ianuarie 22, 2021 de -Atlas- Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 Am văzut recent prin Filiaşi (Dolj) o maşinuţă electrică de zici că-i de jucărie.Are un singur loc, e înmatriculată la primăria locală şi proprietarul zice că are suficientă autonomie ca să ajungă şi la Craiova cu ea, circa 70km dus-întors. Când l-am întrebat de preţ, a zis că a luat-o din Braşov cu 28000 Lei (280.000.000 Lei vechi).Mult sau puţin....nu ştiu. Nu am studiat sau întrebat mai multe despre ea...dar e cea mai mică văzută până acum. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 Este o masina chinezeasca. Nu am gasit inca cum se cheama si nici performante. Link spre comentariu
telefunken Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 On 1/21/2021 at 12:23 PM, sesebe said: Dar cind o ia pe ulei f... La mine daca se detecteaza conditia de runaway, claculatorul actioneaza o valva electrica care taie admisia de aer. Multe motoare moderne au acest sistem de protectie. Personal am vazut fenomenul pe viu o singura data. Ma indoiesc ca il poti opri cu toate franele actionate si transmisia in treapta superioara. Se duce dracului ambreiajul si tot nu il opresti. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 (editat) Acum 8 ore, ratza a spus: Am dubii că va atinge vreodată distanţa respectivă cu o singură încărcare. Altfel... navă spaţială. Ajunge, asa cum clk w209 scoate 6%....Ne spui tu secretu La fel arata tweezy de la renault, dar aia in acte e motocicleta. Si atentie mare, geamurile (niste folii de nylon) sunt optionale! DAr e excelenta in loc de scooter, pt oras, macar nu te ploua. Se incarca in 3 ore in priza casei si tine suficient, ca doar nu mergi cu scooteru la drum lung. Cred ca ai avea sanse mai mari sa opresti plecand de pe loc cu v1 apoi actionand frana gradual. S-ar putea sa nu patineze ambreajul. DAca ii iei si aeru garantat il poti omora. Citat S-ar putea ca peste 20-30 de ani numărul maşinilor pe benzină sau motorină să se reducă drastic.Grosul să ajungă la topit. Bloomberg si altii estimeaza ca in 2030-50 numarul de masini noi vandute sa fie egal cu numarul de masini cu ardere interna. VAriatia e in functie de surse, nimeni nu da mai repede de '30 sau mai tarziu de 50'. Acu si daca in 30 se vand jumi-juma asta inseamna ca inca 15 ani le mai vezi pe strazi. Is curios de taxe, ca daca baga ca la vineta oxygen ca platesc 2mii lei pt non euro si pt E4 platesc cateva sute de lei, no problem. Editat Ianuarie 22, 2021 de Sharky Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 6,9% dacă tot e să fim exacți. Iar asta cu drum pustiu, altfel mai aduni 2. Link spre comentariu
telefunken Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 (editat) 17 minutes ago, Sharky said: Cred ca ai avea sanse mai mari sa opresti plecand de pe loc cu v1 apoi actionand frana gradual. Trebuie sa ai c..e sa incerci asa ceva, senzatia e infricosataore, toata masina trepideaza, te astepti ca in orice moment sa sara motorul de pe lonjeroane... Cineva spunea ca i-a luat foc motorul, in spate avea copiii, practic secunde bune s-a chinuit sa isi desfaca centura de siguranta, nu il mai ascultau mainile. Editat Ianuarie 22, 2021 de telefunken Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 (editat) DAca te ia panica da, dar daca esti obisnuit cu zgomot si stii ca nu are ce pati, nu te ambalezi chiar asa. PAna la urma nu cred ca poate lua cine stie ce turatie, ca e limitat de "avans" (impropriu spus). Ratza, uite aici, scos in vara asta: Constanta - Bucuresti, partea de autostrada. Ala mai mare e cruise control, celalat e pulse and glide (accelerezi apoi scoti la liber, per total scoti aceeasi v medie) Mai jos de viteza aia nu am putut sa scad ca ma injurau tiristii, desi cred ca mai puteam scoate ceva zecimi, mai ales la pulse and Glide, unde in aia 25km ma plictisisem si acceleram pana la 120 si lasam sa scada la 70-80. Se observa ca in ambele cazuri am avut aceeasi medie. Am observat ca daca resetez in v6 la 65 la ora vreo 1300 ture, pana la 6% scade in cateva minute, dar mai jos, probabil trebuie mers ca pe autostrada. Daca te intrebi cum am avut rabdare, l-am sunat pe Leco si mi-a zis ca pe la vreo 15 e bine de ne intalnim. Asa ca am lungit drumu. Plus gazu in Constanta era 3.5lei si eu inca aveam benzina cumparat cand era tara in izolare cu 4.15 lei... :)) Win-win. Editat Ianuarie 22, 2021 de Sharky Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 Well, la mine a fost între Kala Nera și Calafat cu trecut peste munte, nu e chiar cel mai plat drum. E adevărat că de obicei merg relaxat, dar cînd vreau să-i dau în goarnă... mai știi cum arăta pe serpentine, cu ESP complet oprit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum