Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Poluarea datorata masinilor reprezinta un procent aproape nesemnificativ. 

Grosul provine din supraproductia industriei si tocmai pe asta nu-l vedem. Supraproductia polueaza pe 2 directii...procesul de fabricatii, precum si aruncarea produsului la gunoi, dupa scurt timp. 

Oricum petrolul extras s-ar fi consumat pe altceva, industria e avida de energie. 

Din acest ultim considerent, automobilele electrice reduc poluarea cu exact 0 procente. 

Link spre comentariu
Acum 15 minute, RST a spus:

Poluarea datorata masinilor reprezinta un procent aproape nesemnificativ. 

Da, dar ''elitele politice'' spun ca masinile si centralele de apartament sunt cele mai mari poluatoare. Deci, mai puneti naibii o flanea pe voi si renuntati la centrale, si duceti-va in puii mei pe jos unde aveti treaba, ca sa salvam planeta. Cred ca nici ei nu cred ce spun, dar isi fac datoria.

Link spre comentariu

Da, hai să o luăm pe jos sau cu bicla iarna la - 10 C, primăvara/ toamna prin ploaie și prin vânt, planeta noastră trebuie salvată! 

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Dar nici plecat cu masina de acasa pentru 500m pina in parcul unde se practica jogging.
Sunt foarte multi care se cam plimba aiurea cu masinile pe strazi.
Vin de nicaieri si se duc tot acolo. Se si grabesc si injura pentru ca este aglomeratie.
De fapt ei merg sa bea o cafea. Si oricum nu au la ce sa intarzie. Nu-i asteapta nimeni.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
26 minutes ago, doru3160 said:

Da, dar ''elitele politice'' spun ca masinile si centralele de apartament sunt cele mai mari poluatoare.

Hotul care striga " hotii! "....o strategie veche de cand lumea, cu rezultate sigure. Trebuie sa fie o " explicatie "  si pentru poluare, iar baietii inteligenti au gasit-o ca de obicei, pe cea mai la indemana. 

Link spre comentariu
Acum 30 minute, Liviu.Mihaiu a spus:

Dar nici plecat cu masina de acasa pentru 500m pina in parcul unde se practica jogging.

Sa admitem ca sunt și din ăștia... sigur ei sunt cei mai mari poluatori în cei 500 m pe care-i fac cu mașina. 

Link spre comentariu
30 minutes ago, +_Florin_+ said:

Ce spui tu se întâmplă în week-end sau pe seară.

Dar majoritatea oamenilor folosesc mașina pentru a merge la job.

Atunci cum se face ca si de Luni pana Vineri toate strazile din orase (din Romania) sunt pline la orice ora de masini ?
De unde vin si unde se duc ? Eu nu cred ca toti lucreaza la firme curierat.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
13 minutes ago, Liviu.Mihaiu said:

Atunci cum se face ca si de Luni pana Vineri toate strazile din orase (din Romania) sunt pline la orice ora de masini ?

Bre, aia sunt clientii care fug dupa masinile de curierat sa isi recupereze coletele! :57

Link spre comentariu
17 minutes ago, merck said:

Bre, aia sunt clientii care fug dupa masinile de curierat sa isi recupereze coletele! :57

Asta este Nr 1 luna asta! :n1

Am citit o analiza a compozitiei curentului din Germania (au oprit ceva reactoare dupa Fucujima, s-au speriat) acum curentul este mult mai "poluant " in general, (si mai scump= o parte din pret este subventionat prin niste artificii de toti locuitorii din UE, inclusiv Ro) si nici masina electrica nu e mai asa de * eco* in aceasta situatie. 

Deci mutam fumul de la esapament in alta parte, dar per total /global inca nu e asa verde situatia... 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, +_Florin_+ a spus:

Dar majoritatea oamenilor folosesc mașina pentru a merge la job.

Tocmai acestia vor fi descurajati in urmatorii ani prin mai multe masuri "ingenioase". Informatia este aproape sigura.

Link spre comentariu
Acum 55 minute, puriu a spus:

Tocmai acestia vor fi descurajati in urmatorii ani prin mai multe masuri "ingenioase". Informatia este aproape sigura.

Ce pot face mai mult decât a pune o taxă. O plătesc și asta e.

Personal (și fac parte dintr-o categorie numeroasă) folosesc mașina zilnic pentru a merge la job și cumpărături, uneori în vizite sau excursii.

Decât să tremur prin stații ori să târâi sacoșele prin metrouri prefer să plătesc ori să înfrunt eventuale alte "descurajări". 

Așa vor proceda majoritatea.

Acum 2 ore, Liviu.Mihaiu a spus:

Alături de mașinile firmelor/instituțiilor care circulă zilnic prin oraș există larga categorie la care m-am referit mai sus.

Balamuc adevărat în trafic e doar la orele de vârf, când oamenii pleacă (vin) de la job, indiferent că-s patroni ori simpli angajați.

După cum spuneam, ei reprezintă o categorie numeroasă, încearcă să-i convingi să renunțe la mașină!  :d

Link spre comentariu

Știi ce e aiurea in toată treaba asta cu traficul? Ne baga noua pe gat faptul ca ne-am boierit și nu ne putem kk fara mașină,  dar ei de 30 ani nu au făcut mai nimic la infrastructura, circulam pe aceleași străzi și bulevarde comuniste, care pt acele vremuri erau mai mult decât suficiente, si acum după 30 ani de furaciune ce si-au zis...nu putem sa rarim mașinile, dar putem profita din asta, și de câte ori li se scoala, mai baga cate o taxa. Si asta pt ca le permitem. In alte tari vezi proteste pt chestiuni minore, dar la noi ne aliniază cu toate preturile la lumea civilizata ( mai puțin venituri), la taxe suntem campioni si cu toate astea, încă mai au tupeu sa mai bage și  altele. Problema de fond rămâne. Prin plata taxelor nu se rezolva nici poluarea și nici traficul aglomerat. Dar se face loc la furat.

Link spre comentariu
4 hours ago, doru3160 said:

centralele de apartament sunt cele mai mari poluatoare.

Asta se perpetueaza la noi , in strainatate se stie ca gazul  este cel mai putin poluant.....

Poate ca sa mentina "uriasul cu picioare de lut "= centralele termice gigantonerentabile si instalatiile aferente ciur.....sa sifoneze bani .....sau ca sa aiba motiv sa bage impozit pe centralele de apartament .

La noi in oras erau centrale mai mici ,noi ,retele scurte ,fara pierderi insemnate si dupa revolutie s-a sistat functionarea , toata lumea are centrale proprii .Fiecare regleaza temperatura dupa cat permite bugetul.Senzorii de gaz cu electrovalva sunt obligatorii......Din centrale s-au facut : biserici , spalatorie auto ,sala de forta/antrenament  ,etc .Ultimele  s-a dat pe gratis.

in 2019 cea mai ecologica masina a fost un Fiat pe gaz care a "batut "chiar si electrica la poluare mai putina.

Pt un metru cub de gaz este necesar de 10 m cubi de aer , daca arderea e bine reglata nu are cenusa ,funingine ,fum fata de lemn si altele ,gazele secundare sunt in cea mai mica cantitate fata de orice alt combustibil (inclusiv lemn )  :

apa/abur 12-19% ,Co2 = 8-11% .

Masinile cu combustibil clasic au randament de pana la 25 % , cele cu celula de combustie = 60% .

Gazul metan comprimat are cifra octanica mai mare decat benzina ,totodata din aceasi suma de bani poti face de 2x mai mare distanta decat benzina de 95.

O masina pe gaz iese Euro 5-6 fara batai de cap ( 2-3 senzori ,catalizatoare etajate  ,etc )  ......arderea mult mai perfecta datorita lantului molecular mult mai scurt ca la benzina/motorina.

Erdgas ist eine umweltfreundlichere Alternative zu Benzin und Diesel. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări