Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

2 hours ago, sesebe said:

Nu ne traduci si noua?

Nu inteleg despre ce este vorba. Limitare a vitezei maxime la biciclisti la 30km/h?

In Bruxelles, de pe 1 ianuarie 2021 limita de viteza a trecut de la 50km/h la 30km/h pentru vehicule. Problema este ca nu numai masinile  au fost restrictionate la viteza de 30km/h ci si ... biciclistii :57. Si asta chiar pe pistele speciale amenajate pentru bicilisti unde nu circula masini. 

Faza este ca sunt multi bazati la firmele de curierat pe bicicleta gen Glovo care chiar pedaleaza de rup. Si probabil ca sa nu mai sperie lumea ... le-a aplicat si lor limita de viteza la 30km/h. Da  eu sa fiu sincer ii lasam sa pedaleze cu cat ii tin plamanii ca sa vada soferii ca ii depasesc .... bicilistii :85 

Link spre comentariu

O harta:

Screenshot-2021-01-15-at-14-15-46.png

Screenshot-2021-01-15-at-14-16-08.png

Tot ce este cu bleu ... 30km/h. 

Drumurile cu galben unde se va merge cu 50km/h sunt asa:

Screenshot-2021-01-15-at-14-30-22.png

cu 4 benzi (cate doua pe sens) care nu au intersectii (practic un fel de miniautostrazi ) deci nu intalnesti pietoni, tramvaie , biciclisti, etc. 

Link spre comentariu

Si cu toata aceasta masura motivata ecologic, poluarea va creste. Pentru ca masinile vor emite noxe mai multe pe kilometru fiind necesar sa treci într-o treapta inferioara de viteza. Mai ales la cele cu motoare de drujba. Cu tdi ajeme nu s-ar pune problema.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Eu cred ca viitorul va fi pe jos, pe bicicleta sau mijloace de transport in comun. Nu le-a iesit calculul cu masinile electrice si atunci, prin limitarea vitezei la 30km/h, te face sa abandonezi masina. Rezolva si problema parcarilor! Nasol pentru cei care si-au luat electrice! :57. Sa ai o Tesla si sa ajungi la destinatie mult mai tarziu decat un biciclist sau scooter-ist e de rasul curcilor. Iti dai instant cu tesla'n c.aie!

Link spre comentariu

Acum ca e putin frig in Franta au aparut la televiziuni cu rugamintea sa reduca consumul de electricitate ca sunt probleme cu asigurarea consumului,,,in Franta acum ceva ani au fost probleme si vara cu consumul de electricitate. probleme au fost si in alte tari EU si se viseaza la automobile electrice,

Nici producatorii si nici distributia nu sunt pregatiti si va mai dura cel putin 50 de ani ca sa fie pregatiti.

Link spre comentariu

Viitorul pietonal sau ciclist e clar peste tot. Asta nu mai trebuie dezbatut.

Cred ca oricine ar fi de acord cu un transport in comun mega pus la punct

Decat masina personala.

Viseaza la electrice, aia e faza. Pt ca nu exista capacitate de productie.

In rest o electrica e una, incalzire electrica e alta. A doua e grea.

Link spre comentariu

62070091_10206197150243857_6121299961352

Lasa bre ca astia salveaza planeta!

Daca am face fiecare un sacrificiu si ne-am lua o electrica, cum abera unu pe FB am scapa de poluare. :))

https://www.bloombergquint.com/business/electric-vehicles-get-first-battery-that-can-charge-in-5-minutes

Asta e noua. Doar ca cere un bransament serios(adica ai nevoie de capacitatea * 12, deci aproape 800kW pt o baterie de 60), dar macar incarci repede:

Nimic despre costuri inca:

BP Plc invested $20 million in the company in 2018 and raised $60 million from companies including Daimler AG in 2017.
Astia mi se pare ca vor si ei solutii alternative fata de ce le ofera panasonic si LG.

Despre capacitate nu spune nimic, deci probabil tot pe acolo e.

Link spre comentariu

Să fim realişti, eu nu văd o lume în care parcările vor fi pline cu zeci/sute de staţii de încărcare....în ideea trecerii totale pe ,,electrice,,.Mai degrabă ca vikingii, cu staţii de Hidrogen şi maşini electrice cu pile de combustie....sunt mai realiste.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, validae a spus:

Să fim realişti, eu nu văd o lume în care parcările vor fi pline cu zeci/sute de staţii de încărcare....în ideea trecerii totale pe ,,electrice,,

De ce nu?

Statiile din parcare nu e musai sa fie cu incarcare rapida. E suficient sa furnizeze si 20-30 amperi la 230V. 

Daca masinile electrice vor deveni accesibile romanilor, vom vedea si cabluri prin copaci, pe langa blocuri.

Link spre comentariu
Acum 14 minute, norad a spus:

Daca masinile electrice vor deveni accesibile romanilor, vom vedea si cabluri prin copaci, pe langa blocuri.

Eu le vad pe unele chiar cu pantograf...:rade:

Link spre comentariu

Se studiază în paralel, posibilitatea de a încărca maşinile ,,din mers,, prin adăugarea unei bobine sub maşină şi a unei piste cu bobine incluse în asfalt, fiind de genul ,,wireless charge,, ca la telefoanele de fiţe.Probabil vei plăti din mers, cu telefonul şi activezi încărcarea prin NFC, la intrarea în zona de inducţie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări