Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Nu stiu daca multi care au Tesla (dupa ce au dat o caruta de bani pe masina) vor apela la Obrist pentru a le transforma in hybrid. In schimb dupa ce bateria incepe sa dea semne de oboseala este o optiune deloc de neglijat. 

Ce fac cei de la Obrist de putin timp, fac cei de la Toyota pe prius de multi ani. Motorul termic de la toyota prius este folosit doar pentru a incarca in permanenta bateriile, care atentie, nu sunt cu litiu! Deci nu exista pericol de incendiu la toyota prius. 

https://insideevs.com/news/394323/tesla-model-3-based-obrist-mark-ii/

That said, a hypothetical Model 3 conceived to use the system would cost around €20,000 instead of the €46,700 Tesla charges for a Standard-Range Plus in Austria. The 58.2 percent discount would not be the only advantage of such a vehicle.

Link spre comentariu

Motorul de la prius impinge masina, nu doar incarca bateriile.

Am postat cu multe pagini in urma.

E ca si un diferential in care de o parte bagi termicu, in alta bulectricu si iesirea se invarte la o combinatie dintre cele doua.

Si asa se realizeaza un cvt cu roti dintate in care electricul e sarcina activa pt diferential si tine termicul in regim de turatie constant.

Toata gama hibrid de la toyota merge asa inca de acu 15 -20 ani.

Editat de Sharky
Link spre comentariu
Acum 13 ore, Ion_Bumbu a spus:

In remorca un Detroit Diesel 2T si generator?

:d

Macar un generator...  trifazic sa ne scoata din pana prostului :) 

Editat de maxente
Link spre comentariu

:rade:

Lăsând gluma, singura variantă viabilă/atractivă  pentru autonomie nelimitată ar fi că stațiile de încărcare să ofere (și)  acumulatori încărcați de schimb, iar schimbul să se poată face rapid, în 2 ... 3 minute. Cam căt ar dura alimentarea cu benzină a unei mașini clasice.

Normal că cei care au electrică nouă ar strâmba din nas (cine știe ce junghi de acumulator îmi dau ăștia, al meu e nou!) dar pentru cei cu bateriile pe ducă n-ar mai fi o problemă ci un beneficiu.

Link spre comentariu

Da, cu mentiunea ca toti cu cele noi vor avea tot timpul motiv sa strambe din nas, pe buna dreptate, in timp ce samsarii care incep de la o masina praf se vor alege imedediat cu un acumulator nou, gratis.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Sharky a spus:

pacat ca nu mai sunt cabluri de joata tensiune neizolate pe stalpi....

Sunt. 

Betele de pescuit sa nu fie de carbon. Cele de 7m cam toate sunt de carbon.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări