Ion_Bumbu Postat Octombrie 8, 2020 Partajează Postat Octombrie 8, 2020 Corect este aproape gratis fata de motorul cu benzina. 200Km ii faci cu vreo 20KWh deci undeva spre 10-15 lei,cu benzina...14-18l... Link spre comentariu
d2134 Postat Octombrie 8, 2020 Partajează Postat Octombrie 8, 2020 Acum 27 minute, Ion_Bumbu a spus: 200Km ii faci cu vreo 20KWh deci undeva spre 10-15 lei,cu benzina...14-18l... Socoteala ta, de acasa, nu prea se loveste cu aia din tirg... Socoteste ca o masina la fel, dar cu motor termic, o iei cu 8 - 10 mii de euro (diferenta 7000 euro). Pina la 300 mii km mai pui doua baterii, inca 10 mii euro. 17000/3000 = 5.67 euro - echivalent 6 litri benzina. Plus aia 2 litri/ 100 km echivalent cu ce ai dat pe incarcare iesi la 8 l/100 km consum. Nu mai e asa mare cistigul. Diferenta e ca la electric dai majoritatea banilor din capul locului (n-am mai pus si dobinda capitalului) si la benzina dai majoritatea pe parcurs. Daca o busesti si nu ai CASCO (ca dupa un numar de ani nu iti mai face nimeni) ai pus-o... ramii cu banii dati. Link spre comentariu
NICA Postat Octombrie 8, 2020 Partajează Postat Octombrie 8, 2020 Cat timp se mentine o subventie de 10.000 euro e convensbil. In cazul Daciei de 15.000 euro nu stiu daca subventia e tot asa. In rest calculul dvs.e cam corect dar as mai pune la socoteala si problema climatizarii si stresul autonomiei. Cum mersul cu luminile de intalnire este obligatoriu mai putem socoti si asta.Ca masinuta locala merge dar m-ar enerva sa tot verific "nivelul" de curent si pune-o / ia-o de la incarcat. La inceput,ca orice lucru, e amuzant dar in timp te cam saturi. Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 8, 2020 Partajează Postat Octombrie 8, 2020 Alta alternativa electrica ai? Postul meu compara ligheanu electric cu alte masini tot electrice. Normal ca pe benzina va fi mai ieftin in urmatoarii ani. Si da. De mers mergi mocca din moment ce dai 15 lei. Daca nu ai 15 lei de aruncat tot la 2 saptamani inseamna ca nu ai bani de masina si mai bine ramai la bus ca altfel doar iti faci viata grea. Un diesel condus economic in oras si evitat orele de varf tot urca la 6. 12l in 200km acum costa 50-60 lei plus inca 5lei cota parte din filtre si intretinerea strict specifica diesel. Deci un om poate spune ca trece pe bulectrica ca asa vrea el si nu e chiar degeaba. Repet, ca a doua masina. Ca 15mii minus ajutorul de la stat mai dai, dar mai mult deja e hipstereala pe bani grei... Aia e esenta. Intelegi acu? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 8, 2020 Partajează Postat Octombrie 8, 2020 Acum 3 ore, d2134 a spus: Socoteala ta, de acasa, nu prea se loveste cu aia din tirg... Socoteala mea chiar se potriveste, masina aia este pe la 5-6000E cu ajutorul pentru electrice. Bateriile duc cam 200Kkm deci pe viata masinii, mai mult decit atit se gasesc deja module pentru electricele mai vechi. Da, clima si incalzirea, o ai dar iti maninca din autonomie deci in loc de 15 lei platesti 30 de lei pe 200Km in oras. Daca masina aia ar avea macar 300Km si 15KE eu m`as baga la ea desi nu`s deloc amator de electrice insa la mine alimentarea este trifazica si da, asa cum spune colegul nostru as merge gratis cu 15 lei/200Km. In afara, da, deja este discutabila eficienta electricei, in oras sau naveta scurta n`are rost sa mai discutam! P.S. Luminile de intilnire sint in zona 5-6Wh. Link spre comentariu
d2134 Postat Octombrie 8, 2020 Partajează Postat Octombrie 8, 2020 Acum 4 minute, Ion_Bumbu a spus: Socoteala mea chiar se potriveste, masina aia este pe la 5-6000E cu ajutorul pentru electrice. Ajutorul mai indulceste pilula dar nu cum ai socotit tu. Masina vine la 7500 - 8500 euro fiindca e o clauza scrisa cu litere mici: ajutorul poate fi maxim jumatate din pretul masinii. Ma indoiesc ca la masini ieftine se pun baterii super performante care sa tina 200 de mii. Cel mai probabil dupa 100-120 de mii mai ramii cu autonomie de 80 - 100 km si dupa ce te saturi de impins la ea ii cumperi o baterie noua la vreo 5000 euro. Mie mi se pare ca masinile astea cu baterii vor avea soarta televizoarelor cu plasma. Frumoase dar scumpe. Pe alea dezavantajele insurmontabile le-au scos de pe piata. Link spre comentariu
manolis Postat Octombrie 8, 2020 Partajează Postat Octombrie 8, 2020 Eu daca imi aduc aminte bine, subventia nu se dadea daca masina nu avea pretul de catalog de 25.000€ Link spre comentariu
NICA Postat Octombrie 8, 2020 Partajează Postat Octombrie 8, 2020 Ce stiti , se va putea cumpara si prin programul "rabla "? Ca atunci cumulat cu ajutorul va fi super. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 8, 2020 Partajează Postat Octombrie 8, 2020 Acum 17 minute, manolis a spus: subventia nu se dadea daca masina nu avea pretul de catalog de 25.000€ Nu zi de doua ori, ca asta o rezolva din condei. O face de 25.001. Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 12, 2020 Partajează Postat Octombrie 12, 2020 https://www.uswitch.com/gas-electricity/top-selling-electric-cars/ Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 2, 2020 Partajează Postat Noiembrie 2, 2020 Ceva mult mai cool ....( si mai practic ) decat un Lamborgini ,Ferrari etc... Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 2, 2020 Partajează Postat Noiembrie 2, 2020 Eu stau şi mă gândesc, la câţi cretini umblă acum pe şosele drogaţi şi băuţi la volan şi fac tot felul de catastrofe cu victime nevinovate.....s-a gândit cineva ce impact vor avea accidentele ,,aviatice,, cu ,,maşini zburătoare,, când şoferii/piloţi vor face astfel de accidente aeriene, fiind băuţi sau drogaţi ? Că în zbor nu te poate ,,trage pe dreapta,, oricum un controlor, iar un accident aerian se poate solda cu victime colaterale ce nu au nicio legătură cu traficul.De exemplu, se ciocnesc doi cocalari din ăştia deasupra casei tale şi te pomeneşti cu ei peste tine în dormitor, sau îţi intră prin balcon.....eu nu aş vrea să văd astfel viitorul. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 2, 2020 Partajează Postat Noiembrie 2, 2020 Mai e mult pana departe. Pana sa ajungem la faza aia, se termina și cocalarii. Și apoi, nu-l tragi pe dreapta, dar îl fugărești pana pe câmp și dai cu praștia după el. Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 2, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2020 (editat) Din fericire, deocamdata, nu toti cocalarii pamantului pot fi si aviatori. Sa speram ca si in viitor va ramane tot asa ! Editat Noiembrie 2, 2020 de maxente Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 2, 2020 Partajează Postat Noiembrie 2, 2020 Acum 5 minute, maxente a spus: Din fericire, deocamdata, nu toti cocalarii pamantului pot fi si aviatori. Crezi tu treaba asta? Uite aici: Citat La doua zile de la accidentul aviatic de langa aerodromul Comana, judetul Giurgiu, detalii incredibile ies la iveala despre cauzele acestei tragedii. Pilotul, cel care si-a pierdut viata de altfel, petrecea la o nunta si era baut in momentul decolarii. Gelu Frunza, pilotul Zephyrului cazut la Comana, petrecea la o nunta alaturi de proprietarul aerodromului giurgiuvean sambata seara. “Afumat” destul de tare, acesta a vrut sa fure mireasa intr-un mod cat se poate de original – cu avionul! https://www.aviatiamagazin.com/headline/avion-prabusit-giurgiu-pilot-beat-zbor-ilegal/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum