Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

La 18.08.2020 la 11:01, Ion_Bumbu a spus:

Incet incet ajungem ca la locomobila!

:d  Locomobila trasa de cai, ca-n minele de la noi, spre sfirsitul anilor ' 50, inceputul anilor '60. Asa-mi povestea tata!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Skoda a skos noul SUV   Enyak iV  ,la exterior este mai mic ,la interior mai mare decat Kodiaq , asta deoarece a fost proiectat de la inceput ca electrica , nu adaptat o caroserie pt asta 

Aspectul seamana ceva cu BMW , modelele mai scumpe sau la cerere primesc o grila fata luminoasa.Factorul aerodinamic de 0.27 este bun la marimea asta... Varianta cea mai "rezistenta " poate avea autonomie de 510Km.

20200902skoda-enyaq-iv8.jpg?w=644&h=42920200902skoda-enyaq-iv22.jpg?w=644&h=42920200902skoda-enyaq-iv29.jpg?w=644&h=42920200902skoda-enyaq-iv16.jpg?w=644&h=429

Link spre comentariu

Coeficientul de 0.27 e coeficient aerodinamic, iar din moment ce e coeficinet se inmulteste cu suprafata frontala pt a obtine rezultatul.

Ex:

Poti sa ai Cx de 0.1, o numar de invidiat,, daca masina e cat un camion de mare, tot mai bun e un logan.

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Mi-am dat seama că, la cît conduc eu, electrica full pică din start. O soluție vag viabilă ar fi un soi de rentă anuală care să permită schimbul mașinii în stația/parcarea X. Cumva să nu deții neapărat troaca, s-o închiriezi. Acu' vreo 2 săptămîni mă plictiseam pe acasă și am dat un tur de vreo 900km prin România. Mă lua dracu' cu o electrică.

Link spre comentariu
Acum 13 minute, ratza a spus:

Mă lua dracu' cu o electrică.

Daca ai una cu autonomie declarata de 450Km, real sa zicem ca te duci 300 Km, mai conteaza si pe ce coclauri o bagi, zic nu e rau. La ce drumuri avem e si obositor sa faci etape de peste 500Km.Singurul inconvenient ramane pretul. Deocamdata e mult prea mare pt ceea ce obtii, avand in vedere ca inca exista alternative pe combustibil clasic.

Link spre comentariu
Acum 29 minute, ratza a spus:

Turul ăla a fost într-o zi. De la 9 la 23.

La mine a fost mai lung 1150Km, plecat dimineata la ora 6, ajuns a doua zi la ora 4.

Am avut de lucru in vreo 6 locatii.

Masina a fost un Cielo.

Cu un Terrano II dupa 850Km a trebuit sa trag pe dreapta, 1h de somn si inca 100Km pina acasa.

Era minunata masina insa obositoare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări