Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

A circulat, dar erau puține. Chiar și in "epoca de aur" dominant a fost Buceagul apoi "Saviem" și "Raba". IFA și Multicar erau o prezență relativ discretă in peisajul rutier al epocii respective.

Link spre comentariu

Ei scuze pe saracie!

Ce scuze? pentru ce?

E adevarat ca erau si camioane IFA prin anii 60 insa rare, Skoda erau mai numeroase pe drumurile noastre.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Eu m-am născut in '74, îmi amintesc doar peisajul rutier  începând cu sfrșirul anilor '70 și începutul anilor ' 80 :rade:. In respectiva perioadă pe străzile Bucureștiului făceau servici "cele trei grații", Bucegi Saviem și Raba. Cam in proporții egale, la acea vreme. Erau și IFA apoi minusculele Multicar (reprezentante ale tehnologiei RDG) dar mai rare la vedere. Skoda nu-mi amintesc să fi văzut, probabil erau pe cale de dispariție.

In fine, am uitat să menționez SR-DAC-ul, o struțo-cămilă cu șasiu+cabină de Buceag și motor diesel de Saviem :).

..................

Aștept să văd primul camion electric care face servici in Ro ... alea cu care se laudă Musk. Ceva imi spune că nici dacă voi ajunge in baston și cu barbă albă nu voi vedea așa ceva ...

Link spre comentariu

IFA F9 era una neagra in Dej, nu mai avea motorul original, era schimbat dar nu mai tin minte cu ce, cred ca tot 2T, Wartburg avea pe ea.

Era proprietatea unu domn care facea taximetrie cu ea prin anii 80.

Singur nu era problema dar cind aveam copii era cam greu de ajuns pina la bunici, cam 1,5Km inainte de Nires.

Asa l`am gasit pe domnul Lungu, pina in anii 90 il cautam la telefon cind plecam din Timisoara si ma astepta la gara la tren, cind plecam ma duceam in Dej si`l sunam stabileam ziua si venea sa ne ia.

Ani de zile am mers cu el pina am luat masina in 90 si nu mai mergeam cu trenul.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, +_Florin_+ a spus:

Aștept să văd primul camion electric care face servici in Ro ... alea cu care se laudă Musk. Ceva imi spune că nici dacă voi ajunge in baston și cu barbă albă nu voi vedea așa ceva ...

Trocariciu ala facut de Musk nici nu intruneste nu stiu ce standarde in vigoare impuse de UE, cu siguranta n-ai sa il vezi pe la noi.

E ceva legat de bara din fata care ar trebui sa fie din plastic flexibil, in caz ca dai peste un pieton pe trecere, ori trocariciu ala e facut tank. Probabil or mai fi si alte bube, cine stie...

Editat de maxente
Link spre comentariu
La 30.06.2020 la 0:28, Ion_Bumbu a spus:

IFA F9 era una neagra in Dej, nu mai avea motorul original, era schimbat dar nu mai tin minte cu ce, cred ca tot 2T, Wartburg avea pe ea.

Era proprietatea unu domn care facea taximetrie cu ea prin anii 80.

Singur nu era problema dar cind aveam copii era cam greu de ajuns pina la bunici, cam 1,5Km inainte de Nires.

Asa l`am gasit pe domnul Lungu, pina in anii 90 il cautam la telefon cind plecam din Timisoara si ma astepta la gara la tren, cind plecam ma duceam in Dej si`l sunam stabileam ziua si venea sa ne ia.

Ani de zile am mers cu el pina am luat masina in 90 si nu mai mergeam cu trenul.

Buna

Poi 1,5Km inainte de Nires e camp.Erau doar 2 case apartinand aceleiasi familii,Loghin.

I-am cunoscut.

Batranul cu IFA F9 locuia langa restaurantul Zorile(Pijama cum i se spune la Dej) si il vedeam mesterind la masina,

aveam un prieten bun care locuia cu el in bloc.In satul Casei era un Chevrolet din anii'30 si a dus paine in oras pana la mijlocul anilor'90 apoi am 

l-am vazut abandonat intr-o gradina din Casei in 2008,in 2010 era deja vandut.

Spor tuturor

Alex 

Link spre comentariu

Exact, a fost bunicul meu.

:)

Da, cred ca pe Dealul Florilor era restaurantul, avea o copertina/marchiza vargata daca mai tin bine minte.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 7 minute, Усилитель a spus:

NE_AM SCOS !!!!     ................                     ( mai trebuie sa scapam de Covid ) 

https://www.realitatea.net/stiri/actual/geniul-care-a-inventat-motorul-care-nu-consuma_5f032d7ccc8ebe304f3e9179

Curat ne-am scos, coane Fănică! Ai dreaqu' masoni, reptilinieni, iluminatii şi alte categorii retrograde şi obtuze progresului umanitații, cum o să le țîțîie c...l, că am aflat acum că egzistă şi energie ,, mai ieftină decăt ştim noi"!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări