maxente Postat Iunie 22, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2020 (editat) Acum 4 ore, nomikos a spus: Și dau un indiciu, resursa despre care vorbim este un gaz. CO2 ? Alt gaz, care e gramada in atmosfera, ar fi azotul. Editat Iunie 22, 2020 de maxente Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 (editat) 33 minutes ago, nomikos said: Biogaz. Daca stiu bine biogazul este putin compresibil ,uzual nu se lichefiaza......deci are autonomie redusa sau rezervoare gigant...... Francezii au facut o masina , englezii un scuter pt pizza cu aer comprimat......dar compresorul consuma ceva energie .......eventual un compresor cu actionare eoliana..... Editat Iunie 22, 2020 de Усилитель 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 Acum 2 ore, Усилитель a spus: Daca stiu bine biogazul este putin compresibil ,uzual nu se lichefiaza......deci are autonomie redusa sau rezervoare gigant...... Francezii au facut o masina , englezii un scuter pt pizza cu aer comprimat......dar compresorul consuma ceva energie .......eventual un compresor cu actionare eoliana..... Nu folosit ca atare... Nu știu mai mult, dar se pare că în direcția asta se merge. Eu am auzit-o într-un podcast. Și se pare că e ținută în tăcere... Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 In regula , sunt pile de combustie care fac curent electric direct din metan ( biogaz ) si pot alimenta motorul electric de pe masina ,dar tot la cantitate mica se ajunge cu butelia...... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 pana una alta vad ca altii doar te fac prost si dau cu scurmator de google, dar cand intrebi niste termeni o dau ca la Ploiesti. Spuneti stimabililor ce este un generator de energie, daca tot folositi termenul. Nu cogenerare, nu convertor de energie, nu stocare de energie, ci generator de energie. Altul nou e combustibil uzat. Adica ce anume, cenusa care ramane dupa ce arde lemnul, apa, bioxidul de carbon? Unii au obtinut energie din pishu, am putea considera omul un generator de energie, mai face si biogaz din cand in cand. Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 Acum 49 minute, cocochannel a spus: Spuneti stimabililor ce este un generator de energie, daca tot folositi termenul. Nu cogenerare, nu convertor de energie, nu stocare de energie, ci generator de energie. Noi am obisnuit sa numim generator de energie un dispozitiv care doar transforma o forma de energie in alta forma de energie cu un anumit randament. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Acum 19 ore, cocochannel a spus: Altul nou e combustibil uzat. Adica ce anume, cenusa care ramane dupa ce arde lemnul, apa, bioxidul de... Dacă te referi la ce am scris eu, este vorba de "depleted uranium", "travelling wave reactor", la care lucrează Terra Power, Bill Gates. Am aflat de proiect într-un documentar despre viața lui, de pe Netflix. Este un proiect testat și funcțional, abandonat. Citiți voi de ce. Cât despre biogaz, ești total pe dinafară. Total... Succesuri! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 (editat) De ce, e simplu, apare in ecuatie acel Plutoniu, la cel ca la cele rusesti stil Cernoyl, Kozlodui si gaia mai stie cite mai au rusii si ucrainienii. Poate colegul nostru @icar ne lamureste mai bine. Editat Iunie 23, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Limitarea schimbului de tehnologie cu China, a lui Trump. Cauza principală. Nu exclud varianta ta... Cică dacă s-ar da drumul la tehnologia asta, energia electrică se prăbușește ca preț. Dincolo de asta, se utilizează stocuri uriașe de material radioactiv uzat. E logic, cumva... Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 (editat) Institut für Weltwirtschaft, din Germania dupa analizele facute a ajuns la concluzia ca pana electricitatea produsa are mixul din fosile in cantitate de peste 20%, masinile electrice polueaza mai mult decat cele clasice noi, si procentul creste cu marirea consumului. Germania a inchis la cererea populatiei circa 15 reactoare dupa evenimentele de la Fucujima, de atunci pretul curentului a crescut, precum si poluarea cu productia, cu toate ca nemtii au montat paduri intregi de eoliene.... Intretimp japonezii au terminat cel mai tare supercalculator din lume, 2.8 x mai *tare* decat No1 de dinainte, american. (care se bat mai nou ca orbii, au incercat si in Washington sa faca o zona fara legi) iarasi ma gandesc la Mad Max.... Editat Iunie 23, 2020 de Усилитель Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 1 oră în urmă, nomikos a spus: Dacă te referi la ce am scris eu, este vorba de "depleted uranium", "travelling wave reactor", la care lucrează Terra Power, Bill Gates. Am aflat de proiect într-un documentar despre viața lui, de pe Netflix. Este un proiect testat și funcțional, abandonat. Citiți voi de ce. Cât despre biogaz, ești total pe dinafară. Total... Succesuri! ai putea sa dezvolti, ca doar forumul este pentru din astia pe dinafara, nu academicieni cu diploma. Uraniu saracit e de mai multa vreme, cel mai putin periculos se obtine din combustibil nuclear uzat, nu prea e bataie pe el, cel putin la prima vedere, sunt vreo 3 reactoare cu neutroni rapizi in zone unde omul nu prea conteaza, rusia, china si india, si mai multe abandonate. Mai degraba e un deseu rezultat din extragerea plutoniului decat un produs secundar. Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 23, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2020 (editat) Parca mai era o discutie pe tema toriului ca se gaseste destul, si nu e asa periculos in caz de ''failure'' cum a fost la Fukushima. Editat Iunie 23, 2020 de maxente Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 25, 2020 Partajează Postat Iunie 25, 2020 A aparut si varianta electrica Opel Mokka , substratul este acelasi cu Peugeot 2008 , dar nu se vade, forma este frumoasa , cursiva . Baterie 50Kw , Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 29, 2020 Partajează Postat Iunie 29, 2020 A iesit ultima masina ,un Golf R Variant din fabrica germana din Zwickau ,fondat in 1904 , de acum incolo vor produce numai electrice. Fabrica a apartinut pe rand la mai multe marci ,a inceput Horch ,apoi Audi .....noua ne este cunoscut : acolo s-au fabricat Trabantul.... In 1990 a fost luat de WV . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum