Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Reactoare de fuziune tip Tokamak deja sint in stadiul exerimental si functioneaza stabil, momentan randamentul este marea lor problema.

Link spre comentariu

Unde domnule?

Și ăla din China, ca și celălalt din Germania, sunt doar experimente științifice, în scop de cercetare, nu unități industriale producatoare de energie.

Da', mă rog, poate sunt eu în urmă cu informațiile. Niște linkuri, te rog, să le reactualizez dacă e cazul.

Link spre comentariu

Domnule, cititi bine de tot ce am scris, dar BINE!

Am spus ca sint functionale, in stadiu experimentai si stabile!

Unde am spus ca deja este o uzina atomoelectrica pe baza de fuziune?

Si am mai spus ceva acolo, randamentul, daca sinteti interesa de asta ar trebui sa stiti care este acela

Generarea de energie se asteapta pe undeva prin 2035.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Hai să nu intrăm într-o polemică sterilă.

Sintagma "Energia electrica va deveni suficienta in momentul in care se vor finaliza centralele cu fuziune." implică faptul că un (mare) număr dintre acestea sunt construite și urmează să se mai facă câteva ca să se finalizeze...

Nu are ce să se finalizeze atât timp cât nu s-a construit nici măcar un singur reactor industrial producător de energie prin fuziune.

PS

Dacă cei de la CERN reușesc sa producă câteva micro-găuri negre, aia nu înseamna că CERN e unitate industrială de producere a găurilor negre.

Editat de mama
Link spre comentariu

Sindromul postarilor de inceput, 18 postari.

Pe Softpedia mi`am propus si incerc sa respect o regula de bun simt, sa nu raspund de nici un fel celor care au mai putin de 300 de posturi.

Am observat ca majoritatea dupa acel numar revin la normal dupa entuziasmul postatuiui anonim!

Imi voi face si aici acelasi obicei sanatos.

Link spre comentariu

Cât se mai bat câmpii pe aici, atrag atenția că se lucrează și s-a confirmat funcționarea reactorului cu combustibil uzat. Este sabotat guvernamental proiectul, pentru moment.

Și dau un indiciu, resursa despre care vorbim este un gaz. 

@Sharky a intuit bine problematica regilor petrolului. Suntem prea mici noi...

Link spre comentariu
Acum 9 ore, nomikos a spus:

Ia-le Google-ul și i-ai calmat... Habar n-au pe ce planetă trăiesc.

Hai să fim serioși ...:rade:

Dacă n-ar fi google, am fi în plop și plopul în aer, cam 99% la sută din noi, atunci când vrem să discutăm în afara pregătirii-specialității pe care o avem, sau nu!

Mulți s-au deșteptat de când a apărut google...până la el ...toți ne informam așa cum puteam ...cărți, reviste, prin viu grai!

Restul, de 0,1 la sută sunt genii...și ăștia  nu prea au timp de pierdut!

Link spre comentariu

Nu s`au desteptat, doar par mai destepti si informati cu Google .

Reactoare regeneratoare se folosesc demult de tot, necazul este ca produc Plutoniu care se poate folosi la arme nucleare si

prin urmare nu este deloc incurajata dezvoltarea lor pe scara larga mai ales ca e si unul "vestit" de acel gen.

Link spre comentariu
Acum 6 minute, Ion_Bumbu a spus:

Nu s`au desteptat, doar par mai destepti si informati cu Google .

Ei aș...:rade:

Aș vrea să am puterea să dau timpul înapoi...și să văd care ar fi fost nivelul discuțiilor acum 20 de ani!

Sigur nu ar mai fi fost mulți ”polivalenți” pe aici!:google

Link spre comentariu
Acum 7 minute, Ion_Bumbu a spus:

Acum 20 de ani era deja Yahoo simulte altele  deci cam tot aia...

Nu cred...atunci încă nu aveam procesate,indexate pe net, nici 10 % din informațiile existente atunci...nici nu mai vorbesc de informațiile apărute în acești 20 de ani!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări