franzm Postat Iunie 10, 2020 Partajează Postat Iunie 10, 2020 La ora actuala, pâna si un VW Golf are un CAS care functioneaza. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 10, 2020 Partajează Postat Iunie 10, 2020 (editat) Acum 4 ore, Thunderer a spus: Nu se stie daca era pe autopilot. Se vede cum franeaza puternic la 20m de camion apoi continua fara frana. Pare ca soferul se trezeste in ultimul moment, dupa care se sperie si-si acopera ochii sperand sa nu fie adevarat. Ma rog, soferul a declarat altceva... "Șoferul, un bărbat de 53 de ani, a recunoscut că sistemul Autopilot era activ în momentul accidentului. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma acestui accident." Sursa: https://www.auto-bild.ro/stiri/tesla-model-3-autopilot-accident-masini-autonome-184501.html Si Tesla are unul care functioneaza, ma rog, din cind in cind mai da rateuri, credeti ca VW o fi mai bun? Si oare credeti ca cei de la Tesla n`au un mic "black box" in care sa inregistreze modul de conducere a soferului, are Nissan GTR un astfel de data logger folositor pentru a scoate din garantie cutia de viteze dupa citeva lansari in forta... A trecut vremea in care puteai spune orice ca erai singur la volan... Sint la noi o groaza de firme care isi monitorizeaza flota prin GPS, mobil si modul OBD care urmareste parametrii ce nu pot fi decelati din GPS... Editat Iunie 10, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 10, 2020 Partajează Postat Iunie 10, 2020 Asta de la VW pica sigur la testul de noxe. În rest merge. Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 12, 2020 Partajează Postat Iunie 12, 2020 Se zice ca gospodarul de bloc daca te vede pe langa masina te intreaba in scurt timp cat consuma. Indiferent de raspuns el stie una care consuma mai putin. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 12, 2020 Partajează Postat Iunie 12, 2020 Cind am luat Oltcit`ul bineinteles asta a fost intrebarea unui vecin de bloc ce avea 1300. I`am recunoscut ca in oras manica aprox 9l% si afara cam 6,8l%, asta era in anii 90 cind Timisoara nu avea traficul din ziua de azi. Raspunsul a fost: -Atiiiiiit de mult??? pai eu in oras consum 6,5l%! Pina sa`i raspund ceva un coleg ce avea tot 1300 i`a propus un pariu, el da 6,5 l de benzina si mergem in oras, daca mai ramine benzina o bea el, daca se temina benzina restul de Km sa impinga masina pina ajunge la 100Km in oras! N`a fost de acord vecinul... Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 12, 2020 Partajează Postat Iunie 12, 2020 Acum 2 ore, Ion_Bumbu a spus: Raspunsul a fost: -Atiiiiiit de mult??? pai eu in oras consum 6,5l%! Consuma pe naiba 6.5 % . În traficul bucureștean din anii 2000 Dacia 1400 pe carburator consuma 10%, mai veneau și la mine unii cu povești de adormit copiii (gen 6 ... 7%) dar le zâmbeam frumos și îi lăsam să abereze . Eu nu înțeleg de ce după 1990 persista "mania" asta cu consumurile cât mai reduse, din moment ce benzina era la liber și relativ ieftină. Eu am măcelărit jiclorul principal și am mărit nivelul în camera de nivel constant ca să "tragă mai bine", îmi părea cam puturoasă și nu-mi plăcea asta. În fine, Dacia o foloseam în scopuri utilitare (la vremea aceea), mașina "de familie" era un Ford V6 cu motor 2.3l. Fiind obișnuit cu acesta, cred că îi ceream "prea mult" Daciei ... 1 Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 12, 2020 Partajează Postat Iunie 12, 2020 MAi e cate un fomist posesor de e200 cdi care posteaza cate un consum de bord de 4% sa se laude ca altfel nu are cu ce lam asina lui demna de ultimu taxi. Mai trolez gen: f bine, loganu scoate si mai putin. Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 12, 2020 Partajează Postat Iunie 12, 2020 Acum 59 minute, Sharky a spus: loganu scoate si mai putin. Numai daca ii pui pedale. Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 12, 2020 Partajează Postat Iunie 12, 2020 Nu stiu ce vrei sa spui dar cu 1.5 dci scoti niste consumuri de invidiat daca mergi ca unu care are un e class obosit si merge la consum sa ii ajunga banii pana la urmatoru salariu. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 12, 2020 Partajează Postat Iunie 12, 2020 Amicul meu are un Logan 2 1,5Dci si scoate 3,5l% daca nu`l alearga peste 100Km /h. Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 12, 2020 Partajează Postat Iunie 12, 2020 ziceam de alea pe benzina Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 12, 2020 Partajează Postat Iunie 12, 2020 (editat) La drum întins e altă treabă, dacă mergi constant cu 90 ... suta orice mașina consumă uimitor de puțin. Fie Diesel sau benzinar. Eu mă refeream la frecușul din oraș, aici nu prea poți merge "la consum". Dacă demarezi că melcu' (când e mai liber) te înjură ăia din spate iar la orele de vârf nu poți fenta semafoarele și coloanele. În oraș se vede cât de "gurmandă" e o mașină sau alta. Editat Iunie 12, 2020 de +_Florin_+ Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 12, 2020 Partajează Postat Iunie 12, 2020 In fapt in oras se vede puterea motorului si greutatea masinii. 2 Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 13, 2020 Partajează Postat Iunie 13, 2020 La diesel mai degrabă, la benzinele clasice fara vvt si inj directa nu faci asa economie. Dau exemplu cu a mea, trebuie sa fiu f grijuliu (enervant de condus) ca sa scot 7.8. Daca merg repede 9.x (sa spuna ratza ca nu dorm in trafic, dar nici nu abuzez). Iar daca ii dau pe autostrada 140 cu sprinturi 10. Motorina de pe focus, mers la economie 3 si un pic de merg la extrem, 4 la mers normal, pe autostrada la 150 cam 5-6. In litri tot atât e diferenta, dar daca e sa iei cresterea relativa, procentual diferenta e mult mai mare. Ajunge sa vezi la relanti, 0.3-0.5(dupa injectoare) consum vs 1.3-1.5(estimat) Concluzia cu benzine mai vechi degeaba mergi incet ca mare economie nu faci. In schimb m am dar si cu 1.4 inj directa turbo si acolo intr adevar pot merge enervant de incet cu consum de 4. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 14, 2020 Partajează Postat Iunie 14, 2020 "Drujba" turbo este replica la motorul aspirat cu cilindree variabila. Din cauza asta scapi de frinarea gazodinamica a clapetei de acceleratie si obtii un consum mai bun mai ales in oras la sarcini partiale. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum