Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Mai e o chestie urata cu sicriile astea electrice cu roti.In accidente de obicei ard pana ramane numai sasiul...un prieten de la asigurari zicea, sa dea naiba in ele cu astea e nasol,de obicei se lasa cu dauna totala.Deci sunt greu de digerat pentru firmele de asigurari...care obisniesc sa ia, nu sa dea bani!

Link spre comentariu

Buna duma cu dosarul penal DAR deocamdata pilotul nu este automat decat in teste nu si in realitate.

El te ajuta, DAR nu iti ia locul. MAsina se opreste singura. Cei care au facut accidente au facut-o din vina lor. 

E cam ciudat sa folosesti utilizatorii ca beta testeri, dar na, asta e, si-au asumat vina cei care au lasat pilotului mana libera.

E ca si cand ai merge fara sa fii atent la pietoni si sa te bazezi pe sistemul de fraanre automata.

De faci vreo boacana tu intri la bulau, nu proiectantul sistemului.

Ce e interesant e ca datele culese in trafic sunt folosite pt invatarea soferului electronic. Diverse evenimente.

Evident nu sunt singurii care fac asta.

Exista biciclete si trotinete electrice, e si aia o varianta.

Dar nu are sens sa discutam ce e la noi vs ce e afara. In primul rand avem o problema de urbanism. Nu o rezolvi cu biciclete.

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Aaaa da chiar, ce chestie ciudata. Cum dracu ma sa iti iei masina, sa stai pe scaun cu mana in san si sa atepti sa te duca pilotu automat.

Poate cel mult sa te asiste la unele chestii, da' sa nu pun eu mana pe volan ca ma duce el ??? 

Eu nu m-as urca intr-o masina fara sofer.

Link spre comentariu

Astia asta vor sa faca, dar mai au mult de lucru. Deocamdata doar sa evite un accident, un pieton, etc.

Probabil ca in vreo 50-60ani nu vei avea voie sa conduci decat pe drumuri special amenajate.

Pana la urma va fi bine.

Nu de alta dar automatizata fiind treaba n-o sa mai vezi smecheri care depasesc in curba fara vizibilitate.

Link spre comentariu

Pana la urma , are cineva " electrica " ? Sau in intentie sa - si cumpere ( sau alt mod de a intra in posesie , intr - un orizont de timp previzibil sau rezonabil ) ? Ca altfel  , putem discuta la infinit . Nu ca ar fi o problema ... subiectul e interesant , si se dezbate la Bodega , dar parca ar fi ( mai ) interesant asa , mai pa natural ! ( era sa scriu mai pe viu ) ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Ma indoiesc. Au nescolitii de la locala aici in Cluj. Sunt cateva busuri electrice care se incarca la baza prin captator, si bineinteles clasicele troleibuze.:)

Am mai vazut un zoe taxi. Si cam atat. Ma rog, mai sunt vreo 2 bastani care au tesla, poate mai sunt altii de care nu stiu eu de ei.

De as sta la casa si as gasi electrica la 12k, ca a doua masina, n-as ezita sa fac o hipstereala.

Dar cum ele sunt ~20k+, mai e de asteptat.

Hibride inca ma gandesc, ori unu la 12-13mii la sub 100k dovediti, ori o benzina E5 trecuta pe gaz cu ceva dotari in plus si putere mai mare.

Asta caut eu acum, dar nu ma grabesc. Pana atunci hardughia cu v6 si 18% consum de gpl. :)

1 9 te de i a je me a fost tras pe dreapta, sper eu ca definitiv.

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Nu am înca. Dar tânjesc tare mult dupa un Passat GTE si am doua Te De I (un 1,9 PD si un 2,5 ante-PD) care cândva, cândva vor cere urmas. Am Passatul la munca (este obiectul muncii, printre altele). Si mai convenabil ar fi un Golf cu agregat dupa chipul si asemanarea celui din Passat. Eventual cu Diesel în loc de benzinarul de 1,4.

Link spre comentariu

Oaaaa, eu mi-as lua cu ochii inchisi o electrica, daca as avea bani.

E parfum daca faci pana la 300km in oras cu o incarcare. Seara cand ajungi acasa o bagi in priza, nici nu ai nevoie de fast charger, pana dimineata e bateria plina ochi !

Link spre comentariu

LA priza din casa de 3kW scenariu cu plina ochi merge doar daca in oras parcurgi mai putin de 80km si masina e una mica si economica.

Evident fara AC.

Totodata n-o sa o incarci la full, ca obosesti bateria, deci 300km sunt de fapt 200-250 daca vrei sa menajezi masina.

E destul oricum, pt un om normal.

Link spre comentariu

la cum e clima la noi ... trebuie oleaca de caldura iarna si " aer " vara . In auto , fie el si electric . Ma rog , daca nu vrei sa ajungi  bocna sau transpirat la job , sau unde e nevoie . Depinde si de persoana ... eu m - am obisnuit cu micile adaugiri ale confortului . O fi si ( legat ) de varsta , nu zic nu ... Cred ca problema " electricului "  se va pune numai cand vor fi fortzari legislative ... , si U.E. are idei fixe ... , a mai dovedit - o in " N " cazuri . Probabil la noi printre ultimii , ca santem mai amarasteni . Speranta mea ( nu fac un secret ) e sa se aleaga prafu' pana atunci ... , ne - ar fi mai bine doar cu un stapan ( mai indepartat ) , pe care sa - l stie toti de frica . Si sa valorificam  atu - urile pe care le avem , nu putine , si nici neinsemnate . Asa , cu nalucirile merkelisto - macroniste , bagate fara menajamente pe gat ... , si pupatu' mainii ,  nu vad nimic bun . Desigur , pareri personale . Pot fi si total gresite ... , depinde de unde se priveste ce va urma . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Stapanu care stie face bani e departe, stapanu cu davai ceasu e aproape si e cam ambitios.

Cu cel din urma putem uita de electrice.

Pana una alta inclusiv Renault a anuntat ca va produce dacii electrice. Sa vedem ce iese.

Pana la urma cat poate costa sa trantesti un motor si o baterie intr un logan?

Varianta cea mai redusa pt omu de rand.

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Asa este . Integral ...  Ca tot veni vorba , ma gandesc ce abordare are ( si ar putea avea ) marele vecin privind electricu' . La ei inteleg ca este inca petrol , iar astea cu poluarea sant farafasticuri occidentale .  Sa nu zic de frigurile alea adevarate ... Cat despre Dacia ,  probabil ca ar fi pe lista scurta de electrificare . Ma rog , sa nu se intample pe alte meleaguri . N - ar fi exclus ... , sant altii mai fomisti ca noi . Adica ar putea munci pe mai putine parale , la noi deja e criza de workeri . 

P.S. - pt . dl . Sharky

Editat de gauss
Link spre comentariu
1 hour ago, okean said:

Povestea cu Loganu' electric pentru omul de rand e veche din 2016...

https://www.vice.com/ro/article/aevaeg/francezul-care-a-transformat-un-logan-intr-o-masina-electrica

Ce faci dacă nu-ți permiți o Tesla? Îți construiești una. Asta a făcut Marc Areny, cu doar 13 de mii de dolari.

Cu 13 mii de dolari cumperi 10 mii de litri de benzina sau 20 mii de litri de GPL si mergi pina iti expira permisul ca ai implinit suta de ani... Care e afacerea? 

Link spre comentariu
39 minutes ago, d2134 said:

Cu 13 mii de dolari cumperi 10 mii de litri de benzina sau 20 mii de litri de GPL si mergi pina iti expira permisul ca ai implinit suta de ani... Care e afacerea? 

Acu` depinde si cati km faci pe an si cum vrei sa-i faci....

Eu nu m-am carat niciodata cu una electrica integral, doar cu hibrida... sincer imi place cum merge.

Editat de informer
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări